Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 14/9 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού ανοσοκατασταλμένων

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 14/9 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού ανοσοκατασταλμένων

Μάριος Θεμιστοκλέους: Σε σχέση με την αναμνηστική δόση ξεκινάμε με ανοσοκατασταλμένους και η πλατφόρμα ραντεβού ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στις 14 Σεπτέμβρη ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους ανοσοκατασταλμένοι, επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού στην χώρα.

Ακολούθως, ο κος Θεμιστοκλέους ανέπτυξε το επιχειρησιακό σχεδιο για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19.

Όπως είπε, οι ανοσοκατεσταλμένοι, είναι η πρώτη κατηγορία που θα εμβολιαστεί με την τρίτη δόση και αφορά 285.000 πολίτες.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας ανέφετε χαρακτηριστικά ότι, σε σχέση με την αναμνηστική δόση ξεκινάμε με ανοσοκατασταλμένους και η πλατφόρμα ραντεβού ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι η ομάδα την οποία αφορά το προαναφερθέν, θα λάβει υπενθυμιστικό μήνυμα μια μέρα πριν προκειμένου να προσέλθει την επόμενη στο ραντεβού της.

Μεταξύ άλλων, ο κος Θεμιστοκέους ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 74.000 έφηβοι και 36.500 παιδιά και προσέθεσε ότι οι διαδικασίες αναφορικά με την αναμνηστική δόση για τις υπόλοιπες κατηγορίες πληθυσμού θα προχωρήσουν εν συνεχεία.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς στη χώρα

  • Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 23.000 εμβολιασμοί και η ημέρα αναμένεται να κλείσει με περισσότερες από 29.000 εμβολιασμούς.
  • Όπως επεσήμανε ο κος Θεμιστοκλέους, ξεπεράσαμε τους 11.525.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 6.145.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 58,5% του γενικού πληθυσμού και 67,6% του ενήλικου πληθυσμού.
  • Περισσότερο από 5.780.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 55% επί του γενικού πληθυσμού και 64,2% επί του ενήλικου πληθυσμού.
  • Τις τελευταίες 10 ημέρες, 150.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού 1ης δόσης.

 

Τα ποσοστά εμβολιασμούς στις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες

  • Για την ηλικιακή ομάδα 18-24 το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 παιδιά, έφηβοι.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού αυτό θα ανέλθει στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.
  • Στο πρόγραμμα κατ΄ οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση 8.424 πολίτες και έχει ήδη γίνει εμβολιασμός σε 6.500 πολίτες.

 

Τέλος, ο κος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι ταυτόχρονα με τις δράσεις στους κατάκοιτους συνεχίζονται και οι δράσεις εμβολιασμού ειδικών κατηγοριών, όπως είναι Ρομά, άστεγοι και μετανάστες.

Ακολουθεί βίντεο με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μ.Θεοδωρίδου: Ασφαλές το εμβόλιο καθόλη τη διάρκεια κύησης-Εξετάζεται χορήγηση γ' δόσης στους άνω των 60

06/09: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 06/09 – 1.765 νέα κρούσματα – 47 νεκροί – 379 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τρίτη δόση εμβολίου: Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μαρία Θεοδωρίδου: 3η δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Θεοδωρίδου τρίτη δόση: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύμισε την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και πρόσθεσε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ: Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου και συζήτησαν για την πορεία της Covid-19 αλλά και για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα αντιμετωπίζει ο Τζο Μπάιντεν λόγω των 10.000 μεταναστών κυρίως από την Αϊτή

Σε δήλωσή του, το Border Patrol ανέφερε ότι αυξάνει το προσωπικό στο Ντελ Ρίο για να διευκολύνει μια «ασφαλή, ανθρώπινη και τακτική διαδικασία». Παρέχονται πόσιμο νερό, πετσέτες και φορητές τουαλέτες, προσθέτει η ανακοίνωση, ενώ οι μετανάστες περιμένουν να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις.