Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ υγειονομική περίθαλψη: Μόλις το 8% των Αμερικανών στερείται ασφάλισης υγείας

ΗΠΑ υγειονομική περίθαλψη: Μόλις το 8% των Αμερικανών στερείται ασφάλισης υγείας

ΗΠΑ υγειονομική περίθαλψη: Ο αριθμός των Αμερικανών χωρίς ασφάλιση υγείας συνεχίζει να μειώνεται, φθάνοντας το 8% το 2022, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Αυτό ωστόσο αφήνει περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Αμερική χωρίς ασφάλιση υγείας.

Ο αριθμός των Αμερικανών χωρίς ασφάλιση υγείας συνεχίζει να μειώνεται, φθάνοντας το 8% το 2022, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Αυτό αφήνει περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Αμερική χωρίς ασφάλιση υγείας. Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. “Κάθε Αμερικανός έχει δικαίωμα στην ηρεμία που συνοδεύει την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, ποιοτική υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δήλωση του HHS. Η σημαντική πτώση ξεκίνησε πέρυσι, βοηθούμενη από το πακέτο ανακούφισης του κορωνοϊού ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από τον Μπάιντεν και το Κογκρέσο.

Οι ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για άτομα που αγοράζουν ιδιωτική ασφάλιση μέσω του νόμου για την προσιτή φροντίδα (ACA) βοήθησαν περισσότερους ανθρώπους να αντέξουν οικονομικά την κάλυψη, μειώνοντας το ποσοστό των ανασφάλιστων ατόμων σε κάτι λιγότερο από 9% το 2021. Επίσης, τα ασφάλιστρα και τα έξοδα από την τσέπη καθορίστηκαν σε χαμηλότερες τιμές για νέους και επιστρεφόμενους πελάτες. Αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να βελτιωθούν ξανά εάν το Κογκρέσο εγκρίνει την τελευταία πρόταση των Δημοκρατικών, η οποία θα παρείχε χρήματα για το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των ομοσπονδιακών επιδοτήσεων για ασφάλιση υγείας.

Ως μέρος του πακέτου 725 σελίδων τους, οι Δημοκρατικοί πρότειναν να δαπανηθούν 64 δισεκατομμύρια δολάρια για να παραταθούν αυτές οι διακοπές τιμών για τρία ακόμη χρόνια. Πριν από την πτώση του περασμένου έτους, το ποσοστό των ανασφάλιστων Αμερικανών ήταν διψήφιο για δεκαετίες, αν και άρχισε να μειώνεται μετά τη θέσπιση του ACA το 2010. Το ACA επέκτεινε το Medicaid και πρόσφερε ασφάλιση υγείας σε άτομα που δεν είχαν προγράμματα υγείας μέσω της δουλειάς τους. Περίπου το 2% των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μεταξύ εκείνων που παραμένουν ανασφάλιστα. “Γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση σε ποιοτική, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη είναι το κλειδί για πιο υγιείς ζωές, οικονομική ασφάλεια και ψυχική ηρεμία”, δήλωσε ο Γραμματέας του HHS Xavier Becerra σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν υπογράφει διάταγμα προστασίας των μετακινήσεων για άμβλωση

Ο FDA ενέκρινε έναν τρόπο που θα απαλλάξει όποιον προετοιμάζεται να κάνει κολονοσκόπηση από τα τέσσερα λίτρα του φρικτού υγρού

Οι επιχειρήσεις του Σιάτλ παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για την καταπολέμηση των αστέγων, εξοργίζοντας τους ακτιβιστές

Η υπόθεση πολιομυελίτιδας της Νέας Υόρκης συνδέεται τώρα με ίχνη ιού που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.