Πολιτική Υγείας

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τους στόχους του στο σύστημα υγείας

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τους στόχους του στο σύστημα υγείας

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας για τους στόχους τους αναφορικά με το σύστημα υγείας που θα φροντίσει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας για τους στόχους τους αναφορικά με το σύστημα υγείας που θα φροντίσει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου. Mια από τις πρώτες πολιτικές που προωθούνται, όπως σημείωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης είναι η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για ενίσχυσή του με προσωπικό, ώστε να γίνει η πλήρης ανασύνταξή του και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα και κρίσιμα περιστατικά.

Όπως είπε, στόχος είναι τα ασθενοφόρα να προσεγγίζουν στο κατεπείγον περιστατικό μέσα σε 7 λεπτά. «Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ, γιατί είναι κρίσιμο και το καρδιακό επεισόδιο και το έμφραγμα και το εγκεφαλικό και το τραύμα. Επίσης, δεν έχουμε χώρους υποδοχής των τραυματιών στα νοσοκομεία. Γι’ αυτά όλα υπάρχουν επιστημονικές φόρμες που ετοιμάζουμε, ενώ ετοιμάζουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε διάφορα νοσοκομεία και θα φτιάξουμε 16 κέντρα τραύματος σε όλη τη χώρα και 19 ΜΑΦ για τα εγκεφαλικά». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο σύστημα αεροδιακομιδών επισημαίνοντας πως γίνονται 2.500 αεροδιακομιδές τον χρόνο, λόγω των αυξημένων αναγκών της νησιωτικής Ελλάδας και για τον λόγο αυτό «προχωράμε στη δημιουργία επιπλέον 6 βάσεων ελικοπτέρων σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως προς τη Νότια και τη νησιωτική Ελλάδα».

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα στις υποδομές ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι, όντως τα νοσοκομεία είναι παλιά και θέλουν εκσυγχρονισμό, ενώ συμπλήρωσε πως «είναι η πρώτη φορά που διατίθενται 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων της χώρας και ήδη έχουν αρχίσει οι ανακαινίσεις και ο εκσυγχρονισμός των κτηρίων». Επιπλέον, πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να «εκσυγχρονίσουμε τα ΤΕΠ γιατί αυτά είναι η πρώτη εικόνα του πολίτη από τα νοσοκομεία». Ανακοίνωσε, επίσης, πως υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα. «Έχουν δημιουργηθεί τρεις θέσεις γιατρών για τη ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα. Ελπίζω σε 4 μήνες από σήμερα να λειτουργεί», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις ελλείψεις σε προσωπικό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο MEGA πως οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη, καθώς λείπουν 1 εκατ. υγειονομικοί εξαιτίας του κορονοϊού και της αλλαγής αγοράς εργασίας και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου για νέες προσλήψεις. Ειδικότερα, επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη περίπου 3.500 προσλήψεις νοσηλευτών και 800 ιατρών. Ενώ μέσα στο 2024 θα προκηρυχθούν προσλήψεις για 1.500 γιατρούς και 3.000 νοσηλευτές και επιπλέον 1.000 άτομα λοιπό προσωπικό». Και αναφέρθηκε στις ειδικότητες ιατρών που παρουσιάζουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, όπως αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι και παθολόγοι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τη φροντίδα των ασθενών με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα τονίζοντας πως κύριο μέλημα είναι «φροντίδα για όλους». «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας που θα φροντίσει όλους τους Έλληνες. Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία, αλλά αφορά συνολικά το θέμα της δημόσιας υγείας, γιατί πολλοί συμπολίτες μας πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Είναι θέμα περίθαλψης και φροντίδας. Το θέμα της άνοιας δεν είναι θέμα νοσοκομείου, επαναλαμβάνω είναι ζήτημα φροντίδας των ανθρώπων», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρυσοχοΐδης: Κάλεσμα στους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν κατά της Covid & της γρίπης

Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης του χώρου της υγείας

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ΜΑΦ εγκεφαλικών

Ομιλία Χρυσοχοΐδη για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το Εθνικό Δίκτυο ΜΑΦ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων