ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Unicef Πολιομυελίτιδα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 9 εκατομμ. παιδιών στην Αφρική

Unicef Πολιομυελίτιδα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 9 εκατομμ. παιδιών στην Αφρική

Unicef Πολιομυελίτιδα: Μια προσπάθεια εμβολιασμού άνω των 9 εκατομμυρίων παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις χώρες στη νότια και ανατολική Αφρική, μετά την επιβεβαιωμένη έναρξη της επιδημίας στο Μαλάουι.

Μια προσπάθεια εμβολιασμού περισσότερων από 9 εκατομμυρίων παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις χώρες στη νότια και ανατολική Αφρική μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στο Μαλάουι. Η επείγουσα εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε στο Μαλάουι, όπου σταγόνες του εμβολίου τοποθετούνται στα στόματα παιδιών σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Λιλόνγκουε, και της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Μπλαντάιρ. Την Πέμπτη, η εκστρατεία εμβολιασμού θα επεκταθεί στις γειτονικές χώρες της Μοζαμβίκης, της Τανζανίας και της Ζάμπια, σύμφωνα με την UNICEF που συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις και άλλους εταίρους για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της πολιομυελίτιδας. Τρεις ακόμη γύροι εμβολιασμών θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες με στόχο να προσεγγίσουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά.

«Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση άγριας πολιομυελίτιδας που ανιχνεύεται στην Αφρική για περισσότερα από πέντε χρόνια και η UNICEF συνεργάζεται στενά με κυβερνήσεις και εταίρους για να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου σταματήσει η εξάπλωση του ιούς», λέει ο Mohamed M. Fall, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για την Ανατολική και Νότια Αφρική. «Η πολιομυελίτιδα εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να σκοτώσει ή να προκαλέσει μόνιμη παράλυση», σημειώνει.

Η UNICEF, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι εταίροι της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολυομυελίτιδας υποστηρίζουν τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια εμβολιασμού, αφού τον Φεβρουάριο επιβεβαιώθηκε ότι ένα τρίχρονο κορίτσι παρέλυσε από άγρια ​​πολιομυελίτιδα στην πρωτεύουσα του Μαλάουι, Λιλόνγκουε. Οι άνθρωποι προσβάλλονται συχνότερα από πολιομυελίτιδα όταν πίνουν μολυσμένο νερό ή από τα κόπρανα κάποιου φορέα. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών και εκείνα που ζουν σε περιοχές με κακές συνθήκες υγιεινής κινδυνεύουν περισσότερο.

«Μια περιφερειακή απάντηση είναι ζωτικής σημασίας καθώς η πολιομυελίτιδα είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται πέρα ​​από τα σύνορα», λέει ο Mohamed M. Fall. «Δεν υπάρχει θεραπεία για την πολιομυελίτιδα, αλλά το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά για μια ζωή. Συνεργαζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους εταίρους για να βεβαιωθούμε ότι οι γονείς, καθώς και οι κοινοτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να κάνει κάθε παιδί το εμβόλιο του».

Η UNICEF έχει προμηθευτεί περισσότερες από 36 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας για τους δύο πρώτους γύρους των παιδικών εμβολιασμών στο Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, την Τανζανία και τη Ζάμπια.ευτεί στην παρακολούθηση της πολιομυελίτιδας, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο συνθετικό εμβόλιο εξουδετερώνει την πολιομελίτιδα

Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στη χώρα, σύμφωνα με αναφορές.

Το Μαλάουι δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας τον επόμενο μήνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο εύκολο είναι να μην ανησυχούμε και να νιώθουμε ευτυχισμένοι;

Ευτυχία: Είναι η ευτυχία κάτι για το οποίο πρέπει να εργαστείτε σκληρά και να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου ή είναι κάτι παροδικό και φευγαλέο που πρέπει να απολαμβάνετε αυτή τη στιγμή;