Ρεπορτάζ Υγείας

CDC: Η XBB.1.5 υπεύθυνη για το 90% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ

CDC: Η XBB.1.5 υπεύθυνη για το 90% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ

CDC: Η υποπαραλλαγή XBB.1.5 προκάλεσε σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ και είναι το μόνο στέλεχος που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη.

Η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή της Όμικρον XBB.1.5 είναι είναι υπεύθυνη για όλες σχεδόν τις λοιμώξεις COVID-19 στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με ενημερωμένες εκτιμήσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το XBB.1.5 προκάλεσε σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα. Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε από 85% των περιπτώσεων την περασμένη εβδομάδα. Είναι το μόνο στέλεχος που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη.

Τα κρούσματα κορωνοϊού, οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται, σηματοδοτώντας ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφύγει μια μεγάλη εποχική αύξηση του κορωνοϊού όπως είδαν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κύριος λόγος είναι πιθανότατα το υψηλό επίπεδο ανοσίας σε ολόκληρο τον πληθυσμό είτε μέσω εμβολιασμού, μόλυνσης ή και των δύο. Ωστόσο, σχεδόν οι μισές κομητείες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν «υψηλό» επίπεδο μετάδοσης της COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Η συζήτηση για την προέλευση της COVID-19 αναζωπυρώθηκε αυτή την εβδομάδα αφότου το Υπουργείο Ενέργειας φέρεται να άλλαξε τη θέση του σχετικά με το θέμα, αποφασίζοντας με «χαμηλή» σιγουριά ότι ο ιός προέκυψε από τυχαία εργαστηριακή διαρροή στην Κίνα. Εάν επιβεβαιωθεί, η αναφορά σημαίνει ότι δύο αμερικανικές υπηρεσίες – η DOE και το FBI – πιστεύουν τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου. Τέσσερις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών και το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών πιστεύουν ότι η διαδρομή ήταν φυσική μετάδοση από ζώο σε άνθρωπο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα υποβάθμισε την έκθεση DOE, λέγοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η κοινότητα των πληροφοριών δεν έχουν καταλήξει σε «οριστικό συμπέρασμα». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος διεξάγει τις δικές του έρευνες για την προέλευση του COVID-19, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει δει τις λεπτομέρειες του νέου συμπεράσματος της DOE και ενθάρρυνε οποιαδήποτε οντότητα με πληροφορίες σχετικά με την προέλευση να τις μοιραστεί μαζί τους.

«Επαναλαμβάνουμε ότι οποιοσδήποτε οργανισμός έχει πληροφορίες για αυτό, παραμένει ζωτικής σημασίας να κοινοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες, ώστε να προχωρήσουν οι επιστημονικές συζητήσεις σχετικά με αυτή τη συζήτηση», δήλωσε η Maria Van Kerkhove του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατανόησή μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΔΥ: 82 θάνατοι από κορωνοϊό και 95 διασωληνωμένοι - 1 κρούσμα γρίπης σε ΜΕΘ

Η εξασθένιση της τριπλής απειλής Covid, γρίπης και RSV

Θεοκλής Ζαούτης στο healthweb: Η ‘’Κράκεν’’ είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσηση

Οι ΗΠΑ ανανεώνουν την έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας για τον Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατανάλωση τροφής με συγκεκριμένη σειρά μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να ελέγξει τον διαβήτη

Διατροφολόγιο διαβήτης: Η ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία των ανθρώπων, οι διαβητικοί συχνά δυσκολεύονται να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προκειμένου να διατηρήσουν υπό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους

DNAmFitAge - Δείκτης βιολογικής ηλικίας που ενσωματώνει τη φυσική κατάσταση

"Οι πρόσφατα κατασκευασμένοι βιοδείκτες των δεδομένων μεθυλίωσης του DNA DNAm και του "βιολογικού δείκτη ηλικίας που ενσωματώνει τη φυσική κατάσταση"  DNAmFitAge παρέχουν στους ερευνητές και τους γιατρούς μια νέα μέθοδο για την ενσωμάτωση της φυσικής κατάστασης στα επιγενετικά ρολόγια και υπογραμμίζουν την επίδραση που έχει ο τρόπος ζωής στο μεθυλόμορφο γήρας".