Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Νοροϊός Καλιφόρνια: Προειδοποίηση για τα ωμά στρείδια από το Μεξικό προς αποφυγή γαστρεντερικής νόσου

Νοροϊός Καλιφόρνια: Προειδοποίηση για τα ωμά στρείδια από το Μεξικό προς αποφυγή γαστρεντερικής νόσου

Τα κρούσματα νοροϊού περιελάμβαναν τόσο θαμώνες εστιατορίων όσο και καταναλωτές που αγόραζαν στρείδια σε καταστήματα και τα έτρωγαν στο σπίτι. Συνιστάται στους ανθρώπους να ρωτούν από πού προέρχονται τα στρείδια πριν τα καταναλώσουν και να πλένουν τα χέρια και τις επιφάνειες που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα στρείδια.

Νοροϊός Καλιφόρνια: Οι υγειονομικοί υπάλληλοι στη Νότια Καλιφόρνια προειδοποιούν τους ανθρώπους να αποφεύγουν να τρώνε ωμά στρείδια από περιοχές του Μεξικού, αφού περισσότερα από 200 άτομα αρρώστησαν πρόσφατα με ύποπτα κρούσματα νοροϊού. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες ανέφερε περισσότερα από 150 ύποπτα κρούσματα γαστρεντερικής νόσου που συνδέονται με ωμά στρείδια, ενώ στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι είχαν 69 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα. Άλλα κρούσματα αναφέρθηκαν στις κομητείες Orange, Riverside, San Bernardino και Ventura.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε μια πρώτη συμβουλευτική στις 11 Ιανουαρίου σχετικά με τα στρείδια από μια τοποθεσία στην πολιτεία Sonora του Μεξικού, η οποία βρίσκεται κατά μήκος του Κόλπου της Καλιφόρνια. Αυτό βασίστηκε, τουλάχιστον εν μέρει, στα ευρήματα μιας έρευνας που διεξήχθη από αξιωματούχους υγείας της κομητείας του Σαν Ντιέγκο. Την Τετάρτη, ο FDA εξέδωσε άλλη μια συμβουλή για τα στρείδια από τη Laguna De Guerrero Negro και τη Laguna Manuela, αμφότερες στην ακτή του Ειρηνικού της Μπάχα Καλιφόρνια, στο Μεξικό. Την ίδια ημέρα, ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης την αρχική του συμβουλή Sonora για να συμπεριλάβει μια δεύτερη τοποθεσία συγκομιδής, το Estero Morua. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια προειδοποίησε τους καταναλωτές ότι τα ωμά στρείδια που συλλέγονται από αυτές τις τοποθεσίες μπορεί να έχουν μολυνθεί με τον νοροϊό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει διάρροια, έμετο, ναυτία και πόνο στο στομάχι. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και πόνους στο σώμα, σύμφωνα με την FDA. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συνιστούν στα εστιατόρια να πετάξουν τυχόν στρείδια που εισάγονται από τοποθεσίες στο Μεξικό μέχρι νεωτέρας «δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού τοποθεσιών συγκομιδής που σχετίζονται με ασθένειες και της πιθανότητας εμπλοκής άλλων τοποθεσιών», ανέφερε η κομητεία του Σαν Ντιέγκο σε δήλωση.

Τα κρούσματα νοροϊού περιελάμβαναν τόσο θαμώνες εστιατορίων όσο και καταναλωτές που αγόραζαν στρείδια σε καταστήματα και τα έτρωγαν στο σπίτι. Συνιστάται στους ανθρώπους να ρωτούν από πού προέρχονται τα στρείδια πριν τα καταναλώσουν και να πλένουν τα χέρια και τις επιφάνειες που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα στρείδια. Όλα τα εμπλεκόμενα στρείδια μαζεύτηκαν τον Δεκέμβριο και κανένα από τότε δεν έχει διανεμηθεί σε χώρους εστίασης στο Σαν Ντιέγκο από αυτές τις τοποθεσίες, σύμφωνα με την δήλωση της κομητείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν υπάρχει ξέσπασμα νοροϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο - γιατί λοιπόν αναφέρεται απότομη αύξηση των ασθενών;

Νοροϊός: Γιατί αναφέρεται απότομη αύξηση των ασθενών στη Βρετανία;

Νοροϊός και Ηπατίτιδα Ε κορυφαίες παγκόσμιες αιτίες τροφιμογενών ασθενειών

Τι είναι η γαστρεντερίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Close Icon