Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά της ηλικιακής ομάδας από 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μάλιστα σημαντική αύξηση των εμβολιασμών καθώς έχουν εμβολιαστεί πάνω από 16.000 παιδιά. 

Όπως είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από αύριο Τρίτη, (14/9) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Αφορά περίπου 285.000 πολίτες ορισμένοι εκ των οποίων ξεκίνησαν να λαμβάνουν στα κινητά τους SMS για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού.

Οι αριθμοί των παιδικών εμβολιασμών

Πάνω από 140.000 παιδιά της ηλικιακής ομάδας από 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μάλιστα σημαντική αύξηση των εμβολιασμών καθώς έχουν εμβολιαστεί πάνω από 16.000 παιδιά.

Πιο αναλυτικά:

  • Στην ηλικιακή ομάδα 15 -17 ετών, έχει εμβολιαστεί το 25%, δηλαδή 90.000 παιδιά, ενώ εάν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί το ποσοστό αυτό φτάνει στο 26,5%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 12 – 14 ετών έχει εμβολιαστεί το 13%, δηλαδή 50.000 παιδιά και εάν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 14,5%. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν εμβολιαστεί 13.500 παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών.

 

Συνολικά οι αριθμοί των εμβολιασμών στη χώρα

Συνολικά έχουν γίνει στη χώρα 6.265.000 εμβολιασμοί με μία τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% του γενικού πληθυσμού και στο 68,6% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 5,8 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 56% στο γενικό πληθυσμό και 65% στον ενήλικο πληθυσμό.

Τις τελευταίες 7 ημέρες έχουν κλείσει 102.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης με την πλειοψηφία να αφορά σε νέους κάτω των 35 ετών.

Άρχισαν να λαμβάνουν SMS για τρίτη δόση οι ανοσοκατεσταλμένοι

Αύριο Τρίτη, (14/9) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για αναμνηστική τρίτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους. Αφορά περίπου 285.000 πολίτες ορισμένοι εκ των οποίων ξεκίνησαν να λαμβάνουν στα κινητά τους SMS για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει από ιδιώτες γιατρούς

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Θεμιστοκλέους από τις αρχές Αύγουστου, οπότε ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς, έχουν γίνει έως τώρα 1.110 εμβολιασμοί, 250 σε ιατρεία και 860 κατ’ οίκον.

Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι περισσότεροι από χίλιοι και ήδη έχουν  ενταχθεί στο σύστημα εμβολιασμού 159 ιδιώτες και 14 πολυιατρεία. Αμείβονται με 20 ευρώ για εμβολιασμό στο ιατρείο τους και με 50 ευρώ για εμβολιασμό στο σπίτι.

10 ευρώ για κάθε νέο ραντεβού σε φαρμακοποιούς, γιατρούς κάθε ειδικότητας

Γιατροί και φαρμακοποιοί αμείβονται με 10 ευρώ για κάθε νέο ραντεβού που κλείνουν σε πολίτες για εμβολιασμό. Δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού έχουν όλοι οι γιατροί της χώρας, ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανεξάρτητα  από το εάν συμμετέχουν ή όχι στο πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Στο πρόγραμμα των κατάκοιτων πολιτών, έχουν υποβληθεί 8.700 αιτήσεις και έχουν ήδη εμβολιαστεί 7.590 πολίτες από Κινητές Ομάδες των Κέντρων Υγείας. «Είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε ότι ήπιος πολίτης ενταχθεί, διενεργείται πολύ γρήγορα ο εμβολιασμός του», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου εκκινούν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσημανε ότι το πρόγραμμα συμμετοχής των παιδιάτρων στους εμβολιασμούς, θα είναι βασισμένο στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους που θα συμμετέχουν.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 13/09 – 1.608 νέα κρούσματα – 51 νεκροί – 379 διασωληνωμένοι

Μαρία Θεοδωρίδου: Προτεραιότητα και σε άλλες ομάδες πληθυσμού για τρίτη δόση, όπως υγειονομικούς

Ο χάρτης των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται από σήμερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βόρεια Κορέα: Εκτεταμένη δυσπιστία για το μικρό ποσοστό θανάτου από COVID-19

Βόρεια Κορέα: Κάθε πρωί, η Βόρεια Κορέα δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νέων ασθενών με συμπτώματα πυρετού, αλλά όχι με κορωνοϊό, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να υπολογίζονται ως COVID-19,

Πλεύρης: 2 σενάρια για την πορεία του κορωνοϊού και τα εμβόλια από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Η πτωτική πορεία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση για άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας και στα σχολεία, από Σεπτέμβριο επανεξετάζονται τα μέτρα και προωθείται ένα εμβόλιο για όλους.

Οι κάτοικοι στο Πεκίνο αψηφούν τους κανονισμούς της Covid

Πεκίνο κορωνοϊός: Η Κίνα έχει προσκολληθεί σε μια πολιτική μηδενικής COVID-19, η οποία ενεργοποιεί μαζικά lockdown, τεστ ρουτίνας και περιορισμούς μετακίνησης κάθε φορά που εμφανίζονται ομάδες μόλυνσης.

Επίσημο - Τέλος οι μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου

Μάσκες σχολεία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Η Κινεζική επαρχία Χενάν διέταξε τα σχεδόν 100 εκατομμύρια κατοίκους της να κάνουν τεστ Covid κάθε δύο ημέρες

Οι λιανικές πωλήσεις και η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια τον περασμένο μήνα, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας.

Η Κίνα με πρόφαση την COVID-19 προσπαθεί να κάνει αναποτελεσματικό το ταξίδι του ΟΗΕ στη Σιντζιάνγκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για την Πρόληψη της Καταναγκαστικής Εργασίας των Ουιγούρων τον Δεκέμβριο, μια δικομματική νομοθεσία που εμποδίζει την εισαγωγή αγαθών που γίνονται μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang. Η Bachelet θα παραδώσει δημόσια ενημέρωση τύπου σχετικά με τα ευρήματά της στις 28 Μαΐου.

Ευλογιά των πιθήκων: Απόφαση ΕΕΕ-Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται το εμβόλιο

Ευλογιά των πιθήκων: Ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την προστασία από την ευλογιά των πιθήκων δεν υπάρχει, λόγω των επιδημιολογικών και κλινικών χαρακτηριστικών της νόσου, σημειώνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και συνιστά επιλεκτικά τον εμβολιασμό σε ορισμένες περιπτώσεις.