Πολιτική Υγείας

Νότια Αφρική Μαλάουι: Ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας ξεκινά τον επόμενο μήνα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας

Νότια Αφρική Μαλάουι: Ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας ξεκινά τον επόμενο μήνα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας

Η ασθένεια μπορεί να προληφθεί με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και πολύ φθηνό εμβόλιο. Η Αφρική κηρύχθηκε απαλλαγμένη από τη γηγενή άγρια ​​πολιομυελίτιδα τον Αύγουστο του 2020 μετά από μια εξαντλητική εκστρατεία εμβολιασμού.

ADMAN

Νότια Αφρική Μαλάουι: Το Μαλάουι δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας τον επόμενο μήνα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος μετά από 30 χρόνια και του πρώτου στην Αφρική σε πέντε χρόνια. Η χώρα της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός περιστατικού άγριας πολιομυελίτιδας πριν από μια εβδομάδα σε ένα τετράχρονο κορίτσι. Το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Μαλάουι, Janet Kayita.

Οι αρχές σπεύδουν τώρα να εμβολιάσουν σχεδόν τρία εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

«Η επερχόμενη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας σε τέσσερις εβδομάδες… θα στοχεύσει περίπου 2,9 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διευθύντρια του υπουργείου Υγείας του Μαλάουι, Queen Dube.

Το Μαλάουι έχει παραγγείλει περίπου 14 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ο εμβολιασμός αναμένεται να επεκταθεί πέρα ​​από τα σύνορα του Μαλάουι, στοχεύοντας επιλεγμένες περιοχές σε γειτονικές χώρες, είπε.

Ο Ντουμπ είπε ότι μια έκτακτη συνεδρίαση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών υγείας επρόκειτο τη Δευτέρα και μπορεί να συστήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ταξιδιώτες στο Μαλάουι για να βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Μαλάουι, Ρούντολφ Σβενκ, περιέγραψε την Τρίτη το ξέσπασμα ως «μια πολύ σοβαρή κατάσταση». «Πρέπει να λάβουμε συλλογικά γρήγορη δράση γιατί είναι εθνική έκτακτη ανάγκη», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος Lazarus Chakwera κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Η εργαστηριακή ανάλυση έδειξε ότι το ανιχνευμένο στέλεχος συνδέεται με ένα στέλεχος που κυκλοφορούσε στην επαρχία Sindh στο Πακιστάν.

Ο Dube είπε ότι ήταν «δύσκολο» να διαπιστωθεί πώς μολύνθηκε το παιδί από το Μαλάουι.

Η πολιομυελίτιδα, ένας οξύς μεταδοτικός ιός που προσβάλλει το νωτιαίο μυελό και προκαλεί μη αναστρέψιμη παράλυση στα παιδιά, παραμένει ενδημικός στο Πακιστάν και στο γειτονικό του Αφγανιστάν.

Η ασθένεια μπορεί να προληφθεί με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και πολύ φθηνό εμβόλιο.

Η Αφρική κηρύχθηκε απαλλαγμένη από τη γηγενή άγρια ​​πολιομυελίτιδα τον Αύγουστο του 2020 μετά από μια εξαντλητική εκστρατεία εμβολιασμού.

Δεν είχαν εμφανιστεί κρούσματα πολιομυελίτιδας στην ήπειρο τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια – το κατώφλι για την εκρίζωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1ο κρούσμα πολιομυελίτιδας στο Μαλάουι μετά από 5 χρόνια

Το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας έχει αντικαρκινική δράση

Νέα βάση γενετικών δεδομένων για την καταπολέμηση ιικών επιδημιών

Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού: Εμπόδιο οι πολεμικές συγκρούσεις

Οι εμβολιασμοί που πρέπει να κάνουν τα παιδιά

Επανεμφανίζονται ασθένειες στην Ευρώπη λόγω προσφυγικού

Ο εμβολιασμός αποτρέπει 2-3 εκατομμύρια θανάτους

Η μάχη εξάλειψης της πολιομυελίτιδας δεν έχει τελειώσει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη πλήττεται από διαδηλώσεις για την Covid καθώς η οργή εξαπλώνεται

Κίνα: Οι διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την COVID-19 εξαπλώθηκαν στην Σαγκάη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, με ένα νέο κύμα οργής που πυροδότησε μια φονική πυρκαγιά στα δυτικά της χώρας.

Σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα και της σωρευτικής επίπτωσης κατά τη διάρκεια των κυμάτων πανδημίας

"Το μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα υγρών αποβλήτων έδειξε καλή συσχέτιση με τα σωρευτικά κρούσματα και μας επέτρεψε να προβλέψουμε την επίπτωση του SARS-CoV-2 σε μία εβδομάδα, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε καταστάσεις στις οποίες το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως".

12.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται απλήρωτοι φροντιστές κάθε μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μη αμειβόμενοι φροντιστές για έναν ηλικιωμένο, ανάπηρο ή σοβαρά άρρωστο συγγενή ή φίλο.

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

"Μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ απαιτεί την προσέγγιση "Μία υγεία" που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, καθώς και συντονισμένη δράση σε όλες τις επαρχίες και τα εδάφη, τις δικαιοδοσίες και τους τομείς που εμπλέκονται στον μετριασμό της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ. Απαιτείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση, παρόμοια με το σχέδιο δράσης για τον μετριασμό και την αποκατάσταση της COVID-19 που υποβλήθηκε το 2021".

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για απόφαση ΣτΕ για ανεμβολίαστους

Θάνος Πλεύρης: "Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό.. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης".

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Το CDC συνέστησε στους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ασθένειας Listeria μετά την κατανάλωση μανιταριών enoki.  Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς, εκτός από πυρετό και μυϊκούς πόνους σε όσους δεν είναι έγκυοι, δήλωσε το CDC

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο "Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση, Μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς & οδοντιάτρους του ΕΣΥ και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας"

Υπουργείο Υγείας: Με τo νομοσχέδιο αναμένεται η αριθμητική και ουσιαστική ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού της χώρας και των συνθηκών εργασίας αυτού, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.