Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Καρκίνος NHS: Οι χρόνοι αναμονής το 2023 είναι οι χειρότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ

Καρκίνος NHS: Οι χρόνοι αναμονής το 2023 είναι οι χειρότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ

Καρκίνος NHS: Μόνο το 64,1% των ασθενών ξεκίνησαν θεραπεία εντός 62 ημερών από την υποψία καρκίνου, που σημαίνει ότι σχεδόν 100.000 περίμεναν περισσότερο από όσο έπρεπε για σωτήρια φροντίδα. 

Οι χρόνοι αναμονής για τον καρκίνο για το 2023 στην Αγγλία ήταν οι χειρότεροι που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με ανάλυση του BBC News. Μόνο το 64,1% των ασθενών ξεκίνησαν θεραπεία εντός 62 ημερών από την υποψία καρκίνου, που σημαίνει ότι σχεδόν 100.000 περίμεναν περισσότερο από όσο έπρεπε για σωτήρια φροντίδα. Οι αναμονές χειροτερεύουν κάθε χρόνο τα τελευταία 11. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Macmillan Cancer Support, Gemma Peters, χαρακτήρισε τα στοιχεία «σοκαριστικά».

«Αυτό σηματοδοτεί ένα νέο χαμηλό και υπογραμμίζει την απελπιστική κατάσταση για τους ανθρώπους που ζουν με καρκίνο», είπε. «Πίσω από τα στοιχεία κρύβονται οι πραγματικές ζωές που ανατρέπονται, με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν πάρα πολύ καιρό για να μάθουν αν έχουν καρκίνο και να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους, προκαλώντας επιπλέον άγχος σε μια ήδη πολύ δύσκολη στιγμή. «Με πάνω από τρία εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να ζουν με καρκίνο και έναν πληθυσμό που γηράσκει, αυτό αναμένεται να αυξηθεί».

Τα αρχεία πηγαίνουν πίσω στο 2010, λίγο μετά την εισαγωγή του στόχου για τον καρκίνο. Τα στοιχεία ακολουθούν την ανακοίνωση της Δευτέρας ότι ο βασιλιάς είχε ξεκινήσει θεραπεία μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Έχει νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού ο καρκίνος εντοπίστηκε μετά από θεραπεία για διευρυμένο προστάτη στα τέλη του περασμένου μήνα. Εκπρόσωπος του NHS England είπε ότι ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο έχει αυξηθεί ραγδαία την τελευταία δεκαετία περίπου.

«Εν μέσω πιέσεων ρεκόρ και του αντίκτυπου ενός έτους εργατικής δράσης, το προσωπικό του NHS συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να δώσει προτεραιότητα στις πιο επείγουσες περιπτώσεις», πρόσθεσε. Άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν επίσης παλέψει με τους χρόνους αναμονής για τον καρκίνο. Έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από τότε που η Ουαλία, η Βόρεια Ιρλανδία ή η Σκωτία έχουν πετύχει τους στόχους 62 ημερών για τον καρκίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκατομμύρια καλούνται να εμβολιαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αύξησης κρουσμάτων ιλαράς

NHS: Κάντε εμβόλιο ιλαράς για να αποφύγετε την ταχεία εξάπλωση

NHS: Τα αφεντικά της υγείας προειδοποιούν για βαθιές επιπτώσεις

Φόβοι πίεσης του NHS της Ουαλίας για την απεργία των κατώτερων γιατρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon