Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Καθολική Εφαρμογή του Σήματος Ισότητας για τις επιχειρήσεις

Καθολική Εφαρμογή του Σήματος Ισότητας για τις επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών μεταξύ εργαζομένων γυναικών και ανδρών, καθώς και πολιτικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, μπορούν να λάβουν Σήμα Ισότητας.

Έπειτα από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος “SHARE” το 2022, την καθολική εφαρμογή του Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις αποφάσισε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών μεταξύ εργαζομένων γυναικών και ανδρών, καθώς και πολιτικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, μπορούν να λάβουν Σήμα Ισότητας από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Με απόφαση της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα, καθορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία απονομής και η διάρκεια ισχύος του Σήματος Ισότητας σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η απόφαση, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το Σήμα Ισότητας οφείλουν να προωθούν την αρχή της ισότητας σε κάθε διαδικασία πρόσληψης ή προαγωγής και καθορισμού αμοιβής, να διασφαλίζουν την ίση πρόσβαση καθώς και τις ίδιες ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση και γενικότερα να εφαρμόζουν την αρχή της ισότητας στις παρεχόμενες συνθήκες εργασίας.

Επίσης, οφείλουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, να τηρούν τη νομοθεσία για την προστασία της γονεϊκότητας και να εφαρμόζουν πολιτικές και μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας. Το Σήμα Ισότητας διαρκεί για δύο χρόνια και μπορεί να ανανεώνεται με αίτηση της ενδιαφερόμενης επιχείρησης, ενώ μπορεί να αξιοποιείται σε όποια ενέργεια δημοσιότητας κρίνεται σκόπιμο από τις επιχειρήσεις.

Η κυρία Κεφάλα, με αφορμή την εν λόγω απόφαση δήλωσε: «Με το Σήμα Ισότητας “χτίζουμε” μία νέα νοοτροπία αλληλοσεβασμού και ισότητας γιατί όλες και όλοι δικαιούνται να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση και στον χώρο της εργασίας. Προτρέπουμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να αναπτύξουν πολιτικές για την αντιμετώπιση των στερεοτυπικών έμφυλων ρόλων και να δημιουργήσουν ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, καθώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα οφέλη είναι πολλαπλά τόσο για τις εργαζόμενες/τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα τόνισε ότι «στόχος του υπουργείου μας και του προγράμματος δεν αποτελεί μόνο η ποσοστιαία αύξηση των γυναικών, αλλά παράλληλα η στήριξη της μητρότητας και οι δυνατότητες εξέλιξης του γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού εξίσου στις υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ 2023: Χρονιά γεμάτη επιτεύγματα και βάσανα που μπορούν να αποφευχθούν

ΠΟΥ: Κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία τρανς ατόμων με διαφορετικό φύλο

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία;

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Close Icon