Πολιτική Υγείας

Καναδάς υποστηρίζει την έρευνα για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου

Καναδάς υποστηρίζει την έρευνα για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου

Καναδάς: Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ασθένειες και διαταραχές του εγκεφάλου, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η επιληψία και ο καρκίνος του εγκεφάλου.

Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ασθένειες και διαταραχές του εγκεφάλου, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η επιληψία και ο καρκίνος του εγκεφάλου, για να αναφέρουμε μερικές. Μαζί, οι παθήσεις του εγκεφάλου αντιπροσωπεύουν μια από τις πιο πιεστικές προκλήσεις για την υγεία στον Καναδά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κυβέρνηση του Καναδά αναγνωρίζει τη σημασία της υποστήριξης της κοινότητας των νευροεπιστημών και του ρόλου της στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου των Καναδών.

Σήμερα, εκ μέρους του αξιότιμου Jean-Yves Duclos, ο Υπουργός Υγείας, ο Peter Fragiskatos, Βουλευτής του London North Centre, ανακοίνωσε τέσσερις επιχορηγήσεις που απονέμονται στη Δρ. Emma G. Duerden του Western University, στη Dr. Lisa Saksida του Western University , η Δρ. Sylvia Villeneuve του Ερευνητικού Κέντρου του Νοσοκομείου Douglas και η Δρ. Signe Bray του Πανεπιστημίου του Calgary. Αυτή η χρηματοδότηση κατέστη δυνατή μέσω του προγράμματος Health Canada’s Canada Brain Research Fund (CBRF), το οποίο έχει μέχρι σήμερα δεσμεύσει μια συνολική ομοσπονδιακή επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Brain Canada Foundation (Brain Canada) για την υποστήριξη ανακαλύψεων για την υγεία του εγκεφάλου.

Απονεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος Χορηγιών Υποστήριξης Πλατφόρμας του Brain Canada 2021, αυτά τα έργα υποστηρίζονται από την Health Canada και συνδυάζονται με χρηματοδότηση από χορηγούς, δωρητές και συνεργάτες της Brain Canada. Τα έργα θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα υγείας για τους Καναδούς χρησιμοποιώντας νέες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη θεραπειών για νευρολογικές ασθένειες και καθιερώνοντας σύνολα δεδομένων για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διαταραχές του εγκεφάλου όπως τραυματισμοί, εκθέσεις και γενετική θέτουν τα παιδιά και τους νέους σε κίνδυνο για προκλήσεις συμπεριφοράς και ψυχικής υγείας.

«Η υποστήριξη της κοινότητας των νευροεπιστημών και της έρευνας του εγκεφάλου διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην καλύτερη κατανόηση των συνθηκών υγείας του εγκεφάλου. Επενδύοντας σε έργα όπως αυτά, υποστηρίζουμε την καινοτομία στη νευροτεχνολογία που οδηγεί σε απτές προόδους που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου στον Καναδά για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας για τους ασθενείς». Ο αξιότιμος Jean-Yves Duclos, Υπουργός Υγείας

«Καλύτερη έρευνα σημαίνει καλύτερη υγεία του εγκεφάλου για όλους. Το έργο του Δρ. Duerden, του Dr. Saksida, του Dr. Villeneuve και του Dr. Bray θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των γνώσεών μας για τον εγκέφαλο και, τελικά, στην ενίσχυση της ικανότητας του Καναδά στην έρευνα της νευροεπιστήμης». Πέτρος Φραγκισκάτος, Μέλος του Κοινοβουλίου για το London North Center

«Τα προγράμματα χρηματοδότησης με πλατφόρμες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διευκόλυνση της καινοτομίας και της διεπιστημονικής συνεργασίας στον Καναδά και σε διεθνές επίπεδο. Αυτό είναι μέρος αυτού που καθιστά το Brain Canada βασικό συστατικό του οικοσυστήματος έρευνας εγκεφάλου σε αυτήν τη χώρα, ενεργοποιούμε μετασχηματιστικές πλατφόρμες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων αναγκών της έρευνας». Δρ Viviane Poupon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Brain Canada

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσο πιο καθαρός ο αέρας που αναπνέετε, τόσο πιο υγιής θα είναι ο εγκέφαλός σας!

Tρόποι που ο διαλογισμός ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου

Η απροσδόκητη δύναμη του περπατήματος προς τα πίσω

Οι εγκέφαλοι των εφήβων έλκονται από δημοφιλείς προκλήσεις social media

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.