Πολιτική Υγείας

Pfizer Covid: 10 εκατομμύρια παιδιά θα μπορούσαν να πάρουν το εμβόλιο έως το φθινόπωρο, εφόσον εγκριθεί

Pfizer Covid: 10 εκατομμύρια παιδιά θα μπορούσαν να πάρουν το εμβόλιο έως το φθινόπωρο, εφόσον εγκριθεί

Από τότε η Pfizer ζήτησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τη FDA να επεκταθεί και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Pfizer Covid: Το εμβόλιο δύο δόσεων χορηγήθηκε με εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης EUA τον Δεκέμβριο για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά των ΗΠΑ θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο covid της Pfizer-BioNTech πριν από την πτώση σε περίπτωση που το εμβόλιο λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης για τον νεότερο πληθυσμό της χώρας.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο CBS News «Αντιμετωπίστε το Έθνος”  την Κυριακή, ο πρώην επικεφαλής της FDA Dr. Scott Gottlieb υπολόγισε ότι περίπου 5 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών θα λάβουν αμέσως το εμβόλιο μετά την έγκριση, ενώ άλλα 5 έως 7 εκατομμύρια πιθανότατα να εμβολιαστούν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς του φθινοπώρου 2021.

“Κοίτα, ελπίζω ότι η FDA πρόκειται να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer, την εταιρεία στην οποία ανήκω, η οποία έχει υποβάλει αίτηση για άδεια να αρχίσει να δίνει το εμβόλιό της σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών,” είπε ο Γκότλιμπ.

“Ελπίζω ότι η FDA θα το εγκρίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και νομίζω ότι μόλις εγκριθεί, νομίζω ότι θα πάρετε πιθανώς για 5 εκατομμύρια παιδιά που θα εμβολιαστούν αμέσως. Υπάρχουν περίπου 17 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Νομίζω ότι θα πάρουμε περίπου 5 εκατομμύρια αμέσως. Νομίζω ότι πιθανώς άλλα 5 εκατομμύρια, 5 εκατομμύρια έως 7 εκατομμύρια, θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πριν από το σχολική χρονιά.”

“Αυτό θα είναι σταδιακό, οι Αμερικανοί θα εμβολιάζονται κατά της COVID και ελπίζουμε ότι θα παρέχουν προστασία σε μια ηλικιακή ομάδα που είναι ευπαθής στη μόλυνση.

Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα, σίγουρα από τα μικρότερα παιδιά”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι παιδίατροι πιθανότατα θα οδηγούν την προσπάθεια εμβολιασμού σε αυτήν την ομάδα.

Τα σχόλια του Gottlieb έρχονται μετά την ανακοίνωση της Pfizer τον Μάρτιο ότι μια δοκιμή Φάσης 3 που αφορούσε το εμβόλιο κορωνοϊού σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών ήταν ασφαλής και 100% αποτελεσματική. Το εμβόλιο BNT162b2 παρήγαγε “ισχυρές αποκρίσεις αντισωμάτων, υπερβαίνοντας εκείνες που είχαν καταγραφεί νωρίτερα σε εμβολιασμένους συμμετέχοντες ηλικίας 16 έως 25 ετών” και ότι ήταν καλά ανεκτό, ανέφεραν αξιωματούχοι της εταιρείας τότε.

Η δοκιμή είχε καταγράψει 2.260 εφήβους και είδε 18 περιπτώσεις COVID-19 μεταξύ της ομάδας εικονικού φαρμάκου και καμία στην εμβολιασμένη ομάδα.

Οι παρενέργειες ήταν συνεπείς με αυτές που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν ηλικιωμένοι σε συμμετέχοντες ηλικίας 16 έως 25 ετών. Οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια τα επόμενα δύο χρόνια.

Από τότε η Pfizer ζήτησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τη FDA να επεκταθεί και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Το εμβόλιο δύο δόσεων χορηγήθηκε με εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ αισθάνονται την αίσθηση της φυσιολογικότητας μετά το άνοιγμα του εμβολίου COVID στις ηλικίες 16 & 17

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού άλλαξε ακόμη και τις μεθόδους εκπαίδευσης

Κολλέγιο Saint Vincent (3 Μαΐου) Λόγω της αύξησης του αριθμού των θετικών κρουσμάτων COVID-19 στην πανεπιστημιούπολη, αυτό το πανεπιστήμιο διέταξε τη διεξαγωγή των μαθημάτων όλων των τάξεων από απόσταση.

Νίκος Χαρδαλιάς : "Προσπαθούμε να επιλύσουμε παθογένειες και αρρυθμίες δεκαετιών"

Νίκος Χαρδαλιάς : "Είναι έκδηλη η αγωνία μας για κάποιες περιοχές. Η κακοκαιρία «Μήδεια» ανέδειξε τη δυσκολία κάποιων εμπλεκόμενων φορέων να ανταποκριθούν σε βασικές αρμοδιότητες".

Ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης του ειδικού προγράμματος της Πολιτικής Προστασίας για τη "θωράκιση" της χώρας

Σχέδιο «ΑΙΓΙΣ»: Ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης του ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027 της Πολιτικής Προστασίας που διασφαλίζει μια σημαντική χρηματοδότηση για τη θωράκιση της χώρας.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Επιστρέφουν σε κανονική λειτουργία τα νοσοκομεία

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε ερώτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας

Νίκος Χαρδαλιάς: Στο τέλος του εξάμηνου lockdown, που ξεκίνησε από σήμερα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ενώ παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για δέκα περιοχές. «Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας» προειδοποίησε, λέγοντας: «Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης που μας προβληματίζουν. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στους κατοίκους Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολλογίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων. Στις περιοχές αυτές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα. Συνέπεια όμως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας».

Γκίκας Μαγιορκίνης: Δείχνει να αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας

Γκίκας Μαγιορκίνης: Όσον αφορά στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172 κρούσματα. Ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με την νόσο παρουσίασε μείωση. Επιπλέον αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Νέοι 20 - 36 ετών κατά βάση όσοι προσβάλλονται από κορωνοϊό

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως άλλο η χαλάρωση των μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας. «Τα μέλη της επιτροπής είμαστε ανήσυχοι καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός. Θα συνεχίσει να είναι υψηλός κυρίως λόγω των self test. Μόνο την περασμένη εβδομάδα έγιναν περισσότερα από 2 εκατομμύρια» είπε. Το μεγάλο όφελος από την ευρεία αυτή χρήση είναι όπως είπε, πως σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η χρήση τους διέγνωσε περισσότερους από 14.000 ασυμπτωματικούς φορείς που δεν γνώριζαν ότι νοσούσαν. «Μεταξύ 3 και 9 Μαΐου ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα διαγνώστηκαν χάρη στα self test» είπε. Όλοι αυτοί θα συνέχιζαν να κινούνται και θα διέσπειραν τον ιό στην κοινότητα, κυρίως μέσα στο σπίτι.