Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Λευκός Οίκος: Ατζέντα παιδικής μέριμνας του Μπάιντεν

ΗΠΑ Λευκός Οίκος: Ατζέντα παιδικής μέριμνας του Μπάιντεν

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες.

ΗΠΑ Λευκός Οίκος: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε μια βαθιά προσωπική έκκληση την Παρασκευή για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική, λέγοντας ότι το δυστύχημα που σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη της κατέδειξε τη σημασία της βοήθειας των γονέων που αγωνίζονται με την εργασία και τη δημιουργία οικογένειας.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έγινε μοναχικός γονιός και έκανε δύο νέα αγόρια μετά το ατύχημα το 1972, είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κονέκτικατ ότι «δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τη φροντίδα του παιδιού» με μισθό γερουσιαστή, αναγκάζοντάς τον να μετακινείται καθημερινά μεταξύ Ουάσινγκτον και Delaware. «Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο δύσκολο είναι για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια», είπε ο Μπάιντεν στο κέντρο παιδικής φροντίδας στην πρωτεύουσα της πολιτείας Χάρτφορντ.

Στο πλαίσιο μιας εθνικής περιοδείας για να κερδίσει την υποστήριξη των προτάσεών του, η δεύτερη προεδρική επίσκεψη του Μπάιντεν στην Πολιτεία του Χάρτφορντ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης φάσης για τα ιστορικά αλλά αμφιλεγόμενα σχέδια δαπανών του, τα οποία αντιμετωπίζουν την αντίθεση τόσο από την πλευρά του όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους.

Είναι πολύ μακριά από την πρώτη φορά που μίλησε δημόσια για το δυστύχημα που σκότωσε τη σύζυγό του Νείλια και τη μόλις ενός έτους κόρη τους Ναόμι. Αλλά ο πρόεδρος επαναδιατύπωσε το φρικτό επεισόδιο ως μια στιγμή μάθησης που τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν τη βοήθεια μιας εκτεταμένης οικογένειας από την οποία επωφελούνται όταν αγωνίζονται να δημιουργήσουν οικογένειες. «Έχω επίγνωση της ανησυχίας για την έλλειψη πρόσβασης και την έλλειψη οικονομικής ικανότητας να έχω παιδική φροντίδα, εδώ και πολύ καιρό», είπε.

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες. –

‘Αλλαγή Παιχνιδιού’ – Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφέρει ότι το έθνος επενδύει λιγότερο στην εκπαίδευση και τη φροντίδα της παιδικής ηλικίας σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας από όλες τις 37 κορυφαίες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Το κόστος της φροντίδας των παιδιών για τη μέση οικογένεια στο Κονέκτικατ είναι 16.000 δολάρια, σύμφωνα με τον δήμαρχο των Δημοκρατικών του Χάρτφορντ Λουκ Μπρονίν, ο οποίος αποκάλεσε την ατζέντα παιδικής μέριμνας του Μπάιντεν «αλλαγή παιχνιδιού».

“Πώς μπορούμε να ανταγωνιστούμε στον κόσμο εάν εκατομμύρια Αμερικανοί γονείς, ειδικά οι μαμάδες, δεν μπορούν να είναι μέρος του εργατικού δυναμικού επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της φροντίδας των παιδιών;” είπε ο Μπάιντεν. Οι δυσκολίες των γονέων να παραμείνουν σε δουλειές συμβάλλουν επίσης σε ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των φύλων στη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού μεταξύ των μητέρων, οι οποίες εξακολουθούν να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας και των πατέρων.

Ο Μπάιντεν προτείνει να γεφυρωθεί το χάσμα με τις ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για Αμερικανούς με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα που θα περιορίσουν τα έξοδα φροντίδας των παιδιών των οικογενειών στο επτά τοις εκατό του εισοδήματός τους. Θέλει να προσφέρει μεγάλες επιδοτήσεις σε κέντρα παιδικής φροντίδας, να αυξήσει τους μισθούς για όσους εργάζονται στη βιομηχανία και να αυξήσει την παιδική πίστωση από $ 2.000 σε $ 3.000 ετησίως για παιδιά άνω των έξι ετών.

«Δεν είναι ποτέ καλό στοίχημα να ποντάρετε εναντίον του αμερικανικού λαού. Ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στον εαυτό μας, να δείξουμε στον κόσμο ότι η αμερικανική δημοκρατία λειτουργεί», είπε ο Μπάιντεν. «Πάντα οδηγούσαμε τον κόσμο όχι με το παράδειγμα της φυσικής μας δύναμης, αλλά με τη δύναμη του παραδείγματός μας. Γι’ αυτό ακολούθησε ο κόσμος».

«Σηκώστε τις οικογένειες»

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται έντονα στις προτάσεις του Λευκού Οίκου για ένα πακέτο κοινωνικών δαπανών πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτεί διατάξεις περί φροντίδας των παιδιών του Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν αρκετούς νομοθέτες χωρίς τη βοήθεια των Ρεπουμπλικάνων για να περάσουν το ιστορικό σχέδιο – το οποίο περιλαμβάνει βελτιωμένα οφέλη για φοιτητές και ηλικιωμένους, μετρητά για κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης και προβλέψεις για τη διάσωση ενός πλανήτη που θερμαίνεται. Όμως, οι φιλελεύθεροι της Βουλής των Αντιπροσώπων σταματούν να μειώνουν την κορυφαία γραμμή των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 10 ετών, κάτι που ευνοεί μια μικρή ομάδα μετριοπαθών.

Ο Μπάιντεν είπε στους προοδευτικούς ότι ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς προσπαθεί να διεκδικήσει αρκετές δημοκρατικές ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε εξαντλητικές επιλογές μεταξύ χρηματοδότησης λιγότερων προγραμμάτων για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ή περισσότερων προγραμμάτων για μικρότερες περιόδους, με την ελπίδα ότι θα ανανεωθούν από μελλοντικό Κογκρέσο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόλις ένας στους 10 Αμερικανούς γνωρίζει συγκεκριμένα στοιχεία για το περιεχόμενο του σχεδίου, αλλά ο Bronin είπε ότι οι ευρείες βελτιώσεις στη φροντίδα των παιδιών ήταν συντριπτικά δημοφιλείς στους Αμερικανούς.

«Θα ανεβάσει τις οικογένειες σε αυτήν τη χώρα, θα ανοίξει δρόμους για ευκαιρίες, θα διασφαλίσει ότι θα διατηρήσουμε τη μεσαία τάξη μας ισχυρή», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο σχέδιο δράσης Μπάιντεν για την ήττα της covid-19

«Κανένας μαγικός στόχος» για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, λέει η επικεφαλής των CDC δρ. Walensky

Τα rapid test covid-19 είναι ελλιπή λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους εργοδότες σύμφωνα με την εντολή Μπάιντεν

Ενάντια στην πολιτική Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της covid-19 οι Ρεπουμπλικανοί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.