Πολιτική Υγείας

Λονδίνο: Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη

Λονδίνο: Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη

Η Βρετανία επεκτείνει επίσης την επιτήρηση για την πολιομυελίτιδα σε άλλες τοποθεσίες εκτός Λονδίνου για να δει εάν ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω. Ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό εκτιμάται ως χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται ακόμη και αν τα ποσοστά είναι κάτω από τα βέλτιστα επίπεδα για την πρόληψη της εξάπλωσης.

Λονδίνο: Τα παιδιά προτρέπονται να κάνουν ενισχυτικό εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας καθώς ο ιός εξαπλώνεται στο Λονδίνο Η Βρετανία ξεκινά μια εκστρατεία ενίσχυσης του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας για παιδιά στο Λονδίνο ηλικίας κάτω των 10 ετών, αφού επιβεβαίωσε ότι ο ιός εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου εντόπισε 116 ιούς πολιομυελίτιδας από 19 δείγματα λυμάτων φέτος στο Λονδίνο.

Έγινε για πρώτη φορά συναγερμός για την εύρεση του ιού σε δείγματα λυμάτων τον Ιούνιο. Τα επίπεδα του ιού της πολιομυελίτιδας που βρέθηκαν έκτοτε και η γενετική ποικιλομορφία έδειξαν ότι η μετάδοση λάμβανε χώρα σε μια σειρά από δήμους του Λονδίνου, ανέφερε η υπηρεσία την Τετάρτη.

Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη κρούσματα, αλλά, σε μια προσπάθεια να προλάβουν ένα πιθανό ξέσπασμα, οι γενικοί γιατροί θα προσκαλούν πλέον παιδιά ηλικίας 1-9 ετών για αναμνηστικά εμβόλια, παράλληλα με μια ευρύτερη εκστρατεία κάλυψης που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλο το Λονδίνο ποικίλλουν, αλλά είναι κατά μέσο όρο κάτω από το ποσοστό κάλυψης 95% που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της πολιομυελίτιδας υπό έλεγχο.

Το Λονδίνο έχει αρχίσει να προτρέπει τα παιδιά κάτω των 10 ετών να κάνουν το αναμνηστικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη.

Το Λονδίνο έχει αρχίσει να προτρέπει τα παιδιά κάτω των 10 ετών να κάνουν το αναμνηστικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη.

Η πολιομυελίτιδα, που μεταδίδεται κυρίως μέσω μόλυνσης από περιττώματα, χρησιμοποιείται για να σκοτώνει και να παραλύει χιλιάδες παιδιά ετησίως σε όλον τον κόσμο.

Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά ο εμβολιασμός έφερε τον κόσμο κοντά στον τερματισμό της άγριας ή φυσικής μορφής της νόσου. Παραλύει λιγότερο από το 1% των παιδιών που έχουν μολυνθεί.

Ο ιός που βρίσκεται στα λύματα του Λονδίνου είναι κυρίως ο ιός που μοιάζει με εμβόλιο, ο οποίος εντοπίζεται όταν τα παιδιά που εμβολιάζονται με ένα συγκεκριμένο είδος ζωντανού εμβολίου -που χρησιμοποιείται πλέον μόνο στο εξωτερικό- αποβάλλουν τον ιό στα κόπρανα τους. Αυτός ο ακίνδυνος ιός μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ μη εμβολιασμένων παιδιών και ενώ το κάνει, μπορεί να μεταλλαχθεί ξανά σε μια πιο επικίνδυνη εκδοχή του ιού και να προκαλέσει ασθένειες.

Τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν ένα κρούσμα παραλυτικής πολιομυελίτιδας έξω από τη Νέα Υόρκη σε ένα μη εμβολιασμένο άτομο, το πρώτο του εδώ και μια δεκαετία.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου UKHSA είπε ότι η υπόθεση συνδέεται γενετικά με τον ιό που παρατηρήθηκε στο Λονδίνο.

Η Βρετανία επεκτείνει επίσης την επιτήρηση για την πολιομυελίτιδα σε άλλες τοποθεσίες εκτός Λονδίνου για να δει εάν ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω.

Ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό εκτιμάται ως χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται ακόμη και αν τα ποσοστά είναι κάτω από τα βέλτιστα επίπεδα για την πρόληψη της εξάπλωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υπόθεση πολιομυελίτιδας της Νέας Υόρκης συνδέεται τώρα με ίχνη ιού που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ

Νέα Υόρκη: 1ο κρούσμα πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ εδώ και 10 χρόνια

Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν ιό πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.