ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Unicef Πολιομυελίτιδα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 9 εκατομμ. παιδιών στην Αφρική

Unicef Πολιομυελίτιδα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 9 εκατομμ. παιδιών στην Αφρική

Unicef Πολιομυελίτιδα: Μια προσπάθεια εμβολιασμού άνω των 9 εκατομμυρίων παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις χώρες στη νότια και ανατολική Αφρική, μετά την επιβεβαιωμένη έναρξη της επιδημίας στο Μαλάουι.

Μια προσπάθεια εμβολιασμού περισσότερων από 9 εκατομμυρίων παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις χώρες στη νότια και ανατολική Αφρική μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στο Μαλάουι. Η επείγουσα εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε στο Μαλάουι, όπου σταγόνες του εμβολίου τοποθετούνται στα στόματα παιδιών σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Λιλόνγκουε, και της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Μπλαντάιρ. Την Πέμπτη, η εκστρατεία εμβολιασμού θα επεκταθεί στις γειτονικές χώρες της Μοζαμβίκης, της Τανζανίας και της Ζάμπια, σύμφωνα με την UNICEF που συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις και άλλους εταίρους για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της πολιομυελίτιδας. Τρεις ακόμη γύροι εμβολιασμών θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες με στόχο να προσεγγίσουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά.

«Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση άγριας πολιομυελίτιδας που ανιχνεύεται στην Αφρική για περισσότερα από πέντε χρόνια και η UNICEF συνεργάζεται στενά με κυβερνήσεις και εταίρους για να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου σταματήσει η εξάπλωση του ιούς», λέει ο Mohamed M. Fall, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για την Ανατολική και Νότια Αφρική. «Η πολιομυελίτιδα εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να σκοτώσει ή να προκαλέσει μόνιμη παράλυση», σημειώνει.

Η UNICEF, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι εταίροι της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολυομυελίτιδας υποστηρίζουν τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια εμβολιασμού, αφού τον Φεβρουάριο επιβεβαιώθηκε ότι ένα τρίχρονο κορίτσι παρέλυσε από άγρια ​​πολιομυελίτιδα στην πρωτεύουσα του Μαλάουι, Λιλόνγκουε. Οι άνθρωποι προσβάλλονται συχνότερα από πολιομυελίτιδα όταν πίνουν μολυσμένο νερό ή από τα κόπρανα κάποιου φορέα. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών και εκείνα που ζουν σε περιοχές με κακές συνθήκες υγιεινής κινδυνεύουν περισσότερο.

«Μια περιφερειακή απάντηση είναι ζωτικής σημασίας καθώς η πολιομυελίτιδα είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται πέρα ​​από τα σύνορα», λέει ο Mohamed M. Fall. «Δεν υπάρχει θεραπεία για την πολιομυελίτιδα, αλλά το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά για μια ζωή. Συνεργαζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους εταίρους για να βεβαιωθούμε ότι οι γονείς, καθώς και οι κοινοτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να κάνει κάθε παιδί το εμβόλιο του».

Η UNICEF έχει προμηθευτεί περισσότερες από 36 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας για τους δύο πρώτους γύρους των παιδικών εμβολιασμών στο Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, την Τανζανία και τη Ζάμπια.ευτεί στην παρακολούθηση της πολιομυελίτιδας, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο συνθετικό εμβόλιο εξουδετερώνει την πολιομελίτιδα

Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στη χώρα, σύμφωνα με αναφορές.

Το Μαλάουι δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας τον επόμενο μήνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Τα συμπτώματα της μακράς Covid επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους

Long Covid: . Μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και το Σύστημα Υγείας Βετεράνων Υποθέσεων του Σεντ Λούις υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός από μόνος του μπορεί να μην είναι αρκετός για να σταματήσει την ανακάλυψη λοιμώξεων COVID-19 και να αποτρέψει τη μακροχρόνια COVID-19.

Μέχρι 30/6 οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 23:59, μπορούν οι δικαιούχοι γονείς και κηδεμόνες να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για τη σχολική χρονιά 2022- 2023.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Ο λόγος που οι άντρες πάσχουν συχνότερα από ψωρίαση

Ψωρίαση: Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της παρέχει μια βάση για νέες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.