ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Β.: Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν τον ιό της πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι υγείας

Η.Β.: Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν τον ιό της πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι υγείας

Σε δήλωσή της, η σύμβουλος επιδημιολόγος της Υπηρεσίας  Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου UKHSA, Δρ. Βανέσα Σαλίμπα, είπε ότι δεν υπάρχουν ύποπτα κρούσματα που έχουν αναφερθεί ή επιβεβαιωθεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) μέχρι στιγμής.

Η.Β.: Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν ιό πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι Τα δείγματα του Λονδίνου που ανίχνευσαν τον ιό της πολιομυελίτιδας ελήφθησαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου Ο ιός της πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στα λύματα του Λονδίνου, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) – σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) – δήλωσε ότι βρήκε ιό πολιομυελίτιδας σε δείγματα λυμάτων από το Βόρειο και το Ανατολικό Λονδίνο που συλλέχθηκαν από το “London Beckton Εργασίες επεξεργασίας λυμάτων”.

Είπε ότι είναι φυσιολογικό να ανιχνεύονται ένας έως τρεις ιοί πολιομυελίτιδας «όμοιοι με το εμβόλιο» σε δείγματα λυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο, αλλά ότι αυτά ήταν πάντα «μεμονωμένα ευρήματα».

Οι προηγούμενες ανιχνεύσεις εμφανίστηκαν όταν ένα άτομο που εμβολιάστηκε στο εξωτερικό με το ζωντανό από του στόματος εμβόλιο πολιομυελίτιδας (OPV) επέστρεψε ή ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και για σύντομο χρονικό διάστημα “έβγαλε” ίχνη των ιών που μοιάζουν με το εμβόλιο στα κόπρανά του.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την ανακάλυψη αρκετών στενά συνδεδεμένων ιών σε δείγματα λυμάτων που ελήφθησαν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι ο ιός ταξινομείται πλέον ως «προερχόμενος από εμβόλιο» ιό πολιομυελίτιδας τύπου 2 (VDPV2), ο οποίος μπορεί –σπάνια– να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια σε άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα.

“Η ανίχνευση ενός VDPV2 υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να έχει υπάρξει κάποια εξάπλωση μεταξύ στενά συνδεδεμένων ατόμων στο Βόρειο και Ανατολικό Λονδίνο και ότι τώρα αποβάλλουν το στέλεχος του ιού της πολιομυελίτιδας τύπου 2 στα κόπρανά τους.

Ο ιός έχει ανιχνευθεί μόνο σε δείγματα λυμάτων και δεν έχουν αναφερθεί σχετικές περιπτώσεις παράλυσης – αλλά οι έρευνες θα έχουν ως στόχο να διαπιστωθεί εάν συμβαίνει κάποια μετάδοση από την κοινότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Ο οργανισμός προέτρεψε το κοινό να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας είναι επικαιροποιημένα.

Το τελευταίο κρούσμα άγριας πολιομυελίτιδας που προσβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε το 1984 και κηρύχθηκε απαλλαγμένο από πολιομυελίτιδα το 2003.

Σε δήλωσή της, η σύμβουλος επιδημιολόγος της Υπηρεσίας  Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου UKHSA, Δρ. Βανέσα Σαλίμπα, είπε ότι δεν υπάρχουν ύποπτα κρούσματα που έχουν αναφερθεί ή επιβεβαιωθεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) μέχρι στιγμής.

«Η πλειονότητα των Λονδρέζων προστατεύεται πλήρως από την πολιομυελίτιδα και δεν θα χρειαστεί να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά το NHS θα αρχίσει να απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών στο Λονδίνο που δεν είναι ενημερωμένοι με τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας για να τους προσκαλέσουν για να προστατευθούν», είπε η Τζέιν Κλεγκ, επικεφαλής νοσοκόμα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας NHS στο Λονδίνο.

Η κάλυψη εμβολίων για παιδικό εμβόλιο έχει μειωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώθηκε η αιτία οξείας χαλαρής παράλυσης παιδιών

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα - Εκστρατεία εμβολιασμού 20 εκατ. παιδιών στην Αφρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι πιο σκληρός στα κορίτσια παρά στα αγόρια

Διαβήτης: Υπολογίζεται ότι το 30% των κοριτσιών με διαβήτη τύπου 1 έχουν κατάθλιψη. Όταν οι έφηβοι με τύπο 1 έχουν κατάθλιψη, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους τείνουν να είναι υψηλότερα και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο διαβητικής κετοξέωσης.

Πώς λειτουργεί ένας εθισμένος εγκέφαλος;

Εθισμός: Ο εθισμός αναπτύσσεται όταν τα κυκλώματα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο κατακλύζονται, με τρόπο που μπορεί να γίνει χρόνιος και μερικές φορές ακόμη και μόνιμος.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Νέα έρευνα αμφισβητεί τις παλιές ιδέες για το πώς λειτουργεί η ακοή

Κοχλιακά εμφυτεύματα: Ο ήχος που φτάνει στο εξωτερικό αυτί μεταφέρεται από το τύμπανο του αυτιού στο σπειροειδές εσωτερικό αυτί, γνωστό και ως κοχλίας, εκεί που βρίσκονται τα αισθητήρια κύτταρα της ακοής.

Εύκολο κοτόπουλο με λαχανικά!

Διατροφή: Με την εύκολη συνταγή μας για λαχανικά με κοτόπουλο, μπορείτε να αναδημιουργήσετε τη μαγεία ενός κινέζικου φαγητού απευθείας στη δική σας κουζίνα.