Πολιτική Υγείας

HΠΑ Μπάιντεν: Zητά δράση επί συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κόστους φαρμάκων και ακουστικών βαρηκοΐας

HΠΑ Μπάιντεν: Zητά δράση επί συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κόστους φαρμάκων και ακουστικών βαρηκοΐας

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο τώρα για να διατηρήσει ένα επίπεδο ανταγωνισμού που απαιτείται για να αποτρέψει τα μεγάλα εταιρικά συμφέροντα και οργανισμούς να συνεχίσουν να αυξάνουν το κόστος των κρίσιμων υπηρεσιών και αγαθών.

HΠΑ Μπάιντεν: Ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή επέστησε την προσοχή στα σχέδιά του να ανακαλύψει τις επιπτώσεις της νοσοκομειακής ενοποίησης στους ασθενείς και να εξομαλύνει τον τρόπο για εξωχρηματιστηριακές πωλήσεις ακουστικών βαρηκοΐας. Επίσης πίεσε για χαμηλότερο κόστος φαρμάκων και για ευκολότερους τρόπους σύγκρισης των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας. Σε τελετή διαδικτυακής μετάδοσης, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που σκιαγράφησε σχέδια για αύξηση του ανταγωνισμού σε αρκετές βιομηχανίες.

Εκτός από την υγειονομική περίθαλψη, ο Biden επιδιώκει να περιορίσει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) στην ικανότητα των κατασκευαστών να περιορίζουν τους καταναλωτές από την επισκευή εξοπλισμού που διαθέτουν.

Η εκτελεστική εντολή του Biden περιλαμβάνει επίσης διατάξεις σχετικά με τις μη πλήρεις συμβάσεις εργασίας και την απαγόρευση ή τον περιορισμό των απαιτήσεων επαγγελματικής αδειοδότησης.

Στην εκτελεστική εντολή, ο Μπάιντεν απαριθμεί τα νοσοκομεία μεταξύ των ομάδων που χρειάζονται περισσότερο έλεγχο από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου FTC.

Ο Μπάιντεν είπε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου FTC να αναθεωρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές της για ό, τι είναι γνωστό ως οριζόντιες συγχωνεύσεις, όπως εξαγορές μεγάλων νοσοκομείων από άλλα μεγάλα νοσοκομεία και κάθετες συγχωνεύσεις, όπως οι αγορές μικρότερων ιατρικών οργανισμών. “Η ενοποίηση των νοσοκομείων άφησε πολλές περιοχές, ιδίως αγροτικές κοινότητες, με ανεπαρκείς ή ακριβότερες επιλογές υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Σε ένα συνοδευτικό ενημερωτικό δελτίο, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι “ανεξέλεγκτες συγχωνεύσεις” είχαν ως αποτέλεσμα τόσο μεγάλη ενοποίηση που τα 10 μεγαλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ελέγχουν τώρα το ένα τέταρτο της αγοράς.

Η έρευνα δείχνει ότι τα νοσοκομεία σε ενοποιημένες αγορές χρεώνουν πολύ υψηλότερες τιμές από τα νοσοκομεία σε αγορές με πολλούς ανταγωνιστές, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ανταγωνισμός έναντι ενοποίησης στην υγειονομική περίθαλψη

Σε μια δήλωση, η Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων (AHA) διαφώνησε με τον Μπάιντεν.

Ο Rick Pollack, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Νοσοκομείων AHA, δήλωσε: «Τα συστήματα υγείας μπορούν να είναι μια ιδιαίτερα σημαντική επιλογή για τη διατήρηση της πρόσβασης σε νοσοκομειακές υπηρεσίες σε ορισμένες αγροτικές κοινότητες.

Η παραγγελία σημειώνει επίσης ότι η ενοποίηση στον κλάδο της ασφάλισης υγείας έχει μειώσει τις επιλογές των καταναλωτών.

Ο Μπάιντεν είπε στο Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ HHS να τυποποιήσει τις επιλογές του προγράμματος στην Εθνική Αγορά Ασφάλισης Υγείας για να επιτρέψει ευκολότερη σύγκριση στις αγορές.

Ο Μπάιντεν έκανε αναφορά στην εκτελεστική εντολή στη συνεχιζόμενη υποστήριξή του για “τη θέσπιση μιας επιλογής ασφάλισης δημόσιας υγείας.”

Όμως δεν ανέφερε πολύ λεπτομερώς πώς πρέπει να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Η παραγγελία φαίνεται επίσης να ελέγχει το κόστος φαρμάκων και ακουστικών βαρηκοΐας

Η εκτελεστική εντολή δίνει επίσης στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ HHS προθεσμία 120 ημερών για να προτείνει έναν κανόνα που να επιτρέπει την πώληση ακουστικών βαρηκοΐας.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας κοστίζουν κατά μέσο όρο περισσότερα από $ 5000 ανά ζεύγος και τα έξοδα αυτά συχνά δεν καλύπτονται από την ασφάλιση υγείας, σημείωσε ο Λευκός Οίκος.

