ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Β.: Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν τον ιό της πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι υγείας

Η.Β.: Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν τον ιό της πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι υγείας

Σε δήλωσή της, η σύμβουλος επιδημιολόγος της Υπηρεσίας  Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου UKHSA, Δρ. Βανέσα Σαλίμπα, είπε ότι δεν υπάρχουν ύποπτα κρούσματα που έχουν αναφερθεί ή επιβεβαιωθεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) μέχρι στιγμής.

Η.Β.: Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν ιό πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι Τα δείγματα του Λονδίνου που ανίχνευσαν τον ιό της πολιομυελίτιδας ελήφθησαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου Ο ιός της πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στα λύματα του Λονδίνου, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) – σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) – δήλωσε ότι βρήκε ιό πολιομυελίτιδας σε δείγματα λυμάτων από το Βόρειο και το Ανατολικό Λονδίνο που συλλέχθηκαν από το “London Beckton Εργασίες επεξεργασίας λυμάτων”.

Είπε ότι είναι φυσιολογικό να ανιχνεύονται ένας έως τρεις ιοί πολιομυελίτιδας «όμοιοι με το εμβόλιο» σε δείγματα λυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο, αλλά ότι αυτά ήταν πάντα «μεμονωμένα ευρήματα».

Οι προηγούμενες ανιχνεύσεις εμφανίστηκαν όταν ένα άτομο που εμβολιάστηκε στο εξωτερικό με το ζωντανό από του στόματος εμβόλιο πολιομυελίτιδας (OPV) επέστρεψε ή ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και για σύντομο χρονικό διάστημα “έβγαλε” ίχνη των ιών που μοιάζουν με το εμβόλιο στα κόπρανά του.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την ανακάλυψη αρκετών στενά συνδεδεμένων ιών σε δείγματα λυμάτων που ελήφθησαν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι ο ιός ταξινομείται πλέον ως «προερχόμενος από εμβόλιο» ιό πολιομυελίτιδας τύπου 2 (VDPV2), ο οποίος μπορεί –σπάνια– να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια σε άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα.

“Η ανίχνευση ενός VDPV2 υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να έχει υπάρξει κάποια εξάπλωση μεταξύ στενά συνδεδεμένων ατόμων στο Βόρειο και Ανατολικό Λονδίνο και ότι τώρα αποβάλλουν το στέλεχος του ιού της πολιομυελίτιδας τύπου 2 στα κόπρανά τους.

Ο ιός έχει ανιχνευθεί μόνο σε δείγματα λυμάτων και δεν έχουν αναφερθεί σχετικές περιπτώσεις παράλυσης – αλλά οι έρευνες θα έχουν ως στόχο να διαπιστωθεί εάν συμβαίνει κάποια μετάδοση από την κοινότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Ο οργανισμός προέτρεψε το κοινό να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας είναι επικαιροποιημένα.

Το τελευταίο κρούσμα άγριας πολιομυελίτιδας που προσβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε το 1984 και κηρύχθηκε απαλλαγμένο από πολιομυελίτιδα το 2003.

Σε δήλωσή της, η σύμβουλος επιδημιολόγος της Υπηρεσίας  Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου UKHSA, Δρ. Βανέσα Σαλίμπα, είπε ότι δεν υπάρχουν ύποπτα κρούσματα που έχουν αναφερθεί ή επιβεβαιωθεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) μέχρι στιγμής.

«Η πλειονότητα των Λονδρέζων προστατεύεται πλήρως από την πολιομυελίτιδα και δεν θα χρειαστεί να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά το NHS θα αρχίσει να απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών στο Λονδίνο που δεν είναι ενημερωμένοι με τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας για να τους προσκαλέσουν για να προστατευθούν», είπε η Τζέιν Κλεγκ, επικεφαλής νοσοκόμα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας NHS στο Λονδίνο.

Η κάλυψη εμβολίων για παιδικό εμβόλιο έχει μειωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώθηκε η αιτία οξείας χαλαρής παράλυσης παιδιών

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα - Εκστρατεία εμβολιασμού 20 εκατ. παιδιών στην Αφρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα μπορούσε να έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις στη ναυτιλία

Ενώ οι διαδρομές θα μπορούσαν να σημαίνουν εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για το διεθνές εμπόριο, σημαίνουν επίσης ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα στην Αρκτική θα θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη που ζουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος νεφρού: Nέες προοπτικές θεραπείας

Καρκίνος νεφρού: Ερευνητές στο Karolinska Institutet στη Σουηδία συνδέουν την αντίσταση στη θεραπεία σε μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του νεφρού με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε μιτοχόνδρια στο κύτταρο. Όταν αύξησαν το μιτοχονδριακό περιεχόμενο με έναν αναστολέα, τα καρκινικά κύτταρα ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία. Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στο Nature Metabolism, προσφέρουν ελπίδα για πιο στοχευμένα φάρμακα για τον καρκίνο.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.