Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ υγειονομική περίθαλψη: Μόλις το 8% των Αμερικανών στερείται ασφάλισης υγείας

ΗΠΑ υγειονομική περίθαλψη: Μόλις το 8% των Αμερικανών στερείται ασφάλισης υγείας

ΗΠΑ υγειονομική περίθαλψη: Ο αριθμός των Αμερικανών χωρίς ασφάλιση υγείας συνεχίζει να μειώνεται, φθάνοντας το 8% το 2022, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Αυτό ωστόσο αφήνει περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Αμερική χωρίς ασφάλιση υγείας.

Ο αριθμός των Αμερικανών χωρίς ασφάλιση υγείας συνεχίζει να μειώνεται, φθάνοντας το 8% το 2022, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Αυτό αφήνει περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Αμερική χωρίς ασφάλιση υγείας. Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. “Κάθε Αμερικανός έχει δικαίωμα στην ηρεμία που συνοδεύει την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, ποιοτική υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δήλωση του HHS. Η σημαντική πτώση ξεκίνησε πέρυσι, βοηθούμενη από το πακέτο ανακούφισης του κορωνοϊού ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από τον Μπάιντεν και το Κογκρέσο.

Οι ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για άτομα που αγοράζουν ιδιωτική ασφάλιση μέσω του νόμου για την προσιτή φροντίδα (ACA) βοήθησαν περισσότερους ανθρώπους να αντέξουν οικονομικά την κάλυψη, μειώνοντας το ποσοστό των ανασφάλιστων ατόμων σε κάτι λιγότερο από 9% το 2021. Επίσης, τα ασφάλιστρα και τα έξοδα από την τσέπη καθορίστηκαν σε χαμηλότερες τιμές για νέους και επιστρεφόμενους πελάτες. Αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να βελτιωθούν ξανά εάν το Κογκρέσο εγκρίνει την τελευταία πρόταση των Δημοκρατικών, η οποία θα παρείχε χρήματα για το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των ομοσπονδιακών επιδοτήσεων για ασφάλιση υγείας.

Ως μέρος του πακέτου 725 σελίδων τους, οι Δημοκρατικοί πρότειναν να δαπανηθούν 64 δισεκατομμύρια δολάρια για να παραταθούν αυτές οι διακοπές τιμών για τρία ακόμη χρόνια. Πριν από την πτώση του περασμένου έτους, το ποσοστό των ανασφάλιστων Αμερικανών ήταν διψήφιο για δεκαετίες, αν και άρχισε να μειώνεται μετά τη θέσπιση του ACA το 2010. Το ACA επέκτεινε το Medicaid και πρόσφερε ασφάλιση υγείας σε άτομα που δεν είχαν προγράμματα υγείας μέσω της δουλειάς τους. Περίπου το 2% των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μεταξύ εκείνων που παραμένουν ανασφάλιστα. “Γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση σε ποιοτική, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη είναι το κλειδί για πιο υγιείς ζωές, οικονομική ασφάλεια και ψυχική ηρεμία”, δήλωσε ο Γραμματέας του HHS Xavier Becerra σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν υπογράφει διάταγμα προστασίας των μετακινήσεων για άμβλωση

Ο FDA ενέκρινε έναν τρόπο που θα απαλλάξει όποιον προετοιμάζεται να κάνει κολονοσκόπηση από τα τέσσερα λίτρα του φρικτού υγρού

Οι επιχειρήσεις του Σιάτλ παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για την καταπολέμηση των αστέγων, εξοργίζοντας τους ακτιβιστές

Η υπόθεση πολιομυελίτιδας της Νέας Υόρκης συνδέεται τώρα με ίχνη ιού που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.