Πολιτική Υγείας

Καναδάς Justin Trudeau: Mπορεί να ανοίξει τα σύνορα για τους Αμερικανούς έως τα μέσα Αυγούστου εάν έχει εμβολιαστεί πλήρως

Καναδάς Justin Trudeau: Mπορεί να ανοίξει τα σύνορα για τους Αμερικανούς έως τα μέσα Αυγούστου εάν έχει εμβολιαστεί πλήρως

Η Καναδική κυβέρνηση αναμένει ότι θα παραδοθούν αρκετά εμβόλια για το 80 τοις εκατό των επιλέξιμων Καναδών για να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ADMAN

Καναδάς Justin Trudeau: Τα σύνορα του Καναδά με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν κλειστά για όλους τους μη απαραίτητους ταξιδιώτες έως τα μέσα Αυγούστου 2021. Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Καναδάς μπορεί να αρχίσει να επιτρέπει στους Αμερικανούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού να εισέρχονται στον Καναδά από τα μέσα Αυγούστου για μη απαραίτητα ταξίδια. Ο Τrudeau έκανε τις παρατηρήσεις του σε τηλεφωνική συνέντευξη με Καναδούς επαρχιακούς ηγέτες την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με μια ανάγνωση της πρόσκλησης που εξέδωσε το γραφείο του, αναφέρει το CBS News Για να διευκρινίσει τι ειπώθηκε, ο Τrudeau είπε ότι έχουν διεξαχθεί συνεχείς συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αρχίσουν να επιτρέπονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες των ΗΠΑ και μόνιμοι κάτοικοι στον Καναδά για μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι εάν το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού συνεχίσει να βελτιώνεται και οι συνθήκες δημόσιας υγείας το δικαιολογούν, «ο Καναδάς θα είναι σε θέση να καλωσορίσει πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε η πρόσκληση, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Καναδάς έκανε πολύ καλά τον εμβολιασμό των πολιτών του έναντι του κορωνοϊού, με το 80% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid-19, ενώ τουλάχιστον το 53% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Υγείας Howard Njoo.

Η Politico σημειώνει ότι η στάση του Trudeau σχετικά με τη διατήρηση των συνόρων με τις ΗΠΑ κλειστών δεν του έδωσε πολλούς φίλους στις πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου Brian Higgins (D-NY) και του βουλευτή της Νέας Υόρκης Jonathan Rivera.

Το ζευγάρι εξέδωσε κοινή δήλωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα προτρέποντας την Καναδική κυβέρνηση να ανοίξει τα χερσαία σύνορα, υποστηρίζοντας ότι «η ανάγκη για τέτοια δραστικά μέτρα έχει πλέον λήξει». «Ζητούμε με σεβασμό από τους Καναδούς αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες που ορίζονται από τα γραφεία τους για να τερματίσουν το κλείσιμο των συνόρων για καλό στις 21 Ιουλίου και να επιστρέψουν τα δύο μεγάλα έθνη μας σε έναν τόπο συγκατοίκησης», ανέφερε η δήλωση.

Η Καναδική κυβέρνηση αναμένει ότι θα παραδοθούν αρκετά εμβόλια για το 80 τοις εκατό των επιλέξιμων Καναδών για να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Και πρέπει να σημειωθεί ότι ο Καναδάς συνεχίζει να ηγείται των χωρών της ομάδας G20 στα ποσοστά εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε μηδενικές εκπομπές των αυτοκινήτων έως το 2035 στοχεύει η κυβέρνηση του Καναδά

Ο Καναδάς προτίμησε τη 2η δόση του εμβολίου COVID-19 των Pfizer, Moderna μετά την 1η δόση του AstraZeneca

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη πλήττεται από διαδηλώσεις για την Covid καθώς η οργή εξαπλώνεται

Κίνα: Οι διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την COVID-19 εξαπλώθηκαν στην Σαγκάη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, με ένα νέο κύμα οργής που πυροδότησε μια φονική πυρκαγιά στα δυτικά της χώρας.

Σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα και της σωρευτικής επίπτωσης κατά τη διάρκεια των κυμάτων πανδημίας

"Το μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα υγρών αποβλήτων έδειξε καλή συσχέτιση με τα σωρευτικά κρούσματα και μας επέτρεψε να προβλέψουμε την επίπτωση του SARS-CoV-2 σε μία εβδομάδα, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε καταστάσεις στις οποίες το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως".

12.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται απλήρωτοι φροντιστές κάθε μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μη αμειβόμενοι φροντιστές για έναν ηλικιωμένο, ανάπηρο ή σοβαρά άρρωστο συγγενή ή φίλο.

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

"Μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ απαιτεί την προσέγγιση "Μία υγεία" που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, καθώς και συντονισμένη δράση σε όλες τις επαρχίες και τα εδάφη, τις δικαιοδοσίες και τους τομείς που εμπλέκονται στον μετριασμό της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ. Απαιτείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση, παρόμοια με το σχέδιο δράσης για τον μετριασμό και την αποκατάσταση της COVID-19 που υποβλήθηκε το 2021".

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για απόφαση ΣτΕ για ανεμβολίαστους

Θάνος Πλεύρης: "Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό.. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης".

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Το CDC συνέστησε στους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ασθένειας Listeria μετά την κατανάλωση μανιταριών enoki.  Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς, εκτός από πυρετό και μυϊκούς πόνους σε όσους δεν είναι έγκυοι, δήλωσε το CDC