Πολιτική Υγείας

Trudeau Καναδάς: Η covid -19 διακόπτει τους εορτασμούς του Πάσχα για δεύτερη χρονιά

Trudeau Καναδάς: Η covid -19 διακόπτει τους εορτασμούς του Πάσχα για δεύτερη χρονιά

Από τις 6 μ.μ. την Κυριακή, ο Καναδάς είχε αναφέρει 1.003.994 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, με 58.402 να θεωρούνται ενεργά. Ο αριθμός των θανάτων του CBC News ανήλθε σε 23.062.

Trudeau Καναδάς: Ο Trudeau προτρέπει τους Καναδούς να κάνουν τεστ κορωνοϊού στα αγαπημένα τους πρόσωπα, για να γιορτάσουν με ασφάλεια το Πάσχα. Η επικεφαλής αξιωματούχος δημόσιας υγείας του Καναδά προτρέπει τους ανθρώπους να διατηρήσουν την επιφυλακή τους καθώς η COVID-19 διακόπτει τους εορτασμούς του Πάσχα για δεύτερη χρονιά. Οι Καναδοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς οι πιο μεταδοτικές παραλλαγές ανησυχίας “θα μπορούσαν να είναι οπουδήποτε”, έγραψε η Δρ Theresa Tam στο Twitter. “Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να διατηρήσουμε την προστασία μας”, έγραψε.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Justin Trudeau αναγνώρισε σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα ότι η COVID-19 ανάγκασε τους Καναδούς να γιορτάσουν διαφορετικά το Πάσχα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και ότι πολλοί άνθρωποι πρέπει να παραιτηθούν από τις προσωπικές εκκλησιαστικές λειτουργίες και τα οικογενειακά δείπνα.

  • Ο Tam λέει ότι η πανδημία βρίσκεται τώρα στο «πιο δύσκολο» στάδιο και καλεί τους Καναδούς να δώσουν χρόνο στα εμβόλια να λειτουργήσουν
  • Σχεδόν το 15% των ενηλίκων Καναδών έχουν λάβει μία δόση εμβολίου: Προέτρεψε τους Καναδούς να παραμείνουν αισιόδοξοι, υποδηλώνοντας ότι η μάχη με την COVID-19 πλησιάζει.

“Φίλοι μου, σύντομα αυτή η κρίση θα τελειώσει”, είπε. Εν τω μεταξύ, ζήτησε από τους ανθρώπους να ελέγξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να βρουν διαφορετικούς τρόπους για να γιορτάσουν τις διακοπές.

Αρκετοί άλλοι πολιτικοί έστειλαν επίσης Πασχαλινά μηνύματα που αποτίουν φόρο τιμής στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής και ενθαρρύνουν τους Καναδούς να σεβαστούν τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με την πανδημία κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον Καναδά

Από τις 6 μ.μ. την Κυριακή, ο Καναδάς είχε αναφέρει 1.003.994 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, με 58.402 να θεωρούνται ενεργά.

Ο αριθμός των θανάτων του CBC News ανήλθε σε 23.062.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Βρετανικής Κολομβίας Μάικ Φάρνγουορθ αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό και τους πελάτες παραμένοντας ανοιχτές κατά παράβαση των κανόνων της COVID-19 θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

Σε όποιον φιλοξενεί ένα κρούσμα που δεν συμμορφώνεται μπορεί να εκδοθεί πρόστιμο παραβίασης 2.300 $, ενώ τα άτομα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 575 $.

Η προειδοποίηση έρχεται αφότου το Coastal Health του Βανκούβερ εξέδωσε ανακοίνωση lockdown για το εστιατόριο Corduroy της πόλης το Σάββατο για παραβίαση περιορισμών εξυπηρετώντας τους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες αρνητικό τεστ κορωνοϊού

Καναδοί ερευνητές αναπτύσσουν φορητό εργαστήριο διάγνωσης κοροναϊού

Αποσυνδέει ο Καναδός πρωθυπουργός την επανεκκίνηση της οικονομίας από την ‘ανοσία της αγέλης’

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Η χώρα θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ για πρόληψη των λοιμώξεων

Το Ινστιτούτο Βελτίωσης Φροντίδας Υγείας (Institute of Health Care Improvement) πραγματοποίησε τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με επίκεντρο την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Κατάθεση τροπολογίας με "δώρα" για την κάλυψη κενών στο σύστημα υγείας από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες ψυχικής υγείας ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προβλέπεται ότι εφόσον είναι χρηματοδοτούμενες από πόρους της Ε.Ε. ή και από εθνικούς πόρους, δεν υποχρεούνται να αναρτούν συμβάσεις με το Δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ εκτός ΦΠΑ στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και να έχουν την υποχρέωση χρήσης του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Μπορούν οι υποχρεωτικές γνωστικές εξετάσεις για τους ηλικιωμένους οδηγούς να βοηθήσουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων;

Οι σωρευτικές εκτιμώμενες μεταβολές στον αριθμό των συγκρούσεων και των τραυματισμών από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν -3.670 και 959, αντίστοιχα. "Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενισχυθούν για τους ηλικιωμένους ποδηλάτες και πεζούς. Θα πρέπει, επίσης, να παρέχουμε στους ηλικιωμένους την απαραίτητη φροντίδα για την προετοιμασία της διακοπής της οδήγησης και ασφαλή, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Haruhiko Inada, Ph.D., μεταδιδακτορικός συνεργάτης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Johns Hopkins.