Πολιτική Υγείας

Pfizer-BioNTech Covid: Υποβολή αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Αρχή για έγκριση εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Pfizer-BioNTech Covid: Υποβολή αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Αρχή για έγκριση εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Σε δήλωση την Παρασκευή, οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες δήλωσαν ότι η υποβολή τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βασίζεται σε μια προηγμένη μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους που έδειξε ότι το εμβόλιό τους ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Pfizer-BioNTech Covid: Η Pfizer-BioNTech είχε προηγουμένως ζητήσει από την Eυρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων EUA και την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA να επεκτείνει την εξουσιοδότηση του εμβολίου covid-19 σε παιδιά 12 έως 15 ετών. Η Pfizer Inc. και η BioNTech υπέβαλαν αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου κορωνοϊού, ώστε να συμπεριληφθούν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών σε μια κίνηση που θα μπορούσε να προσφέρει νεότερους και λιγότερο επικίνδυνους πληθυσμούς στην πρόσβαση της Ευρώπης στο εμβολιαστικό αυτό πλάνο για πρώτη φορά.

Σε δήλωση την Παρασκευή, οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες δήλωσαν ότι η υποβολή τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βασίζεται σε μια προηγμένη μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους που έδειξε ότι το εμβόλιό τους ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Τα παιδιά θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια για άλλα δύο χρόνια.

Η BioNTech και η Pfizer είχαν προηγουμένως ζητήσει την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να επεκταθεί επίσης σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn χαιρέτισε την είδηση ​​ότι το εμβόλιο ενδέχεται σύντομα να πάρει το πράσινο φως για τα μεγαλύτερα παιδιά. “Αυτό μπορεί να κάνει μια περαιτέρω πραγματική διαφορά στην εκστρατεία εμβολίων μας, εάν δοθεί έγκριση”, είπε στο περιθώριο επίσκεψης σε εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων στη γερμανική πόλη του Ρέινμπεκ.

Το εμβόλιο COVID-19 που έκανε η Pfizer και η BioNTech ήταν το πρώτο που έλαβε πράσινο φως από τον Ευραπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων EMA τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν χορηγήθηκε άδεια για οποιονδήποτε 16 ετών και άνω σε ολόκληρο το μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 εθνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα διεξάγεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από ορισμένα εμβόλια

94% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer

H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.