Πολιτική Υγείας

Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Οι ενισχυτές του εμβολίου covid -19 είναι περιττοί για τους περισσότερους

Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Οι ενισχυτές του εμβολίου covid -19 είναι περιττοί για τους περισσότερους

Αντ 'αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Η Marion Gruber και ο Phil Krause του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA υποστήριξαν ότι τα τρέχοντα στοιχεία δεν δείχνουν την ανάγκη για ενισχυτικές λήψεις μεταξύ των περισσότερων Αμερικανών Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν ακόμη την ανάγκη για ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στον γενικό πληθυσμό, δήλωσε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτερων αξιωματούχων του  Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που φέρεται να παραιτούνται από τις θέσεις τους λόγω διαφωνίας με τον Λευκό Οίκο για τη διοίκηση των ενισχυτικών βολών.

Η Marion Gruber, διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων του του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και ο αναπληρωτής διευθυντής της, Phil Krause, που πρόκειται να φύγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δημοσίευσαν μια άποψη στο The Lancet τη Δευτέρα μαζί με άλλους ειδικούς παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι  τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πολύ μεταδοτικής και κυρίαρχης παραλλαγής δέλτα. “Θα χρειαστεί προσεκτικός και δημόσιος έλεγχος των εξελισσόμενων δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση ενημερώνονται από την αξιόπιστη επιστήμη περισσότερο από την πολιτική”, έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας εν μέρει:

“Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι είναι κατάλληλη». Τα σχόλια έρχονται αφού η Δρ Janet Woodcock, εν ενεργεία επίτροπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενημέρωσαν πρόσφατα τον Λευκό Οίκο ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσουν τα απαραίτητα δεδομένα πριν εγκρίνουν ένα ενισχυτικό πλάνο εμβολίου covid-19.

Η καθοδήγηση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και των CDC είναι ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής μόνο αρκετά δεδομένα για να προτείνουν ότι ορισμένα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer πρέπει να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο. Τον περασμένο μήνα, οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια για το εμβόλιο COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Αυτή η δήλωση, που αποδίδεται στη Walensky, Woodcock, τον Αμερικανό Χειρουργό Γενικό Δρ Vivek Murthy, τον Διευθυντή του NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden Dr. Anthony Fauci και άλλους, έλεγε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι η προστασία αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ” θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού ».

Ο Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς προέτρεψαν προσοχή για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από “συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές” για την ενημέρωση της ενισχυτικής εκτόξευσης εμβολιασμών της χώρας. Αντ ‘αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από τον FDA πριν τη διεξαγωγή αναμνηστικών εμβολιων για την COVID-19

Tα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν ακόμη εμβόλια για την COVID-19, σύμφωνα με την FDA των ΗΠΑ

Πλήρης έγκριση από τη FDA του εμβολίου Covid-19 της Phizer

Οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να παίρνουν φάρμακα για ζώα, προειδοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.