Πολιτική Υγείας

Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Οι ενισχυτές του εμβολίου covid -19 είναι περιττοί για τους περισσότερους

Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Οι ενισχυτές του εμβολίου covid -19 είναι περιττοί για τους περισσότερους

Αντ 'αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Η Marion Gruber και ο Phil Krause του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA υποστήριξαν ότι τα τρέχοντα στοιχεία δεν δείχνουν την ανάγκη για ενισχυτικές λήψεις μεταξύ των περισσότερων Αμερικανών Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν ακόμη την ανάγκη για ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στον γενικό πληθυσμό, δήλωσε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτερων αξιωματούχων του  Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που φέρεται να παραιτούνται από τις θέσεις τους λόγω διαφωνίας με τον Λευκό Οίκο για τη διοίκηση των ενισχυτικών βολών.

Η Marion Gruber, διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων του του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και ο αναπληρωτής διευθυντής της, Phil Krause, που πρόκειται να φύγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δημοσίευσαν μια άποψη στο The Lancet τη Δευτέρα μαζί με άλλους ειδικούς παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι  τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πολύ μεταδοτικής και κυρίαρχης παραλλαγής δέλτα. “Θα χρειαστεί προσεκτικός και δημόσιος έλεγχος των εξελισσόμενων δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση ενημερώνονται από την αξιόπιστη επιστήμη περισσότερο από την πολιτική”, έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας εν μέρει:

“Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι είναι κατάλληλη». Τα σχόλια έρχονται αφού η Δρ Janet Woodcock, εν ενεργεία επίτροπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενημέρωσαν πρόσφατα τον Λευκό Οίκο ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσουν τα απαραίτητα δεδομένα πριν εγκρίνουν ένα ενισχυτικό πλάνο εμβολίου covid-19.

Η καθοδήγηση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και των CDC είναι ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής μόνο αρκετά δεδομένα για να προτείνουν ότι ορισμένα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer πρέπει να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο. Τον περασμένο μήνα, οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια για το εμβόλιο COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Αυτή η δήλωση, που αποδίδεται στη Walensky, Woodcock, τον Αμερικανό Χειρουργό Γενικό Δρ Vivek Murthy, τον Διευθυντή του NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden Dr. Anthony Fauci και άλλους, έλεγε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι η προστασία αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ” θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού ».

Ο Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς προέτρεψαν προσοχή για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από “συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές” για την ενημέρωση της ενισχυτικής εκτόξευσης εμβολιασμών της χώρας. Αντ ‘αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από τον FDA πριν τη διεξαγωγή αναμνηστικών εμβολιων για την COVID-19

Tα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν ακόμη εμβόλια για την COVID-19, σύμφωνα με την FDA των ΗΠΑ

Πλήρης έγκριση από τη FDA του εμβολίου Covid-19 της Phizer

Οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να παίρνουν φάρμακα για ζώα, προειδοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»