“Ένας σημαντικός παράγοντας της δαπάνης είναι ότι οι καταναλωτές πρέπει να τα πάρουν από γιατρό ή ειδικό, παρόλο που οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ιατρική αξιολόγηση δεν είναι απαραίτητη”, ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο. “Αντίθετα, αυτή η απαίτηση χρησιμεύει μόνο ως γραφειοκρατία και εμπόδιο σε περισσότερες εταιρείες που πωλούν ακουστικά.” Η εκτελεστική εντολή ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ HHS να εκπονήσει ένα σχέδιο εντός 45 ημερών για την «καταπολέμηση της υπερβολικής τιμολόγησης των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την ενίσχυση των εγχώριων αλυσίδων εφοδιασμού φαρμάκων».

Η εντολή αναφέρει την υποστήριξη του Μπάιντεν για να επιτρέψει στη Φροντίδα Υγείας  Medicare να διαπραγματευτεί απευθείας τις τιμές των φαρμάκων.

Δεν ανέφερε πολύ λεπτομερώς πώς θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια αλλαγή στην ομοσπονδιακή πολιτική για να το επιτρέψει αυτό. Η παραγγελία περιέχει επίσης ορισμένες ευρείες οδηγίες σχετικά με το κόστος των φαρμακευτικών προϊόντων, όπως η εντολή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων να συνεργαστεί με κράτη και φυλές για την ασφαλή εισαγωγή συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τον Καναδά.

Οι Καναδοί αξιωματούχοι, ωστόσο, ήταν επιφυλακτικοί όσον αφορά τις προσπάθειες αξιωματούχων των ΗΠΑ να μειώσουν τις τιμές των φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες αγγίζοντας την προσφορά του βόρειου γείτονά τους.

Οι Καναδοί αξιωματούχοι υγείας ανακοίνωσαν πέρυσι μέτρα που έλαβαν κατά της διανομής ορισμένων φαρμάκων για κατανάλωση εκτός του Καναδά εάν τέτοιες πωλήσεις θα προκαλούσαν ή θα επιδείνωναν την έλλειψη φαρμάκων.

Αυτά τα μέτρα ανακοινώθηκαν ως απάντηση στις προσπάθειες που επιτρέπουν στους φαρμακοποιούς ή στους χονδρεμπόρους των ΗΠΑ να εισάγουν χύμα ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την Καναδική αγορά.

Οι εκτελεστικές εντολές από τους προέδρους χρησιμεύουν κυρίως ως τρόπος για να επιστήσουν την προσοχή στις προτεραιότητές τους. Οι παραγγελίες περιγράφουν σχέδια αλλαγής ομοσπονδιακών κανονισμών και νόμων.

Αυτά τα βήματα απαιτούν συχνά σημαντική προσπάθεια εκ μέρους κυβερνητικών αξιωματούχων και μελών του Κογκρέσου.

Με το να προσελκύσουν το προσκήνιο με δημόσιες τελετές υπογραφής, ωστόσο, οι πρόεδροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκτελεστικές εντολές για να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους για ανάληψη ισχυρών συμφερόντων.

Την Παρασκευή, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι απαιτούνται ομοσπονδιακές δράσεις για την προστασία των καταναλωτών από τις συνέπειες της ενοποίησης σε βασικές βιομηχανίες.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ένας από τους Ρεπουμπλικάνους προκατόχους του, ο Πρόεδρος Θεόδωρος Ρούσβελτ, ο οποίος υπηρέτησε από το 1901 έως το 1909, ανέλαβε εταιρείες πετρελαίου και σιδηροδρόμους με σκοπό να καταστήσει αυτές τις βιομηχανίες πιο ανταγωνιστικές και έτσι βοήθησε τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο τώρα για να διατηρήσει ένα επίπεδο ανταγωνισμού που απαιτείται για να αποτρέψει τα μεγάλα εταιρικά συμφέροντα και οργανισμούς να συνεχίσουν να αυξάνουν το κόστος των κρίσιμων υπηρεσιών και αγαθών.

“Είμαι περήφανος καπιταλιστής. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου εκπροσωπώντας την εταιρική πολιτεία του Ντελαγουέρ”, δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφερόμενος στη θητεία του στη Γερουσία. «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής, ο καπιταλισμός χωρίς ανταγωνισμό δεν είναι καπιταλισμός. Είναι εκμετάλλευση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γλώσσα Μπάιντεν σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παραμένει σταθερή παρά τη μείωση των λοιμώξεων covid-19

Πτώση των θανάτων στις ΗΠΑ λόγω του σε σημαντικό ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού της χώρας

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Η προσπάθεια εμβολιασμών στις ΗΠΑ έπληξε ένα άλλο ενθαρρυντικό ορόσημο τη Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".