Πολιτική Υγείας

Covid Σαγκάη: Επιτρέπει 4 εκατομμύρια έξω από τα σπίτια καθώς διευκολύνονται οι κανόνες

Covid Σαγκάη: Επιτρέπει 4 εκατομμύρια έξω από τα σπίτια καθώς διευκολύνονται οι κανόνες

Το Υπουργείο Γεωργίας διέταξε τους τοπικούς αξιωματούχους την Τετάρτη να αποφύγουν μέτρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανοιξιάτικη φύτευση από αγρότες που τροφοδοτούν 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Κίνας.

Covid Σαγκάη: Οι διακοπές λειτουργίας άλλων βιομηχανικών κέντρων της Σαγκάης οδήγησαν σε παράπονα για έλλειψη πρόσβασης σε προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων. Η πόλη της Σαγκάης επέτρεψε σε 4 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους την Τετάρτη, καθώς οι έλεγχοι κατά των ιών που έκλεισαν τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας – όπου κατοικούν 25 εκατομμύρια – μειώθηκαν. Σχεδόν 12 εκατομμύρια επιτρέπεται να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο υγείας Wu Ganyu.

Ο Γου είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ιός ήταν «υπό αποτελεσματικό έλεγχο» για πρώτη φορά σε ορισμένα μέρη της πόλης. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια κατοικούν σε περιοχές όπου το καθεστώς μετατοπίστηκε από κλειστό σε ελεγχόμενο.

Ο Γου είπε ότι ορισμένοι δεν επιτρέπεται να φύγουν από τις γειτονιές τους και οι μεγάλες συγκεντρώσεις απαγορεύονται.

Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων της Κίνας εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλοί, το κυβερνών κόμμα εφαρμόζει μια στρατηγική «μηδενικής COVID-19».

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση ανέφερε 19.927 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα.

Η Σαγκάη αντιπροσώπευε το 95% του συνόλου, ή 18.902 κρούσματα. Η υπηρεσία υγείας της πόλης της Σαγκάης ανέφερε επτά άτομα που είχαν προσβληθεί από την COVID-19 ότι πέθαναν την Τρίτη, αλλά είπε ότι οι θάνατοι οφείλονταν σε καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και άλλες παθήσεις.

Όλοι εκτός από δύο από αυτούς που πέθαναν ήταν άνω των 60 ετών.

Οι διακοπές λειτουργίας της Σαγκάης και άλλων βιομηχανικών κέντρων μετά την έξαρση των μολύνσεων τον Μάρτιο οδήγησαν σε καταγγελίες για έλλειψη πρόσβασης σε προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων.

Οι άνθρωποι στη Σαγκάη που βρέθηκαν θετικοί αλλά δεν έχουν συμπτώματα έχουν παραγγελθεί σε κέντρα καραντίνας και άλλα δημόσια κτίρια.

Το Υπουργείο Γεωργίας διέταξε τους τοπικούς αξιωματούχους την Τετάρτη να αποφύγουν μέτρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανοιξιάτικη φύτευση από αγρότες που τροφοδοτούν 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Κίνας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για την κινεζική ανάπτυξη φέτος στο 4,4% από 4,8% λόγω της παύσης λειτουργίας της Σαγκάης και άλλων βιομηχανικών κέντρων.

Αυτό το ποσοστό είναι μειωμένο σχεδόν στο μισό από την περσινή ανάπτυξη 8,1% και κάτω από τον στόχο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος 5,5%.

Τα lockdown στην Κίνα «πιθανότατα θα επιδεινώσουν τις διαταραχές του εφοδιασμού αλλού» και ενδέχεται να αυξήσουν την πίεση για αύξηση του πληθωρισμού, ανέφερε το ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πρώτοι θάνατοι από Covid στη Σαγκάη κατά την τελευταία έξαρση της πανδημίας

Δεκάδες από προσωπικό και πωλητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης NYU της Σαγκάης έχουν «παγιδευτεί» στην πανεπιστημιούπολη εδώ και εβδομάδες

Μεγάλος παραγωγός iPhone της Apple έγινε ο πιο πρόσφατος κατασκευαστής που σταμάτησε τη λειτουργία του λόγω του lockdown στη Σαγκάη.

Το κόστος του lockdown στη Σαγκάη θα είναι «πολύ μεγαλύτερο» από τις ζωές που σώζονται από την COVID

Οι ΗΠΑ διατάζουν το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας να εγκαταλείψει τη Σαγκάη καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.