Σεξουαλική Υγεία

Εγκυμοσύνη ΗΠΑ: Το 80% των θανάτων μπορούσαν να προληφθούν

Εγκυμοσύνη ΗΠΑ: Το 80% των θανάτων μπορούσαν να προληφθούν

Εγκυμοσύνη ΗΠΑ: Οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ήταν υψηλότεροι για τις γυναίκες κάτω των 30 ετών, για όσες ζούσαν σε αγροτικές περιοχές και ήταν οκτώ φορές υψηλότεροι για τις ιθαγενείς γυναίκες. 

Η πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Υγείας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον (DOH) διαπίστωσε ότι το 80% των θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη μπορούσαν να προληφθούν. Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Ουάσιγκτον απαιτεί από το DOH να δημοσιεύει τις αναφορές μητρικής θνησιμότητας κάθε τρία χρόνια, με δεδομένα να συλλέγονται μεταξύ 2014-2020 για την Έκθεση Ανασκόπησης Μητρικής Θνησιμότητας 2023.

Οι προλαμβανόμενοι θάνατοι ορίζονται ως ένα περιστατικό στο οποίο υπήρχε κάποια πιθανότητα να είχε αποφευχθεί ο θάνατος εάν τροποποιούνταν ή αξιολογούνταν ορισμένοι παράγοντες. Από τους 224 θανάτους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, οι 97 ταξινομήθηκαν ως θάνατοι που μπορούσαν να προληφθούν. Το DOH διαπίστωσε ότι οι συμπεριφορικές καταστάσεις υγείας όπως η αυτοκτονία και η υπερβολική δόση ήταν οι κύριες αιτίες πίσω από τους θανάτους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Η Συντονίστρια Επιθεώρησης Μητρικής Θνησιμότητας του DOH, Deborah Gardner, είπε ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ήταν υψηλότεροι για τις γυναίκες κάτω των 30 ετών, για εκείνους που χρησιμοποιούν το Medicaid, για εκείνους που ζούσαν σε αγροτικές περιοχές και ήταν οκτώ φορές υψηλότεροι για τις ιθαγενείς γυναίκες. «Όλοι αυτοί οι παράγοντες που συμβάλλουν επιδεινώθηκαν από αυτό που ονομάζουμε κοινωνικούς και δομικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας», εξήγησε ο Gardner.

«Αυτά είναι πράγματα όπως η αστάθεια της στέγασης και ο συστημικός ρατσισμός που επηρεάζουν την υγεία, την υγειονομική περίθαλψη και την ευημερία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους». Το DOH απαρίθμησε δύο κύριες προτεραιότητες, η πρώτη είναι η βελτίωση της συμπεριφορικής υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της περιγεννητικής περιόδου και η διασφάλιση ότι όλες οι συστάσεις ωφελούν τις κοινότητες Μαύρων, Ιθαγενών και Έγχρωμων (BIPOC).

Η Επιτροπή Υγείας των Αμερικανών Ινδιάνων συνέστησε τη βελτίωση και την αύξηση της πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη και πολιτιστικά σχετικές υπηρεσίες για εγκύους ιθαγενείς της Αμερικής, αντιμετώπιση ιστορικών ανισοτήτων μέσω αλλαγής πολιτικής και χρηματοδότησης και πρόσβαση σε φροντίδα με τραύματα. Η επιτροπή σημείωσε ότι το DOH θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη γενική δυσπιστία από την κοινότητα των ιθαγενών της Αμερικής προς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, λόγω των ιστορικών φυλετικών διακρίσεων και του συστημικού ρατσισμού.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η καραντίνα βοήθησε στη μείωση των πρόωρων γεννήσεων

Το αυξημένο βάρος της μητέρας επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου

Το παιδικό τραύμα στις μητέρες επηρεάζει την υγεία των μελλοντικών παιδιών

Εγκυμοσύνη: Η τεχνολογία φέρνει διπλάσιο κίνδυνο προεκλαμψίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.