Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Τα μαστογραφικά κέντρα των ΗΠΑ ενημερώνουν για την κατάσταση των ασθενών

ΗΠΑ: Τα μαστογραφικά κέντρα των ΗΠΑ ενημερώνουν για την κατάσταση των ασθενών

ΗΠΑ: Το να έχεις πυκνούς μαστούς είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Οι νέοι ομοσπονδιακοί κανονισμοί των ΗΠΑ θα απαιτούν από τις εγκαταστάσεις μαστογραφίας να ενημερώνουν τις γυναίκες εάν έχουν πυκνό στήθος, μια περιγραφή του πώς φαίνεται ο ιστός στην ακτινογραφία. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθεί ο καρκίνος σε πυκνό ιστό μαστού σε μια μαστογραφία. Το να έχεις πυκνούς μαστούς είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Νέοι κανονισμοί των ΗΠΑ για τις μαστογραφίες

Η ενημέρωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τροποποιεί τους κανονισμούς που εκδόθηκαν βάσει του νόμου για τα πρότυπα ποιότητας της μαστογραφίας (MQSA) του 1992 (MQSA). «Η σημερινή δράση αντιπροσωπεύει την ευρύτερη δέσμευση του οργανισμού να υποστηρίξει την καινοτομία για την πρόληψη, την ανίχνευση και τη θεραπεία του καρκίνου», δήλωσε ο Chief Medical Officer Dr. Hilary Marston.

«Από το 1992, ο FDA εργάστηκε για να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ποιοτική μαστογραφία», είπε σε δελτίο τύπου του FDA. “Ο αντίκτυπος του νόμου για τα πρότυπα ποιότητας της μαστογραφίας στη δημόσια υγεία ήταν σημαντικός, συμπεριλαμβανομένης μιας απότομης μείωσης του αριθμού των εγκαταστάσεων που δεν πληρούν τα πρότυπα ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες γυναίκες έχουν πρόσβαση σε συνεπή, ποιοτική μαστογραφία. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πρόοδο προσπάθειες για τη βελτίωση της υγείας των γυναικών και την ενίσχυση της καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού».

Η ενημέρωση ενισχύει επίσης την επίβλεψη και την επιβολή των εγκαταστάσεων από τον FDA και βοηθά τους γιατρούς να κατηγοριοποιούν και να αξιολογούν καλύτερα τις μαστογραφίες. Η αρχική πράξη σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει ποιοτική μαστογραφία, ένα σημαντικό εργαλείο για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Περίπου οι μισές γυναίκες στις ΗΠΑ άνω των 40 έχουν πυκνό ιστό μαστού.

Οι τροπολογίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένη γλώσσα που εξηγεί πώς η πυκνότητα του μαστού μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια της μαστογραφίας. Προτρέπουν τους ασθενείς με πυκνούς μαστούς να μιλήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με την πυκνότητα του μαστού, τους κινδύνους καρκίνου και την ατομική τους κατάσταση.

Η προώθηση της πρόσβασης των ασθενών σε πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η πυκνότητα του μαστού και άλλοι παράγοντες στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την υγεία του μαστού, δήλωσε ο FDA.

Οι τροποποιήσεις πρέπει να εφαρμοστούν εντός 18 μηνών, είπε η FDA. Θα ενισχύσουν την ικανότητα του οργανισμού να επικοινωνεί απευθείας με τους ασθενείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης όταν μια εγκατάσταση δεν πληροί τα πρότυπα ποιότητας και δεν μπορεί να επικοινωνήσει επαρκώς με τους ασθενείς σχετικά με αυτό.

Στόχος είναι η πλήρης επικοινωνία σημαντικών πληροφοριών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις περίθαλψης των ασθενών, όπως η ανάγκη για περισσότερο έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της ζωής, περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Οι μαστογραφίες συνεχίζουν να είναι το καλύτερο εργαλείο για τον έλεγχο και την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, σημείωσε η FDA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζευγάρι φυσικών υποστηρίζει τη συνέχιση της αλλαγής της ώρας στις ΗΠΑ

Ιατρική εξέλιξη στην χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης

Έρπητας ζωστήρας: H αποτελεσματικότητα των εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".