Πολιτική Υγείας

NHS: Περισσότερη φροντίδα κατ’ οίκον για μείωση του χρόνου αναμονής

NHS: Περισσότερη φροντίδα κατ’ οίκον για μείωση του χρόνου αναμονής

NHS: Σχέδια για το άνοιγμα περισσότερων λεγόμενων εικονικών θαλάμων για ασθενείς στην Αγγλία πρόκειται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Σχέδια για το άνοιγμα περισσότερων λεγόμενων εικονικών θαλάμων για ασθενείς στην Αγγλία πρόκειται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση. Τα μέτρα θα επιτρέψουν σε ορισμένους, ιδιαίτερα τους ευπαθείς ηλικιωμένους, να παρακολουθούνται στο σπίτι από γιατρούς που χρησιμοποιούν βίντεο και άλλη τεχνολογία. Θα υπάρχουν επίσης περισσότερες κοινοτικές ομάδες για να επισκέπτονται άτομα στα σπίτια τους. Έρχεται εν μέσω έντονων πιέσεων στις υπηρεσίες υγείας και δραματικής επιδείνωσης των χρόνων αναμονής για επείγουσα περίθαλψη.

Τον Δεκέμβριο, ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου σε επείγοντα περιστατικά όπως καρδιακά επεισόδια ξεπέρασε τα 90 λεπτά – πέντε φορές περισσότερο από τον στόχο – ενώ πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών περίμεναν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να δουν στο A&E. Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση και το NHS της Αγγλίας θα δημοσιεύσουν το Σχέδιο Επείγουσας Φροντίδας, περιγράφοντας τα βήματα που αποσκοπούν στη μείωση του χρόνου αναμονής. Στόχος των εικονικών θαλάμων είναι να υποστηρίζουν κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς, καθώς και αυτούς με αναπνευστικές παθήσεις, στο σπίτι τους και όχι στα νοσοκομεία.

Οι γιατροί και το άλλο υγειονομικό προσωπικό εξετάζουν τις περιπτώσεις τους κάθε μέρα και οι ασθενείς που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές μπορούν να αναφέρουν καθημερινές μετρήσεις και αποτελέσματα, ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται εξ αποστάσεως. Οι ασθενείς μπορούν να δέχονται κατ’ οίκον επισκέψεις όπου είναι απαραίτητο και η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου πτώσεων. Θα υπάρχει στόχος έως και 50.000 ατόμων να υποστηρίζονται με αυτόν τον τρόπο κάθε μήνα, από περίπου 10.000 στο τέλος του περασμένου έτους.

Θα υπάρξουν επίσης περισσότερες ομάδες ανταπόκρισης της κοινότητας με στόχο να φτάσουν σε ευάλωτους ασθενείς εντός δύο ωρών – οι αξιωματούχοι λένε ότι έως και το 20% των εισαγωγών στα νοσοκομεία μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή φροντίδα. Τα ήδη υπάρχοντα παραδείγματα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα στο Hull που συγκεντρώνει πυροσβεστικές υπηρεσίες, ασθενοφόρα και κοινοτικές υπηρεσίες. Αποστέλλονται σε ηλικιωμένους που έχουν πάθει πτώση και χρειάζονται μη επείγουσα υποστήριξη. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ασθενοφόρων του Λονδίνου αποστέλλει επίσης παραϊατρικούς και νοσηλευτές σε ευπαθείς ασθενείς στα σπίτια τους.

Ο Γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Steve Barclay δήλωσε: «Με την επέκταση της φροντίδας που παρέχεται στην κοινότητα, οι πιο ευάλωτοι, αδύναμοι και ηλικιωμένοι ασθενείς μπορούν να υποστηριχθούν καλύτερα για να συνεχίσουν να ζουν ανεξάρτητα ή να αναρρώνουν στο σπίτι». Η διευθύνουσα σύμβουλος του NHS England, Amanda Pritchard, δήλωσε ότι το σχέδιο ήταν να βασιστεί σε πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν αυτόν τον χειμώνα. «Η ενίσχυση της φροντίδας στην κοινότητα και η θεραπεία περισσότερων ανθρώπων στο σπίτι είναι το κλειδί για την ανάκαμψη», είπε. «Είναι καλύτερο για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς και για την άμβλυνση της πίεσης στις υπηρεσίες του NHS».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βρετανία: Νόμος για πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας προτείνεται στη Βουλή

Μπαράζ απεργιών για το NHS τον επόμενο μήνα

Το βρετανικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ημέρα απεργιών τον επόμενο μήνα

Νοσηλευτές και τραυματιοφορείς απεργούν εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.