Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Παρατείνουν το κλείσιμο των συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό έως τις 21 Οκτωβρίου

ΗΠΑ: Παρατείνουν το κλείσιμο των συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό έως τις 21 Οκτωβρίου

Όσο για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς - οι κανόνες θα είναι αυστηρότεροι, αναφέρει η Global News. Κάθε μη εμβολιασμένος Αμερικανός θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις μία ημέρα πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ ή φύγει.

ΗΠΑ: Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν θα χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου, ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης ότι οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια από τον Καναδά και το Μεξικό μέσω χερσαίων συνόρων θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 21 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το CBC Canada, η νέα πολιτική αντικαθιστά μια πολυπλοκότητα ταξιδιωτικών περιορισμών που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι και ενισχύθηκαν από τον Μπάιντεν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του φέτος. “Αυτό βασίζεται σε άτομα και όχι σε προσέγγιση βάσει χώρας, οπότε είναι ένα ισχυρότερο σύστημα”, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου covid-19 Jeff Zients, ο οποίος ανακοίνωσε τη νέα πολιτική τη Δευτέρα.

Στις 9 Αυγούστου, ο Καναδάς άρχισε να επιτρέπει τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς επισκέπτες για μη ουσιώδη ταξίδια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να επεκτείνουν τους έκτακτους περιορισμούς στον Καναδά και το Μεξικό σε μηνιαία βάση από τον Μάρτιο του 2020, όταν επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της covid-19

Όσο για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς – οι κανόνες θα είναι αυστηρότεροι, αναφέρει η Global News. Κάθε μη εμβολιασμένος Αμερικανός θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις μία ημέρα πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ ή φύγει. Οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες δεν θα χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα. Οι αεροπορικές εταιρείες θα αναγκαστούν να συλλέξουν στοιχεία επικοινωνίας από διεθνείς ταξιδιώτες για να επιτρέψουν τον εντοπισμό κρουσμάτων, είπε ο Zients.

Είναι ακόμη ασαφές ποια εμβόλια για την covid-19 θα γίνουν δεκτά, ωστόσο, η απόφαση θα αφεθεί στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γλώσσα Μπάιντεν σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παραμένει σταθερή παρά τη μείωση των λοιμώξεων covid-19

Οι περισσότεροι Καναδοί λένε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να σκεφτεί κανείς να ανοίξει ξανά τα σύνορα.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι 1,35 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson είχαν φτάσει στο Μεξικό.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».