Πολιτική Υγείας

Παρασκευής: Δεν έχουμε δει την κορύφωση της έξαρσης

Παρασκευής: Δεν έχουμε δει την κορύφωση της έξαρσης

Παρασκευής: Ο Ά Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής ανέφερε ότι η πανδημία στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση και ειδικότερα η έξαρση καταγράφεται στις τουριστικές περιοχές και την Αττική. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση της.

Στη σημερινή (4/7) έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο Ά Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής ανέφερε ότι η πανδημία στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση και ειδικότερα η έξαρση καταγράφεται στις τουριστικές περιοχές – νησιά του Ιονίου, Κρήτη, και του Νοτίου Αιγαίου – καθώς και στην Αττική.

Όσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων, ανέφερε ότι οι ηλικίες 18 με 24 ετών, παρουσιάζουν μια συνεχιζόμενη αύξηση στα κρούσματα.

Ως προς το ποσοστό επαναλοιμώξεων σημείωσε ότι κι εκεί παρουσιάζεται μια σημαντική αύξηση τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται και οι νοσηλείες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ.

Στη χώρα, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000, ενώ ο δείκτης αναπαραγωγής εκτιμάται στο 1,3.

Παρασκευής: Δεν έχουμε δει την κορύφωση της έξαρσης

Ο κ. Παρασκευής διευκρίνισε επίσης ότι το παρόν κύμα της πανδημίας δεν έχει ακόμη κάνει την κορύφωση του, ωστόσο, όπως σημείωσε, εκτιμάται ότι δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. Όπως είπε το πότε θα γίνει η κορύφωση δεν είναι δεδομένο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, συμπλήρωσε ο καθηγητής, είναι η πίεση που θα ασκηθεί στο ΕΣΥ, όσον αφορά τις νοσηλείες, ενώ όπως διευκρίνισε, εκτιμάται ότι η πίεση θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όσον αφορά τις συστάσεις για τη χρήση μάσκας, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι η Επιτροπή θα επανεξετάσει το ζήτημα, εκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ σε σχετική ερώτηση για τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα αεροπλάνα, σημείωσε ότι λόγω των φίλτρων που χρησιμοποιούνται είναι σχετικά ασφαλή.

Η 4η δόση μειώνει τον κίνδυνο νόσησης 6 φορές

Τέλος, στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σημειώθηκε ότι η προστασία που παρέχει η 2η αναμνηστική δόση είναι ιδιαίτερα εμφανής στις ηλικιακές ομάδες άνω των 70 ετών. Ειδικότερα, στους 80 ετών και άνω εκτιμάται ότι ο εμβολιασμός με 4η δόση μειώνει κατά 6 φορές τον κίνδυνο νόσησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων – Έκτακτη ενημέρωση σήμερα από τον ΕΟΔΥ – Μέτρα ζητούν οι ειδικοί

03/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Κρούσματα 03/07: 11.629 νέα κρούσματα - 26 νεκροί - 98 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".