Επιχειρηματικά

Meru Health: Το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία συγκέντρωσε $38m. σε χρηματοδότηση

Meru Health: Το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία συγκέντρωσε $38m. σε χρηματοδότηση

Meru Health: Μια νέα εφαρμογή που φιλοδοξεί να γίνει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά, συγκεντρώνοντας 38 εκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση και θέτοντας τον πήχη για την συνέχεια αρκετά ψηλά.

Η εταιρεία ψηφιακής ψυχικής υγείας Meru Health ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συγκέντρωσε 38 εκατομμύρια δολάρια στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης. Ο κύκλος χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων και χρέους καθοδηγήθηκε από την Industry Ventures. Επιπλέον υπήρξε συμμετοχή των Bold Capital Partners, Freestyle VC, FMZ Ventures και Leksell Social Ventures, καθώς και χρηματοδότηση από την J.P. Morgan. Ο τελευταίος γύρος βασίζεται στην σειρά Α 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων από πέρυσι, καθώς και σε έναν γύρο 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2019. Αλλά τι είναι το Meru; Τι καινούριο προσφέρει στην αγορά και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον;

Meru Health

Το Meru παρέχει ένα διαδικτυακό πρόγραμμα θεραπείας 12 εβδομάδων. Το πρόγραμμα αναφέρεται στην κατάθλιψη, το άγχος και την εξουθένωση, καθοδηγούμενο από έναν θεραπευτή. Οι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση σε μια wearable συσκευή βιοανάδρασης. Η συσκευή μετρά τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού. Επίσης βοηθά τους χρήστες να εκπαιδεύσουν τις αναπνευστικές τους πρακτικές. Η εταιρεία προσφέρει επίσης μια υπηρεσία καθοδήγησης για άτομα με ήπια κατάθλιψη και άγχος. Με αυτό τον τρόπο προσδοκά να αποτρέψει την επιδείνωση των συμπτωμάτων. “Μας εντυπωσίασε τόσο πολύ η δέσμευση της ομάδας να αντιμετωπίσει μια πιεστική ανάγκη της κοινωνίας και της αγοράς με τα καλύτερα κλινικά στοιχεία και δεδομένα”, δήλωσε ο Fanni Fan, αντιπρόεδρος της Industry Ventures. “Βρήκαμε επίσης τη νέα λύση προπόνησης της Meru Health πολύ συναρπαστική. Το Meru Health εξυπηρετεί ουσιαστικά τα μέλη σε όλη τη συνέχεια φέρνοντας προληπτική φροντίδα στην ψυχική υγεία. Κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό. Νομίζουμε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες εδώ”.

Η Meru είπε ότι το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη της εταιρείας σε εθνικό επίπεδο, να αυξήσει τις συνεργασίες με εργοδότες και πληρωτές και να επεκτείνει το πρόγραμμα καθοδήγησής της. Αναφορικά με την αγορά, τα πράγματα δεν μπορούσαν να είναι καλύτερα. Η ψηφιακή επένδυση για την ψυχική και συμπεριφορική υγεία ανθεί μέχρι στιγμής φέτος. Μια έκθεση της Rock Health διαπίστωσε ότι η ψυχική υγεία ήταν η νούμερο ένα κλινική εστίαση για επενδύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2021. Είναι γεγονός ότι η εν λόγω αγορά απέφερε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τα νούμερα πολύ σπάνια ψεύδονται.

Άλλες εταιρείες στον χώρο της ψυχικής υγείας περιλαμβάνουν την Ginger, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια συγχώνευσης με την εφαρμογή διαλογισμού Headspace, τις Modern Health και Unmind. Η ανάγκη για ψυχική υγεία αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας με την COVID-19 να εντείνει πολλές ψυχικές διαταραχές. Μια έκθεση από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσε ότι το 40% των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αγωνίζονται με ψυχική υγεία ή κατάχρηση ουσιών τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ιατρικές Βεβαιώσεις: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ

Έως το 2030 η αγορά της ψηφιακής υγείας αναμένεται να εκτοξεύσει τα κέρδη της

"Έκρηξη" ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι λόγω πανδημίας - Τι δείχνει νέα έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Δυναμικό παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις .

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

ELPEN Σχοινάς: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο covid-19 της Moderna,

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.