Πολιτική Υγείας

Μακροχρόνια περίθαλψη ΗΠΑ: Περισσότεροι από 11 εκατ. ηλικιωμένοι δεν θα αντέξουν οικονομικά έως το 2033

Μακροχρόνια περίθαλψη ΗΠΑ: Περισσότεροι από 11 εκατ. ηλικιωμένοι δεν θα αντέξουν οικονομικά έως το 2033

Μακροχρόνια περίθαλψη ΗΠΑ: Πολιτικές υγειονομικής περίθαλψης και στέγασης θα πρέπει να εξεταστούν, επεκτείνοντας τη χρηματοδότηση για προσωπική φροντίδα και υποστήριξη φροντίδας για να αποφευχθεί η μείωση των δαπανών των ηλικιωμένων με μεσαίο εισόδημα σε οίκους ευγηρίας.

Το 2033, ο αριθμός των ηλικιωμένων με μεσαίο εισόδημα σχεδόν θα διπλασιαστεί σε 16 εκατομμύρια ενήλικες ηλικίας 75 ετών και άνω. Ωστόσο, περισσότεροι από 11 εκατομμύρια από αυτούς τους ενήλικες μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά την υποβοηθούμενη ζωή μέχρι εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. Η ανάλυση έγινε από το NORC στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και χρηματοδοτήθηκε από το SCAN Health Plan. Χρησιμοποίησε τη Μελέτη Υγείας και Συνταξιοδότησης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με το 2018 ως έτος βάσης και εξέτασε άτομα που ήταν 60 ετών και άνω εκείνη την εποχή καθώς θα είναι 75 ετών και άνω το 2033.

Οι ηλικιωμένοι μεσαίου εισοδήματος είναι εκείνοι που είναι απίθανο να πληρούν τις προϋποθέσεις για το Medicaid, αλλά δεν έχουν επαρκείς πόρους για να πληρώσουν για τις επιλογές στέγασης και φροντίδας που χρειάζονται. Το 2018, ο αριθμός των ηλικιωμένων μεσαίου εισοδήματος ήταν 8,4 εκατομμύρια και θα αυξηθεί κατά 89% το 2033, σύμφωνα με την έκθεση NORC. Αυτός ο πληθυσμός γίνεται επίσης πιο ποικιλόμορφος φυλετικά και εθνοτικά, με τους έγχρωμους ανθρώπους να αναμένεται να αντιπροσωπεύουν έως και 22% το 2033. «Χρειαζόμαστε ένα σύστημα μακροχρόνιας φροντίδας και ένα σύστημα που να ανταποκρίνεται στις πολιτιστικές ανάγκες και προτιμήσεις ενός πιο διαφορετικού συνόλου ηλικιωμένων και οικογενειών», δήλωσε η Δρ Sarita Mohanty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος SCAN, σε ένα δελτίο τύπου.

Μέχρι το 2033, το 72% των ηλικιωμένων μεσαίου εισοδήματος, ή 11,5 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έχουν λιγότερα από 65.000 δολάρια σε εισόδημα και ετήσιες περιουσίες. Αυτό είναι το μέσο ποσό που απαιτείται για την πληρωμή για ιδιωτική υποβοηθούμενη διαβίωση και ιατρική περίθαλψη, ανέφερε η μελέτη. Ακόμη και αν πουλούσαν τα σπίτια τους, το 39%, ή το 6,1 εκατομμύρια, δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν αυτά τα έξοδα. Αλλά οι ηλικιωμένοι χρειάζονται μακροχρόνια φροντίδα, δήλωσαν οι ερευνητές. Μέχρι το 2033, 9,5 εκατομμύρια ηλικιωμένοι μεσαίου εισοδήματος θα είναι άγαμοι, χήροι ή διαζευγμένοι, σημειώνοντας αύξηση από 3,7 εκατομμύρια το 2018. Επιπλέον, τέσσερις στους 10 ηλικιωμένους μεσαίου εισοδήματος δεν έχουν παιδιά που ζουν κοντά. Οι σύζυγοι και τα παιδιά είναι συχνά οι πιο συνηθισμένοι φροντιστές.

Μέχρι την ηλικία των 75 ετών, πολλοί ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ανέφερε η έκθεση. Για όσους ανήκουν στο μεσαίο εισόδημα, το 54% θα έχει τρεις ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις και το 56% θα έχει περιορισμούς κινητικότητας το 2033. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί όταν γίνουν 85 ετών, με το 55% να έχει τρεις ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις και Το 68% που θα έχει περιορισμούς κινητικότητας. Οι ερευνητές ζήτησαν να καταβληθούν προσπάθειες για να βελτιωθεί η οικονομική προσιτότητα της μακροχρόνιας φροντίδας για τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα για εκείνους με χαμηλότερο εισόδημα.

«Χωρίς ένα ολοκληρωμένο σύστημα μακροχρόνιας περίθαλψης σε αυτή τη χώρα, για όλα εκτός από τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα, το κόστος στέγασης και φροντίδας ηλικιωμένων βαρύνει τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους», δήλωσε η Caroline Pearson, ανώτερη αντιπρόεδρος στο NORC και επικεφαλής. συγγραφέας. «Δυστυχώς, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι μεσαίου εισοδήματος μπορεί να μην έχουν τους οικονομικούς πόρους για να πληρώσουν για τη φροντίδα που θέλουν και χρειάζονται». Όσον αφορά τον τρόπο δημιουργίας λύσεων για οικονομικά προσιτή μακροχρόνια φροντίδα, η Pearson είπε ότι πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση παραμένουν κοινοί στόχοι ransomware

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αναβαθμίστηκε, τώρα προσοχή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη με ψηφιακή διασύνδεση (Live)

Εντοπισμός του κατά πόσον τα νοσοκομεία παρέχουν πολιτισμικά ανταγωνιστική φροντίδα

Σταθερή συνεργασία του Humanity Greece με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.