Πολιτική Υγείας

NHS: Το NHS της Σκωτίας πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να βελτιωθεί

NHS: Το NHS της Σκωτίας πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να βελτιωθεί

NHS: Ο κ. Γκρέι είπε ότι το NHS εξακολουθεί να ανακάμπτει από την πανδημία του Covid και να αντιμετωπίζει τις πιέσεις που συνδέονται με το Brexit και τον πληθωρισμό.

Ο νέος υπουργός Υγείας της Σκωτίας είπε ότι το NHS πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να βελτιωθεί. Ο Neil Gray, ο οποίος διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να αντικαταστήσει τον Michael Matheson, είπε ότι ήθελε να «μειώσει» τον χρόνο αναμονής. Και είπε στο The Sunday Show του BBC Σκωτίας ότι ήταν «απαράδεκτο» το γεγονός ότι τόσοι πολλοί ασθενείς ένιωσαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μεταβούν ιδιωτικά. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν αργότερα το ιστορικό του SNP και κατηγόρησαν το κόμμα ότι «προεδρεύει στην παρακμή» των υπηρεσιών υγείας του NHS.

Ο κ. Matheson παραιτήθηκε την Πέμπτη ενόψει της δημοσιοποίησης μιας έκθεσης σχετικά με έναν λογαριασμό περιαγωγής δεδομένων ύψους 11.000 λιρών που συγκεντρώθηκε στο κοινοβουλευτικό του iPad. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον διορισμό του, ο κ. Γκρέι είπε ότι θα μεταφέρει τα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση στο υπουργικό συμβούλιο στο εγγύς μέλλον αφού συμβουλευτεί αξιωματούχους, το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας και τα συνδικάτα. Είπε στο πρόγραμμα: «Πρέπει να δούμε μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να δούμε βελτιώσεις – και αυτό περιλαμβάνει βελτιώσεις στην παραγωγικότητα – και αυτό θα εξετάσω τις επόμενες εβδομάδες».

Ο κ. Γκρέι είπε ότι το NHS εξακολουθεί να ανακάμπτει από την πανδημία του Covid και να αντιμετωπίζει τις πιέσεις που συνδέονται με το Brexit και τον πληθωρισμό. Είπε επίσης ότι βλέπει περισσότερους ανθρώπους και αντιμετωπίζει «μεγαλύτερες απαιτήσεις» τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στην κοινωνική περίθαλψη. Αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να συνεχίσω να μειώνω τους χρόνους αναμονής, τόσο για τα ραντεβού εξωτερικών ασθενών όσο και για τους εσωτερικούς ασθενείς, και για να βλέπουμε μια συνεχή βελτίωση στους χρόνους αναμονής ατυχημάτων και έκτακτης ανάγκης».

Ο κ. Γκρέι είπε ότι δεν πήρε ελαφρά τον νέο του ρόλο και αναγνώρισε ότι το NHS «αγαπάται από τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα». Ερωτηθείς εάν οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν για κάποιες υπηρεσίες στο μέλλον, ο υπουργός Υγείας είπε: «Θέλω να βεβαιωθώ ότι η Σκωτία θα συνεχίσει να έχει ένα NHS που είναι δωρεάν στο σημείο που χρειάζεται και να βεβαιωθώ ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει. πηγαίνοντας μπροστά.» Ο κ. Γκρέι δέχτηκε ότι θα ήταν μια «προκλητική πρόταση» λόγω των πιέσεων για τη χρηματοδότηση.

 

Αλλά πρόσθεσε: «Είμαστε δεσμευμένοι να παρέχουμε ένα σύστημα υγείας και κοινωνικής φροντίδας που λειτουργεί για τον λαό της Σκωτίας». Ο υπουργός αρνήθηκε επίσης ότι η χώρα είχε «υπηρεσία υγείας δύο επιπέδων», με πολλούς ασθενείς να πηγαίνουν ιδιωτικά αντί να περιμένουν θεραπεία NHS και είπε ότι έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει «θέματα ικανότητας». Η αντιπρόεδρος των Εργατικών της Σκωτίας Dame Jackie Baillie καταδίκασε το ρεκόρ της κυβέρνησης. Είπε στο The Sunday Show: «Έχουμε περάσει 17 χρόνια από το SNP που προεδρεύει σε μια πτώση του NHS μας».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος NHS: Οι χρόνοι αναμονής το 2023 είναι οι χειρότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ

Τα φαρμακεία στην Αγγλία θα αρχίσουν να θεραπεύουν ασθενείς για επτά κοινές παθήσεις

NHS: Κάντε εμβόλιο ιλαράς για να αποφύγετε την ταχεία εξάπλωση

NHS: Τα αφεντικά της υγείας προειδοποιούν για βαθιές επιπτώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.