Πολιτική Υγείας

Καναδάς Κρούσματα: Καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με COVID-19, το Οντάριο ζητά από την Οτάβα αυστηρότερους περιορισμούς

Καναδάς Κρούσματα: Καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με COVID-19, το Οντάριο ζητά από την Οτάβα αυστηρότερους περιορισμούς

Ο Trudeau επανέλαβε την Παρασκευή τις προθέσεις του να συνεργαστεί στενά με τις επαρχίες για να εξαλείψει την εξάπλωση του κορωνοϊού και προειδοποίησε για κάθε είδους μη απαραίτητα ταξίδια.

Καναδάς Κρούσματα: Το Οντάριο αναφέρει πάνω από 3.300 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας φτάνει το υψηλό όλων των εποχών των 900 για πρώτη φορά στην πανδημία. Ο πρωθυπουργός Ντουγκ Φορντ κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στα χερσαία σύνορα για να περιορίσει την απειλή που προκαλούν οι παραλλαγές COVID-19. Το CTV News Canada αναφέρει ότι με 6.803 τεστ που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο το Οντάριο έχει ένα ποσοστό θετικότητας περίπου 7,3%.

Αυτός ο αριθμός παρέμεινε σταθερός τις τελευταίες ημέρες.

Από τους 900 ασθενείς σε ΜΕΘ που αναφέρθηκαν την Παρασκευή, από τους 883 την Πέμπτη, 637 αναπνέουν με τη βοήθεια αναπνευστήρα. Από το Σάββατο, υπάρχουν 2.152 άτομα που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 στο Οντάριο.

Οι ανησυχίες αυξάνονται λόγω της εξάπλωσης των αδίστακτων. Την Πέμπτη, αναφέρει το αστέρι του Τορόντο, ο πρωθυπουργός του Οντάριο Ντάγκ Φορντ έγραψε επιστολή στον Πρωθυπουργό Τζάστιν Τρυντώ, ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλει υποχρεωτικές τριήμερες καραντίνες σε ξενοδοχεία για ταξιδιώτες που εισέρχονται στον Καναδά σε μερικές από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις.

Ο Ford ανησυχεί βαθιά με τον μεγάλο αριθμό περιπτώσεων στην επαρχία, εκ των οποίων το 90% είναι οι πιο μεταδοτικές παραλλαγές ανησυχίας. «Πάρα πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται αυτά τα αδύναμα μέτρα στα χερσαία σύνορά μας για να περιηγηθούν στην καραντίνα του ξενοδοχείου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτές οι αναφορές είναι βαθιά ενοχλητικές και δείχνουν περαιτέρω τον ακραίο κίνδυνο που ενέχουν τα ανεπαρκή συνοριακά μέτρα έναντι των θανατηφόρων παραλλαγών COVID-19», ανέφερε η επιστολή.

Ωστόσο, η Οτάβα έδειχνε την Παρασκευή ότι δεν θα επιβάλει απαιτήσεις καραντίνας ξενοδοχείων, όπως ζητήθηκε, υποδηλώνοντας ότι η διέλευση εδάφους δεν ήταν σημαντική πηγή μολύνσεων.

Ο Ford σημείωσε επίσης στην επιστολή του ότι 36 περιπτώσεις της παραλλαγής B.1.617, που βρέθηκαν αρχικά στην Ινδία, εντοπίστηκαν στην επαρχία.

Ο Καναδάς μπορεί να αναστείλει την είσοδο όλων των διεθνών φοιτητών στο Οντάριο

Σύμφωνα με το Καναδικό Γραφείο Διεθνούς Εκπαίδευσης (CBIE), έναν πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης που εδρεύει στην Οττάβα, υπήρχαν 530.540 διεθνείς φοιτητές στον Καναδά το 2020. Από αυτόν τον αριθμό, το 34% των μαθητών ήταν από την Ινδία και το 22% από την Κίνα.

Η Business Today σημειώνει ότι το Οντάριο έχει τον μέγιστο αριθμό ξένων φοιτητών σε 242.825 ή 46%, σύμφωνα με την έκθεση της CBIE.

Η Global News αναφέρει ότι σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Trudeau είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την άφιξη διεθνών φοιτητών στο Οντάριο, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Ford, «Ο Πρωθυπουργός Ford ζήτησε να αναστείλουμε την άφιξη διεθνών φοιτητών», είπε, προσθέτοντας, «επειδή αυτή τη στιγμή το Οντάριο είναι η μόνη επαρχία που το ζητά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε πιο στενά μαζί τους».

Ενδέχεται να υπάρχει λίγο πρόβλημα στην ερμηνεία του Trudeau για το τι πραγματικά είπε ο Ford στην επιστολή του. Η Global News επισημαίνει ότι ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Ford προέτρεψε τον πρωθυπουργό να σφίξει τα διεθνή και επαρχιακά σύνορα. Το Toronto Star αναφέρει επίσης ότι ο Ford λέει ότι δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση να αναστείλει την άφιξη διεθνών φοιτητών.

Ο Trudeau επανέλαβε την Παρασκευή τις προθέσεις του να συνεργαστεί στενά με τις επαρχίες για να εξαλείψει την εξάπλωση του κορωνοϊού και προειδοποίησε για κάθε είδους μη απαραίτητα ταξίδια.

«Συνεργαζόμαστε με άλλες επαρχίες που πλήττονται σκληρά από αυτό το τρίτο κύμα για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τους πόρους που απαιτούνται για την προστασία σας και της οικογένειάς σας », είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η κυβέρνηση του Οντάριο του Ντάγκ Φορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή χαλάρωση κάποιων μέτρων

Όσα συμβαίνουν στον Καναδά στη μαχη κατά της πανδημίας

Γιατί η σύγκριση των αριθμών νοσηλείας στα νοσοκομεία COVID-19 μεταξύ επαρχιών του Καναδά δεν είναι δυνατή

Ξεκινά ο εμβολιασμός στον Καναδά - Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κοιτάζει προσεκτικά" μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Χαρδαλιάς: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Πρόκειται για το δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και το δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockodwn δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή την στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου – Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν επιθυμούσε να συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα οποία ανοίγουν στις 10 Μαΐου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους μία εβδομάδα μετά.

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

ΕΟΔΥ : Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε κεντρικά σημεία στην επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.