Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι χρειάζονται ενισχυτικά covid για υγιή παιδιά και νεαρούς ενήλικες

ΠΟΥ: Λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι χρειάζονται ενισχυτικά covid για υγιή παιδιά και νεαρούς ενήλικες

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

ΠΟΥ: Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Soumya Swaminathan δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν τρέχοντα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υγιείς έφηβοι ή παιδιά χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις εμβολίου για την COVID-19. Μιλώντας σε μια ενημέρωση ειδήσεων, η Swaminathan εξήγησε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για τα πλάνα που θα ακολουθήσουν και ότι η υπηρεσία λαμβάνει αποφάσεις με βάση την τρέχουσα επιστήμη. “Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά. Δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία”, είπε.

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Τα εμβόλια, σημείωσε, παρέχουν επίπεδα προστασίας έναντι σοβαρών ασθενειών. “Αυτό είναι το αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει περισσότερο: προστασία από τον θάνατο.

Εναντίον της omicron, πολλά από τα εμβόλια έχουν δείξει μείωση της αποτελεσματικότητας έναντι των λοιμώξεων. Και, γι’ αυτό βλέπουμε πολλές πρωτοφανείς λοιμώξεις.

Αλλά, ως επί το πλείστον, δεν προκύπτουν σε σοβαρή ασθένεια», εξήγησε η Swaminathan. Σημείωσε ότι ενώ «υπάρχει κάποια εξασθένηση που εμφανίζεται σε μια χρονική περίοδο» και μια «ελαφριά πτώση» στην προστασία, στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι και εκείνοι που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου.

Ο FDA επεκτείνει την καταλληλότητα των ενισχυτικών λήψεων της Pfizer στα βίντεο για παιδιά «Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι πληθυσμοί μας, οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι με υποκείμενες παθήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», πρόσθεσε η Swaminathan.

Στις ΗΠΑ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει ενισχυτές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Ο FDA ανακοίνωσε επίσης στις αρχές του μήνα ότι άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω μπορούν να λάβουν ενισχυτικά εμβόλια Pfizer μετά από μόλις πέντε μήνες, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα έξι μηνών. Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι περισσότεροι από 81 εκατομμύρια Αμερικάνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι οι επαναλαμβανόμενοι ενισχυτές εμβολίων covid θα παρέχουν φθίνουσες αποδόσεις

Οι αποκρίσεις των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού παραμένουν ισχυρές έναντι της Omicron, σύμφωνα με ερευνητές.

Πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτικό πλάνο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε κοιτάξει τις 20 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές λήψεις για όλους τους Αμερικανούς,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.

Η Κίνα υπόσχεται να "πολεμήσει" κατά των "αντικινεζικών" επικριτών που ισχυρίζονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στα τελευταία λεπτά της τελευταίας ημέρας της θητείας της, στις 31 Αυγούστου, το γραφείο της Μισέλ Μπατσελέτ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξέδωσε έκθεση στην οποία κατηγορεί την Κίνα για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των Ουιγούρων και άλλων κυρίως μουσουλμανικών εθνοτικών ομάδων.

Το πρόγραμμα στέγασης αστέγων της εποχής της πανδημίας τελειώνει στο Ντένβερ, στέλνοντας κάποιους πίσω στους δρόμους

Ο Ντόναλντ Γουάιτχεντ, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συνασπισμού για τους Αστέγους, δήλωσε ότι, αν και είναι λυπηρό να βλέπει κανείς να κλείνουν οι προσωρινές κατοικίες σε ξενοδοχεία, παρείχε ένα σημαντικό σχέδιο για τους υποστηρικτές των αστέγων σε όλη τη χώρα.

Είκοσι επτά νεκροί στην Κίνα μετά την ανατροπή λεωφορείου καραντίνας COVID-19 σε ορεινό δρόμο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την πολιτική Zero-COVID της Κίνας ως "μη βιώσιμη", λέγοντας ότι οι πρόσφατες παραλλαγές του ιού είναι πολύ μεταδοτικές για να επιτύχουν οι πολιτικές καραντίνας.