Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΟΔΥ Ιός Δυτικού Νείλου – 4 νέα περιστατικά αυτή την εβδομάδα

ΕΟΔΥ Ιός Δυτικού Νείλου – 4 νέα περιστατικά αυτή την εβδομάδα

Την τελευταία εβδομάδα είχαμε ακόμα τέσσερα περιστατικά ιού του Δυτικού Νείλου σε Αχαΐα και Αργολίδα. Όμως ευτυχώς δεν έχουμε κανέναν νέο θάνατο.

Η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό Δυτικού Νείλου μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα,  161 είναι πλέον τα κρούσματα της λοίμωξης που έχει προκαλέσει ο ιός του Δυτικού Νείλου φέτος στη χώρα μας. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε ακόμα τέσσερα περιστατικά σε Αχαΐα και Αργολίδα. Όμως ευτυχώς δεν έχουμε κανέναν νέο θάνατο. Έτσι, τα θύματα του ιού παραμένει και αυτή την εβδομάδα στα 20.

Οι ασθενείς που κατέληξαν είχαν όλοι ηλικία άνω των 64 ετών με διάμεση ηλικία τα 81 έτη. Επιπλέον, από τους συνολικώς 161 ανθρώπους που νόσησαν, οι 119 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό). Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση.

Με βάση τον ΕΟΔΥ και τα στοιχεία που δημοσιεύει, από τους ασθενείς οι 5 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Οι 3 εξ αυτών βρίσκονται στην εντατική (ΜΕΘ) και οι υπόλοιποι σε απλές κλίνες. Εξιτήριο από τα νοσοκομεία έχουν λάβει 113 ασθενείς. Από το σύνολο των ασθενών μόνο οι 23 δεν χρειάσθηκαν καθόλου νοσηλεία. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το 2023 μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιός Δυτικού Νείλου ΕΟΔΥ: 19 θάνατοι - 143 κρούσματα - 4 άτομα στις ΜΕΘ

Τζανάκης : Το υγειονομικό σύστημα ‘’απειλείται’’ από την ταυτόχρονη δράση Covid-19, γρίπης και συγκυτιακού ιού

Δάγκειος Πυρετός - Επισημάνσεις επιστημόνων για την απειλή της νόσου στη νότια Ευρώπη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Ιός Δυτικού Νείλου ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι και 19 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η κυβέρνηση καθυστερεί τα σχέδια διπλασιασμού των φοιτητών ιατρικής στην Αγγλία

NHS: Οι υπουργοί υποστήριξαν τον διπλασιασμό των θέσεων ιατρικής σχολής έως το 2031 από 7.500 σήμερα σε 15.000, με περισσότερες θέσεις ιατρικών σχολών σε περιοχές με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε να ανεβάσει επίπεδο εκπαίδευσης και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γεωγραφικής ανισότητας.

Γιατί οι απαγορεύσεις στα smartphone και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Θέτοντας φραγμούς και απαγορεύσεις, διαβρώνουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να πληγούν και εκείνων που μπορούν να τους βοηθήσουν. Αν και αυτές οι προτάσεις έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις, δυστυχώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αυτό που θα έπρεπε να ζητάμε είναι καλύτερη κατανόηση από τους ενήλικες και καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους.

Οι τραυματισμοί νεαρών εργαζομένων αυξάνονται μετά τη νομιμοποίηση των πωλήσεων μαριχουάνας για ψυχαγωγία

Η ομάδα της Sabia πιστεύει ότι η χαλάρωση των νόμων σχετικά με την ψυχαγωγική μαριχουάνα μπορεί να βλάψει τους νεότερους εργαζόμενους, συγκεκριμένα. Αυτό είναι «σύμφωνο με την υπόθεση ότι η ψυχαγωγική μαριχουάνα εμποδίζει τη γνωστική λειτουργία και τη φροντίδα τους» είπαν οι ερευνητές.

Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Μηνιγγίτιδα: Η φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών όπου και φοιτά και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού από το βράδι της Κυριακής 25/02

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η πρώιμη έκθεση στον αέρα σε μόλυβδο σχετίζεται με χαμηλότερο IQ και αυτοέλεγχο

Μελλοντικές μελέτες μπορούν να εξετάσουν εάν άλλοι παράγοντες στο περιβάλλον ενός παιδιού τροποποιούν τη ρύπανση από μόλυβδο και γιατί τα αγόρια φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητα.

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε ιλαρά αναρρώνουν μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, μηνιγγίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, επιπλοκές που οδηγούν σε τύφλωση, ακόμη και θάνατο.