Πολιτική Υγείας

Καλιφόρνια: Τροποποιεί το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τον εμβολιασμό των ανήλικων παιδιών χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων

Καλιφόρνια: Τροποποιεί το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τον εμβολιασμό των ανήλικων παιδιών χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων

Η Αλαμπάμα επιτρέπει στα παιδιά να συναινέσουν σε εμβόλια από την ηλικία των 14 ετών, στο Όρεγκον στα 15 και στο Ρόουντ Άιλαντ και στη Νότια Καρολίνα στα 16. Πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια και η Ουάσιγκτον, DC, επιτρέπουν σε παιδιά ηλικίας 11 ετών και άνω να συναινέσουν σε εμβόλια για την COVID-19 και στο Σαν Φρανσίσκο η ηλικία είναι 12 ετών και άνω.

Καλιφόρνια: Τα προνήπια δεν μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς τη συναίνεση των γονέων, καθώς ο λογαριασμός καταργείται Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια τροποποίησαν την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε σε προεφήβους να εμβολιάζονται έναντι μιας σειράς παθήσεων υγείας χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, και αντ’ αυτού αύξησαν το προτεινόμενο ελάχιστο όριο ηλικίας στα 15, που θα εξακολουθούσε να είναι από τα νεότερα στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, οι ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών στην Καλιφόρνια δεν μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς την άδεια των γονέων ή των κηδεμόνων τους, εκτός από τους εμβολιασμούς για την πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Η νομοθεσία της πολιτείας της Καλιφόρνια επιτρέπει ήδη σε άτομα 12 ετών και άνω να συναινέσουν στα εμβόλια για την ηπατίτιδα Β και τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Το νομοσχέδιο που ενέκρινε την πολιτειακή Γερουσία τον περασμένο μήνα με ψήφους 21-8 θα επέτρεπε σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω να λάβουν οποιοδήποτε εμβόλιο έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού , ακόμη κι αν οι γονείς τους είχαν αντίρρηση.

Θα ήταν η μικρότερη ηλικία συναίνεσης σε οποιαδήποτε πολιτεία.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Kevin Kiley είπε σε ένα tweet ότι το νομοσχέδιο “δεν ήταν κοντά” στο να έχει τις απαραίτητες 41 ψήφους για να περάσει η Συνέλευση.

Η Catie Stewart, εκπρόσωπος του συντάκτη του νομοσχεδίου, Δημοκρατικού γερουσιαστή Scott Wiener, είπε ότι οι υποστηρικτές του μέτρου ήταν κοντά στο να έχουν αρκετές ψήφους στη Συνέλευση, αλλά «δεν ήταν ένα slam dunk».

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να γίνει πιο εύκολο», είπε.

«Και πιστεύουμε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που θα το χρησιμοποιήσουν, που θα επωφεληθούν από αυτό θα είναι 15 έως 18, οπότε θεωρήσαμε ότι ήταν ένας καλός συμβιβασμός».

Τροποποιείται το νομοσχέδιο της Καλιφόρνια που επιτρέπει στους ανήλικους να εμβολιάζονται χωρίς τη γονική συναίνεση, αντίθετα, η ελάχιστη ηλικία γίνεται 15.

Η τροπολογία δεν θα αλλάξει τη χαμηλότερη ηλικία συναίνεσης για εμβόλια που σχετίζονται με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το μέτρο της Wiener είναι το πιο πρόσφατο νομοσχέδιο που σχετίζεται με τον κορωνοϊό που αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους. Αρκετές άλλες προτάσεις σταμάτησαν καθώς το κύμα της χειμερινής πανδημίας υποχώρησε, αφήνοντας τη δική του ως ίσως την πιο αμφιλεγόμενη εναπομένουσα νομοθεσία.

Ο Κυβερνήτης Gavin Newsom και ο γερουσιαστής Richard Pan καθυστέρησαν μέχρι το επόμενο έτος τα μέτρα σχετικά με τους σχολικούς εμβολιασμούς και το μέλος της Συνέλευσης Buffy Wicks απέσυρε το νομοσχέδιό της που θα ανάγκαζε όλες τις επιχειρήσεις της Καλιφόρνια να απαιτήσουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τους υπαλλήλους τους.

Ο Στιούαρτ αναγνώρισε ότι πολλά μέλη της Συνέλευσης είχαν ανησυχίες με τη χαμηλότερη ηλικία και «θέλουμε να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους για να το περάσουμε στη γραμμή του τερματισμού».

Η Αλαμπάμα επιτρέπει στα παιδιά να συναινέσουν σε εμβόλια από την ηλικία των 14 ετών, στο Όρεγκον στα 15 και στο Ρόουντ Άιλαντ και στη Νότια Καρολίνα στα 16. Πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια και η Ουάσιγκτον, DC, επιτρέπουν σε παιδιά ηλικίας 11 ετών και άνω να συναινέσουν σε εμβόλια για την COVID-19 και στο Σαν Φρανσίσκο η ηλικία είναι 12 ετών και άνω.

Το μέλος της Ρεπουμπλικανικής Συνέλευσης Χιθ Φλόρα είπε ότι η αύξηση της ηλικίας στα 15 «δεν πάει αρκετά μακριά».

«Το κράτος όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να δώσει στους 17χρονους το δικαίωμα ψήφου και στους 12χρονους να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις», είπε. «Αλλά δεν θέλουμε να διώκουμε τους εγκληματίες ως ενήλικες μέχρι την ηλικία των 25 ετών, επειδή ο εγκέφαλός τους δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Ο Covid εμβολιασμός των γονιών προστατεύει τα παιδιά

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την ασφάλεια του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.