Πολιτική Υγείας

Μαζική εκκένωση χωριού στη Σανγκάη: Αλλαγή στρατηγικής για μηδενική covid

Μαζική εκκένωση χωριού στη Σανγκάη: Αλλαγή στρατηγικής για μηδενική covid

Επίσης, η ενημέρωση έλεγε: «Δεν μπορείτε να πάρετε τα κατοικίδιά σας μαζί σας σε αυτήν την εκκένωση, αλλά θα κανονίσουμε ώστε να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται».

Μαζική εκκένωση χωριού στη Σανγκάη: Τι συμβαίνει στη Σανγκάη; Απομακρύνουν τους αρνητικούς σε κορωνοϊό -«Αφήστε ανοιχτές ντουλάπες και εξώπορτες» Μαζική εκκένωση χωριού στη Σανγκάη Ολόκληρες κοινότητες μετακινούν οι Αρχές της Σανγκάης, μεταφέροντας τους πολίτες που είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί η Σανγκάη για να εφαρμόσει την πολιτική «μηδενικής Covid», είναι η εκκένωση των περιοχών.

Μάλιστα, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ακριβής αιτία, οι Αρχές μετακινούν μόνον όσους πολίτες έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Φεύγουν οι αρνητικοί στον ιό, μένουν οι μολυσμένοι με Covid-19

Κατά την έναρξη του lockdown, οποιοσδήποτε έβγαινε θετικός κατά τη διάρκεια μαζικών, υποχρεωτικών τεστ για COVID-19, μεταφερόταν σε εγκαταστάσεις μαζικής απομόνωσης στην πόλη.

Όταν αυτές γέμισαν, οι θετικοί στον ιό πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε γειτονικές επαρχίες.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η τακτική αναποδογύρισε: όσοι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή, και έτσι μένουν πίσω όσοι βρέθηκαν θετικοί, ώστε να απομονωθούν στη Σανγκάη, ενώ ορισμένες κατοικημένες κοινότητες επιτάχθηκαν ως εγκαταστάσεις απομόνωσης.

Απομάκρυνση πολιτών από περιοχή της Σανγκάης με λεωφορεία, τη νύχτα:

Το σχέδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Σανγκάη προβλέπει τη μετακίνηση ανθρώπων από την περιοχή Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου οι πολίτες θα μείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Από τη μετακίνηση αυτή μπορούν να εξαιρεθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών.

Ένας κάτοικος της Χουανγκπού είπε στο RFA την Τετάρτη: «Μεταφέρουν τα άτομα που είναι αρνητικά στο τεστ επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι είναι θετικοί στην κοινότητα».

«Υπάρχουν πολύ λίγα αρνητικά τεστ στην κοινότητα, επομένως χρειάζονται μόνο δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους», είπε.

«Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες και τις εξώπορτες», λένε οι Αρχές στους πολίτες που απομακρύνουν

Την ίδια πρακτική εφάρμοσε η πόλη νωρίτερα, όταν, μερικές ημέρες πριν, εκκενώθηκε ένα μεγάλο μέρος χωριού της Σανγκάης, καθώς 1.000 κάτοικοι της μικρής πόλης Beicai μεταφέρθηκαν σε μια άλλη τοποθεσία προσωρινά, για να απολυμάνουν οι υπάλληλοι την περιοχή.

Οι κάτοικοι του χωριού Beicai φεύγουν με λεωφορεία, το βράδυ:

Μια επίσημη ενημέρωση καλούσε τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αφήσουν τις ντουλάπες ανοιχτές. Επίσης, οι Αρχές είπαν στους πολίτες που μετακινήθηκαν να αφήσουν ανοιχτές τις εξώπορτες των σπιτιών τους. Εικόνες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους να φεύγουν με τις βαλίτσες τους μέσα στη νύχτα.

Επίσης, η ενημέρωση έλεγε: «Δεν μπορείτε να πάρετε τα κατοικίδιά σας μαζί σας σε αυτήν την εκκένωση, αλλά θα κανονίσουμε ώστε να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται».

Ακόμα, έχουν εμφανιστεί εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με πλήρη προστατευτική στολή να περπατούν στην πόλη Beicai και να απλώνουν σκόνη ασβέστη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να προσπαθήσουν να σκοτώσουν υπολείμματα του ιού.

Οι Αρχές απολυμαίνουν περιοχές της Σανγκάης:

Αυξάνονται τα κρούσματα, παραμένει το lockdown στη Σανγκάη

Πρόκειται για μια νέα ένδειξη των ακραίων μέτρων τα οποία είναι διατεθειμένη να πάρει η Κίνα για να σταματήσει την εξάπλωση της Covid στη Σανγκάη, η οποία έχει καταγράψει περίπου 400.000 κρούσματα κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων της πόλης παραμένει υπό αυστηρό lockdown, που διανύει τώρα την τέταρτη εβδομάδα του.

Αυτή την εβδομάδα οι αξιωματούχοι στην πόλη κατέγραψαν 17 θανάτους από Covid-19.

Σχεδόν όλοι ήταν ηλικιωμένοι, μη εμβολιασμένοι κάτοικοι με υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα ανέφερε επτά θανάτους από την Covid-19 στη Σαγκάη την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον απολογισμό στην πόλη σε 17 νεκρούς

Σχεδόν 12 εκατομμύρια επιτρέπεται να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους, της Σαγκάης σύμφωνα με τον αξιωματούχο υγείας Wu Ganyu.

Η Σαγκάη έχει κατασκευάσει πάνω από 100 αυτοσχέδια νοσοκομεία, ικανά να στεγάσουν 160.000 άτομα θετικά στην Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.