Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 140.000 παιδιά της ηλικιακής ομάδας από 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μάλιστα σημαντική αύξηση των εμβολιασμών καθώς έχουν εμβολιαστεί πάνω από 16.000 παιδιά. 

Όπως είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από αύριο Τρίτη, (14/9) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Αφορά περίπου 285.000 πολίτες ορισμένοι εκ των οποίων ξεκίνησαν να λαμβάνουν στα κινητά τους SMS για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού.

Οι αριθμοί των παιδικών εμβολιασμών

Πάνω από 140.000 παιδιά της ηλικιακής ομάδας από 12 έως 17 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μάλιστα σημαντική αύξηση των εμβολιασμών καθώς έχουν εμβολιαστεί πάνω από 16.000 παιδιά.

Πιο αναλυτικά:

  • Στην ηλικιακή ομάδα 15 -17 ετών, έχει εμβολιαστεί το 25%, δηλαδή 90.000 παιδιά, ενώ εάν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί το ποσοστό αυτό φτάνει στο 26,5%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 12 – 14 ετών έχει εμβολιαστεί το 13%, δηλαδή 50.000 παιδιά και εάν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 14,5%. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν εμβολιαστεί 13.500 παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών.

 

Συνολικά οι αριθμοί των εμβολιασμών στη χώρα

Συνολικά έχουν γίνει στη χώρα 6.265.000 εμβολιασμοί με μία τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% του γενικού πληθυσμού και στο 68,6% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 5,8 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 56% στο γενικό πληθυσμό και 65% στον ενήλικο πληθυσμό.

Τις τελευταίες 7 ημέρες έχουν κλείσει 102.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης με την πλειοψηφία να αφορά σε νέους κάτω των 35 ετών.

Άρχισαν να λαμβάνουν SMS για τρίτη δόση οι ανοσοκατεσταλμένοι

Αύριο Τρίτη, (14/9) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για αναμνηστική τρίτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους. Αφορά περίπου 285.000 πολίτες ορισμένοι εκ των οποίων ξεκίνησαν να λαμβάνουν στα κινητά τους SMS για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει από ιδιώτες γιατρούς

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Θεμιστοκλέους από τις αρχές Αύγουστου, οπότε ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς, έχουν γίνει έως τώρα 1.110 εμβολιασμοί, 250 σε ιατρεία και 860 κατ’ οίκον.

Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι περισσότεροι από χίλιοι και ήδη έχουν  ενταχθεί στο σύστημα εμβολιασμού 159 ιδιώτες και 14 πολυιατρεία. Αμείβονται με 20 ευρώ για εμβολιασμό στο ιατρείο τους και με 50 ευρώ για εμβολιασμό στο σπίτι.

10 ευρώ για κάθε νέο ραντεβού σε φαρμακοποιούς, γιατρούς κάθε ειδικότητας

Γιατροί και φαρμακοποιοί αμείβονται με 10 ευρώ για κάθε νέο ραντεβού που κλείνουν σε πολίτες για εμβολιασμό. Δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού έχουν όλοι οι γιατροί της χώρας, ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανεξάρτητα  από το εάν συμμετέχουν ή όχι στο πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Στο πρόγραμμα των κατάκοιτων πολιτών, έχουν υποβληθεί 8.700 αιτήσεις και έχουν ήδη εμβολιαστεί 7.590 πολίτες από Κινητές Ομάδες των Κέντρων Υγείας. «Είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε ότι ήπιος πολίτης ενταχθεί, διενεργείται πολύ γρήγορα ο εμβολιασμός του», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου εκκινούν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσημανε ότι το πρόγραμμα συμμετοχής των παιδιάτρων στους εμβολιασμούς, θα είναι βασισμένο στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους που θα συμμετέχουν.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 13/09 – 1.608 νέα κρούσματα – 51 νεκροί – 379 διασωληνωμένοι

Μαρία Θεοδωρίδου: Προτεραιότητα και σε άλλες ομάδες πληθυσμού για τρίτη δόση, όπως υγειονομικούς

Ο χάρτης των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται από σήμερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τρίτη δόση εμβολίου: Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μαρία Θεοδωρίδου: 3η δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Θεοδωρίδου τρίτη δόση: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύμισε την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και πρόσθεσε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ: Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου και συζήτησαν για την πορεία της Covid-19 αλλά και για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα αντιμετωπίζει ο Τζο Μπάιντεν λόγω των 10.000 μεταναστών κυρίως από την Αϊτή

Σε δήλωσή του, το Border Patrol ανέφερε ότι αυξάνει το προσωπικό στο Ντελ Ρίο για να διευκολύνει μια «ασφαλή, ανθρώπινη και τακτική διαδικασία». Παρέχονται πόσιμο νερό, πετσέτες και φορητές τουαλέτες, προσθέτει η ανακοίνωση, ενώ οι μετανάστες περιμένουν να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις.