Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι χρειάζονται ενισχυτικά covid για υγιή παιδιά και νεαρούς ενήλικες

ΠΟΥ: Λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι χρειάζονται ενισχυτικά covid για υγιή παιδιά και νεαρούς ενήλικες

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

ΠΟΥ: Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Soumya Swaminathan δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν τρέχοντα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υγιείς έφηβοι ή παιδιά χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις εμβολίου για την COVID-19. Μιλώντας σε μια ενημέρωση ειδήσεων, η Swaminathan εξήγησε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για τα πλάνα που θα ακολουθήσουν και ότι η υπηρεσία λαμβάνει αποφάσεις με βάση την τρέχουσα επιστήμη. “Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά. Δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία”, είπε.

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Τα εμβόλια, σημείωσε, παρέχουν επίπεδα προστασίας έναντι σοβαρών ασθενειών. “Αυτό είναι το αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει περισσότερο: προστασία από τον θάνατο.

Εναντίον της omicron, πολλά από τα εμβόλια έχουν δείξει μείωση της αποτελεσματικότητας έναντι των λοιμώξεων. Και, γι’ αυτό βλέπουμε πολλές πρωτοφανείς λοιμώξεις.

Αλλά, ως επί το πλείστον, δεν προκύπτουν σε σοβαρή ασθένεια», εξήγησε η Swaminathan. Σημείωσε ότι ενώ «υπάρχει κάποια εξασθένηση που εμφανίζεται σε μια χρονική περίοδο» και μια «ελαφριά πτώση» στην προστασία, στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι και εκείνοι που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου.

Ο FDA επεκτείνει την καταλληλότητα των ενισχυτικών λήψεων της Pfizer στα βίντεο για παιδιά «Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι πληθυσμοί μας, οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι με υποκείμενες παθήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», πρόσθεσε η Swaminathan.

Στις ΗΠΑ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει ενισχυτές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Ο FDA ανακοίνωσε επίσης στις αρχές του μήνα ότι άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω μπορούν να λάβουν ενισχυτικά εμβόλια Pfizer μετά από μόλις πέντε μήνες, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα έξι μηνών. Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι περισσότεροι από 81 εκατομμύρια Αμερικάνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι οι επαναλαμβανόμενοι ενισχυτές εμβολίων covid θα παρέχουν φθίνουσες αποδόσεις

Οι αποκρίσεις των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού παραμένουν ισχυρές έναντι της Omicron, σύμφωνα με ερευνητές.

Πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτικό πλάνο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε κοιτάξει τις 20 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές λήψεις για όλους τους Αμερικανούς,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων

ΠΟΥ Ευλογιά των πιθήκων: «Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η Sylvie Briand, διευθύντρια του ΠΟΥ για την παγκόσμια ετοιμότητα για λοιμώδεις κινδύνους.

ΕΟΔΥ Ευλογιά των πιθήκων: Ο στιγματισμός πολιτών απειλεί τη δημόσια υγεία

ΕΟΔΥ Ευλογιά των πιθήκων: "Ο στιγματισμός πολιτών ή συμπεριφορών δεν προάγει τη δημόσια υγεία, αλλά αντίθετα στιγματίζει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οδηγώντας σε εφησυχασμό άλλες ομάδες πολιτών, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για τη διασπορά λοιμωδών νοσημάτων", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας σε σημερινή ενημέρωσή του.

Βόρεια Κορέα: Εκτεταμένη δυσπιστία για το μικρό ποσοστό θανάτου από COVID-19

Βόρεια Κορέα: Κάθε πρωί, η Βόρεια Κορέα δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νέων ασθενών με συμπτώματα πυρετού, αλλά όχι με κορωνοϊό, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να υπολογίζονται ως COVID-19,

Πλεύρης: 2 σενάρια για την πορεία του κορωνοϊού και τα εμβόλια από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Η πτωτική πορεία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση για άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας και στα σχολεία, από Σεπτέμβριο επανεξετάζονται τα μέτρα και προωθείται ένα εμβόλιο για όλους.

Οι κάτοικοι στο Πεκίνο αψηφούν τους κανονισμούς της Covid

Πεκίνο κορωνοϊός: Η Κίνα έχει προσκολληθεί σε μια πολιτική μηδενικής COVID-19, η οποία ενεργοποιεί μαζικά lockdown, τεστ ρουτίνας και περιορισμούς μετακίνησης κάθε φορά που εμφανίζονται ομάδες μόλυνσης.

Επίσημο - Τέλος οι μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου

Μάσκες σχολεία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Η Κινεζική επαρχία Χενάν διέταξε τα σχεδόν 100 εκατομμύρια κατοίκους της να κάνουν τεστ Covid κάθε δύο ημέρες

Οι λιανικές πωλήσεις και η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια τον περασμένο μήνα, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας.