Σεξουαλική Υγεία

Εγκυμοσύνη ΗΠΑ: Το 80% των θανάτων μπορούσαν να προληφθούν

Εγκυμοσύνη ΗΠΑ: Το 80% των θανάτων μπορούσαν να προληφθούν

Εγκυμοσύνη ΗΠΑ: Οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ήταν υψηλότεροι για τις γυναίκες κάτω των 30 ετών, για όσες ζούσαν σε αγροτικές περιοχές και ήταν οκτώ φορές υψηλότεροι για τις ιθαγενείς γυναίκες. 

Η πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Υγείας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον (DOH) διαπίστωσε ότι το 80% των θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη μπορούσαν να προληφθούν. Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Ουάσιγκτον απαιτεί από το DOH να δημοσιεύει τις αναφορές μητρικής θνησιμότητας κάθε τρία χρόνια, με δεδομένα να συλλέγονται μεταξύ 2014-2020 για την Έκθεση Ανασκόπησης Μητρικής Θνησιμότητας 2023.

Οι προλαμβανόμενοι θάνατοι ορίζονται ως ένα περιστατικό στο οποίο υπήρχε κάποια πιθανότητα να είχε αποφευχθεί ο θάνατος εάν τροποποιούνταν ή αξιολογούνταν ορισμένοι παράγοντες. Από τους 224 θανάτους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, οι 97 ταξινομήθηκαν ως θάνατοι που μπορούσαν να προληφθούν. Το DOH διαπίστωσε ότι οι συμπεριφορικές καταστάσεις υγείας όπως η αυτοκτονία και η υπερβολική δόση ήταν οι κύριες αιτίες πίσω από τους θανάτους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Η Συντονίστρια Επιθεώρησης Μητρικής Θνησιμότητας του DOH, Deborah Gardner, είπε ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ήταν υψηλότεροι για τις γυναίκες κάτω των 30 ετών, για εκείνους που χρησιμοποιούν το Medicaid, για εκείνους που ζούσαν σε αγροτικές περιοχές και ήταν οκτώ φορές υψηλότεροι για τις ιθαγενείς γυναίκες. «Όλοι αυτοί οι παράγοντες που συμβάλλουν επιδεινώθηκαν από αυτό που ονομάζουμε κοινωνικούς και δομικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας», εξήγησε ο Gardner.

«Αυτά είναι πράγματα όπως η αστάθεια της στέγασης και ο συστημικός ρατσισμός που επηρεάζουν την υγεία, την υγειονομική περίθαλψη και την ευημερία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους». Το DOH απαρίθμησε δύο κύριες προτεραιότητες, η πρώτη είναι η βελτίωση της συμπεριφορικής υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της περιγεννητικής περιόδου και η διασφάλιση ότι όλες οι συστάσεις ωφελούν τις κοινότητες Μαύρων, Ιθαγενών και Έγχρωμων (BIPOC).

Η Επιτροπή Υγείας των Αμερικανών Ινδιάνων συνέστησε τη βελτίωση και την αύξηση της πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη και πολιτιστικά σχετικές υπηρεσίες για εγκύους ιθαγενείς της Αμερικής, αντιμετώπιση ιστορικών ανισοτήτων μέσω αλλαγής πολιτικής και χρηματοδότησης και πρόσβαση σε φροντίδα με τραύματα. Η επιτροπή σημείωσε ότι το DOH θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη γενική δυσπιστία από την κοινότητα των ιθαγενών της Αμερικής προς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, λόγω των ιστορικών φυλετικών διακρίσεων και του συστημικού ρατσισμού.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η καραντίνα βοήθησε στη μείωση των πρόωρων γεννήσεων

Το αυξημένο βάρος της μητέρας επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου

Το παιδικό τραύμα στις μητέρες επηρεάζει την υγεία των μελλοντικών παιδιών

Εγκυμοσύνη: Η τεχνολογία φέρνει διπλάσιο κίνδυνο προεκλαμψίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η καλύτερη μέρα της εβδομάδας για να κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι σεξ;

Γάμος σεξ: Ο καθορισμός της καλύτερης ημέρας της εβδομάδας για ένα παντρεμένο ζευγάρι για να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα και μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι.

Το 14,6% των γυναικών στις ΗΠΑ υποβλήθηκαν σε υστερεκτομή το 2021

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 14,6 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 18 ετών και άνω είχαν υποβληθεί σε υστερεκτομή το 2021, με το ποσοστό να αυξάνεται με την ηλικία, από 2,8 σε 41,8 τοις εκατό για τις ηλικίες 18 έως 44 ετών και 75 ετών και άνω, αντίστοιχα. 

Ποιες είναι οι καλύτερες ατάκες γνωριμίας;

Ραντεβού tips: Ο στόχος δεν είναι απλώς να γνωρίσεις κάποιον νέο, αλλά να τον κάνεις να νιώσει ότι τον βλέπεις και τον εκτιμάς από την πρώτη κιόλας αλληλεπίδραση.

Το 25% των εγκύων δεν λαμβάνει αρκετά Ω-3 λιπαρά οξέα

Εγκυμοσύνη: Η χρήση συμπληρωμάτων ήταν λιγότερο συχνή μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν λιγότερα ψάρια, θέτοντας αυτήν την ομάδα σε ακόμη υψηλότερο κίνδυνο για ανεπαρκή πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Γιατί τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν τόσο μεγάλη αύξηση τον τελευταίο καιρό;

ΣΜΝ μετάδοση: Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα για διάφορους λόγους, λόγω ενός συνδυασμού συμπεριφορικών, βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων.