Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Καταργούνται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στον Καναδά

Καναδάς: Καταργούνται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στον Καναδά

Καναδάς: Όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στον Καναδά λόγω COVID θα καταργηθούν από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

ADMAN

Όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στον Καναδά λόγω COVID θα καταργηθούν από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι την Τρίτη. Τόσο οι διεθνείς όσο και οι εγχώριοι ταξιδιώτες στη χώρα θα μπορούν να εγκαταλείψουν τέτοιους βασικούς άξονες πανδημίας όπως η υποβολή υποχρεωτικών πληροφοριών υγείας μέσω του ArriveCAN κατά την είσοδό τους στη χώρα και η απόδειξη εμβολιασμού ή τεστ για τον COVID-19 πριν ή κατά την άφιξη. Η χώρα διακόπτει επίσης τις πολιτικές καραντίνας, απομόνωσης και παρακολούθησης συμπτωμάτων, ανέφερε το CBS News.

Κατάργηση ταξιδιωτικών περιορισμών στον Καναδά

Αυτοί οι περιορισμοί είχαν παραμείνει για τους σιδηροδρομικούς και αεροπορικούς ταξιδιώτες, ακόμη και όταν άλλοι έπεσαν. Οι ταξιδιώτες σε κρουαζιερόπλοια θα χάσουν ορισμένους από τους κανόνες, αλλά όχι όλους. “Τα μέτρα κρουαζιέρας αίρονται επίσης και οι ταξιδιώτες δεν θα απαιτείται πλέον να κάνουν δοκιμές πριν από την επιβίβαση, να εμβολιαστούν ή να χρησιμοποιήσουν το ArriveCAN. Θα παραμείνει ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών για την προστασία των επιβατών και του πληρώματος, οι οποίες θα ευθυγραμμίζονται με την προσέγγιση που χρησιμοποιείται στην Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά σε δελτίο τύπου.

Αν και η χώρα θα καταργήσει επίσης τις εντολές μάσκας για αεροπορικά και σιδηροδρομικά ταξίδια, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να «συνιστούν έντονα» τη χρήση τους. Άτομα που έχουν συμπτώματα COVID-19 δεν πρέπει να ταξιδεύουν, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Οι χαλαρωμένοι κανόνες ήταν το αποτέλεσμα των υψηλών ποσοστών εμβολιασμού στον Καναδά και των χαμηλότερων νοσηλειών και θανάτων, ανέφερε το CBS News.

«Χάρη σε μεγάλο βαθμό στους Καναδούς που σήκωσαν τα μανίκια τους για να εμβολιαστούν, φτάσαμε στο σημείο όπου μπορούμε να άρουμε με ασφάλεια τα υγειονομικά μέτρα στα σύνορα», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Υγείας Ζαν-Ιβ Ντούκλος στην ανακοίνωση. «Ωστόσο, αναμένουμε ότι ο COVID-19 και άλλοι ιοί του αναπνευστικού θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τους κρύους μήνες, γι’ αυτό ενθαρρύνω όλους να παραμείνουν ενημερωμένοι με τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων, και να ασκούν ατομικά μέτρα δημόσιας υγείας. ” είπε ο Ντούκλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

Περισσότεροι από 10.000 Καναδοί πέθαναν με ιατρική βοήθεια το 2021

Καναδάς: Επαρχιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί την υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλέξης Τσίπρας: "Αντί για νέο ΕΣΥ μετά την πανδημία φτιάχνετε ιδιωτικό ΕΣΥ"

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το νέο ΕΣΥ ιδιωτικό, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει την οριστική διάλυση του ΕΣΥ που είχε σχεδιάσει πριν την πανδημία, βάζοντας στα δημόσια νοσοκομεία τους κερδοσκόπους της υγείας και εμπόρους της ζωής.

Μίνα Γκάγκα: "Στόχος του νομοσχεδίου είναι ένα δυναμωμένο ΕΣΥ"

Μίνα Γκάγκα: Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα κατά την ομιλία της στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές ρυθμίσεις που επιφέρει, αναφερόμενοι παράλληλα σε όσους το πολεμούν. Μάλιστα, η κ. Γκάγκα χαρακτήρισε ως "οπισθοδρομικούς" όσους καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ομιλία του Υπουργού Υγείας στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Η Long Covid είναι η επόμενη καταστροφή για τη δημόσια υγεία με αντίκτυπο 3,7 τρισ. δολαρίων

Long Covid ΗΠΑ: Συνολικά, η μακρά Covid αποτελεί επιβάρυνση 3,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία των ΗΠΑ - περίπου το 17% της οικονομικής παραγωγής του έθνους μας πριν από την πανδημία.

Τορόντο: Προτροπές για το εμβόλιο της γρίπης καθώς τα ποσοστά αυξάνονται

Τορόντο: Με τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ γρίπης να έχουν αυξηθεί από 8,1% σε 10,5%, η πόλη του Τορόντο ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της γρίπης 2022-2023 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με διαθεσιμότητα για άτομα ηλικίας έξι μηνών και άνω.

Θάνος Πλεύρης: Επικίνδυνη η απόφαση του ΣτΕ για τη δημόσια υγεία, το Υπουργείο όμως θα την σεβαστεί

Θάνος Πλεύρης: Σεβαστή αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ ο υπουργός Υγείας να επιστρέψει στην εργασία του το προσωπικό των νοσοκομείων που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Θάνος Πλεύρης: Από 1η Ιανουαρίου επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Θάνος Πλεύρης: Αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2023 το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις θέσεις τους.