Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

NHS: Περισσότερη φροντίδα κατ’ οίκον για μείωση του χρόνου αναμονής

NHS: Περισσότερη φροντίδα κατ’ οίκον για μείωση του χρόνου αναμονής

NHS: Σχέδια για το άνοιγμα περισσότερων λεγόμενων εικονικών θαλάμων για ασθενείς στην Αγγλία πρόκειται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Σχέδια για το άνοιγμα περισσότερων λεγόμενων εικονικών θαλάμων για ασθενείς στην Αγγλία πρόκειται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση. Τα μέτρα θα επιτρέψουν σε ορισμένους, ιδιαίτερα τους ευπαθείς ηλικιωμένους, να παρακολουθούνται στο σπίτι από γιατρούς που χρησιμοποιούν βίντεο και άλλη τεχνολογία. Θα υπάρχουν επίσης περισσότερες κοινοτικές ομάδες για να επισκέπτονται άτομα στα σπίτια τους. Έρχεται εν μέσω έντονων πιέσεων στις υπηρεσίες υγείας και δραματικής επιδείνωσης των χρόνων αναμονής για επείγουσα περίθαλψη.

Τον Δεκέμβριο, ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου σε επείγοντα περιστατικά όπως καρδιακά επεισόδια ξεπέρασε τα 90 λεπτά – πέντε φορές περισσότερο από τον στόχο – ενώ πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών περίμεναν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να δουν στο A&E. Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση και το NHS της Αγγλίας θα δημοσιεύσουν το Σχέδιο Επείγουσας Φροντίδας, περιγράφοντας τα βήματα που αποσκοπούν στη μείωση του χρόνου αναμονής. Στόχος των εικονικών θαλάμων είναι να υποστηρίζουν κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς, καθώς και αυτούς με αναπνευστικές παθήσεις, στο σπίτι τους και όχι στα νοσοκομεία.

Οι γιατροί και το άλλο υγειονομικό προσωπικό εξετάζουν τις περιπτώσεις τους κάθε μέρα και οι ασθενείς που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές μπορούν να αναφέρουν καθημερινές μετρήσεις και αποτελέσματα, ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται εξ αποστάσεως. Οι ασθενείς μπορούν να δέχονται κατ’ οίκον επισκέψεις όπου είναι απαραίτητο και η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου πτώσεων. Θα υπάρχει στόχος έως και 50.000 ατόμων να υποστηρίζονται με αυτόν τον τρόπο κάθε μήνα, από περίπου 10.000 στο τέλος του περασμένου έτους.

Θα υπάρξουν επίσης περισσότερες ομάδες ανταπόκρισης της κοινότητας με στόχο να φτάσουν σε ευάλωτους ασθενείς εντός δύο ωρών – οι αξιωματούχοι λένε ότι έως και το 20% των εισαγωγών στα νοσοκομεία μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή φροντίδα. Τα ήδη υπάρχοντα παραδείγματα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα στο Hull που συγκεντρώνει πυροσβεστικές υπηρεσίες, ασθενοφόρα και κοινοτικές υπηρεσίες. Αποστέλλονται σε ηλικιωμένους που έχουν πάθει πτώση και χρειάζονται μη επείγουσα υποστήριξη. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ασθενοφόρων του Λονδίνου αποστέλλει επίσης παραϊατρικούς και νοσηλευτές σε ευπαθείς ασθενείς στα σπίτια τους.

Ο Γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Steve Barclay δήλωσε: «Με την επέκταση της φροντίδας που παρέχεται στην κοινότητα, οι πιο ευάλωτοι, αδύναμοι και ηλικιωμένοι ασθενείς μπορούν να υποστηριχθούν καλύτερα για να συνεχίσουν να ζουν ανεξάρτητα ή να αναρρώνουν στο σπίτι». Η διευθύνουσα σύμβουλος του NHS England, Amanda Pritchard, δήλωσε ότι το σχέδιο ήταν να βασιστεί σε πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν αυτόν τον χειμώνα. «Η ενίσχυση της φροντίδας στην κοινότητα και η θεραπεία περισσότερων ανθρώπων στο σπίτι είναι το κλειδί για την ανάκαμψη», είπε. «Είναι καλύτερο για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς και για την άμβλυνση της πίεσης στις υπηρεσίες του NHS».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βρετανία: Νόμος για πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας προτείνεται στη Βουλή

Μπαράζ απεργιών για το NHS τον επόμενο μήνα

Το βρετανικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ημέρα απεργιών τον επόμενο μήνα

Νοσηλευτές και τραυματιοφορείς απεργούν εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: Να αναπτύξουμε τις υποδομές για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: "Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις της νόσου και να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό".

Κικίλιας: "Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι"

Κικίλιας: Σήμερα συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι.

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Close Icon