Πολιτική Υγείας

Pfizer-BioNTech Covid: Υποβολή αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Αρχή για έγκριση εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Pfizer-BioNTech Covid: Υποβολή αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Αρχή για έγκριση εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Σε δήλωση την Παρασκευή, οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες δήλωσαν ότι η υποβολή τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βασίζεται σε μια προηγμένη μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους που έδειξε ότι το εμβόλιό τους ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Pfizer-BioNTech Covid: Η Pfizer-BioNTech είχε προηγουμένως ζητήσει από την Eυρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων EUA και την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA να επεκτείνει την εξουσιοδότηση του εμβολίου covid-19 σε παιδιά 12 έως 15 ετών. Η Pfizer Inc. και η BioNTech υπέβαλαν αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου κορωνοϊού, ώστε να συμπεριληφθούν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών σε μια κίνηση που θα μπορούσε να προσφέρει νεότερους και λιγότερο επικίνδυνους πληθυσμούς στην πρόσβαση της Ευρώπης στο εμβολιαστικό αυτό πλάνο για πρώτη φορά.

Σε δήλωση την Παρασκευή, οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες δήλωσαν ότι η υποβολή τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βασίζεται σε μια προηγμένη μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους που έδειξε ότι το εμβόλιό τους ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Τα παιδιά θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια για άλλα δύο χρόνια.

Η BioNTech και η Pfizer είχαν προηγουμένως ζητήσει την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να επεκταθεί επίσης σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn χαιρέτισε την είδηση ​​ότι το εμβόλιο ενδέχεται σύντομα να πάρει το πράσινο φως για τα μεγαλύτερα παιδιά. “Αυτό μπορεί να κάνει μια περαιτέρω πραγματική διαφορά στην εκστρατεία εμβολίων μας, εάν δοθεί έγκριση”, είπε στο περιθώριο επίσκεψης σε εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων στη γερμανική πόλη του Ρέινμπεκ.

Το εμβόλιο COVID-19 που έκανε η Pfizer και η BioNTech ήταν το πρώτο που έλαβε πράσινο φως από τον Ευραπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων EMA τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν χορηγήθηκε άδεια για οποιονδήποτε 16 ετών και άνω σε ολόκληρο το μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 εθνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα διεξάγεται από το Ευνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από ορισμένα εμβόλια

94% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer

H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συστάσεις της διευθύντριας των CDC για το Halloween

Πέρυσι, οι προφυλάξεις που σχετίζονται με την COVID και τα όρια συγκέντρωσης είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις του Halloween σε 37 πολιτείες, ανέφερε το USA Today, ενώ το CDC είχε αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν σε παραδοσιακά κόλπα  μέσα σε κοστούμια.

"Ναι" στο νομοσχέδιο για την παιδική κακοποίηση είπαν οι βουλευτες της ΝΔ

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτονται οι ανάγκες της οικογένειας μέσω μιας ευέλικτης και οργανωμένης διαδικασίας φροντίδας των παιδιών και προωθείται η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Θεμιστοκλέους: Οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού-Με Pfizer το 74,6% των εμβολιασμών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Μαρία Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης-Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Μαρία Θεοδωρίδου: Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα πλειάδα άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και του ιού της γρίπης. Ο εμβολιασμός για την γρίπη είπε ξεκινά τις επόμενες εμβομάδες, ενώ από 1η Οκτωβρίου εκκινεί η συνταγογράφηση. Ο εμβολιαμός είναι επιβεβλημένος για ευάλωτες ομάδες και δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ εμβολίων Covid, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Όπως είπε, η μειωμένη κινητικότητα της γρίπης πέρισυ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει.