Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Κονέκτικατ: Εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ Κονέκτικατ: Εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

ΗΠΑ Κονέκτικατ: Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κονέκτικατ Γουίλιαμ Τονγκ περιέγραψε την ατμόσφαιρα της ανατροπής μετά το Roe ως «χάος» Το Κονέκτικατ εγκαινίασε έναν ιστότοπο και μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας την Παρασκευή, σχεδιασμένη να συνδέει τους ανθρώπους που αναζητούν αμβλώσεις με πόρους εντός της πολιτείας. Ο κυβερνήτης Ned Lamont ανακοίνωσε τους νέους πόρους μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει τον Roe εναντίον Wade.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από την Παρασκευή, οι άνθρωποι μπορούν να καλούν στο 1-866-CTCHOICE (1-866-282-4642) ή να επισκεφτούν το portal.ct.gov/reproductiverights για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα αναπαραγωγής και τους παρόχους αμβλώσεων στο Κονέκτικατ.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Νεντ Λαμόντ έχει δεσμευτεί να υπογράψει το νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις.

«Παρά τη ριζική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αφαιρέσει το δικαίωμα των ατόμων να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για την αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, η πολιτεία του Κονέκτικατ δεν θα σταθεί ποτέ ανάμεσα σε εσάς και τον γιατρό σας», είπε ο Lamont.

“Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε οικογένεια, θέλουμε να έχετε πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεστε και εάν για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεστε υπηρεσίες αμβλώσεων, σας υποστηρίζουμε και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μπορείτε να βρείτε την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεστε όσο πιο εύκολα γίνεται.

Γι’ αυτό η δημιουργία αυτής της ανοιχτής γραμμής και της ιστοσελίδας αποτελεί προτεραιότητα για εμένα και την ομάδα μου».

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Τονγκ περιέγραψε το τοπίο μετά την ανατροπή του Roe ως «χάος». “Η άμβλωση είναι νόμιμη στο Κονέκτικατ.

Παρόλα αυτά, το χάος μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Dobbs έχει δημιουργήσει σύγχυση και πανικό”, ανέφερε ο Tong στην ανακοίνωση.

“Αυτός ο ιστότοπος και η τηλεφωνική γραμμή προωθούν την πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες για ασθενείς και παρόχους.”

Αυτή είναι η τελευταία ενέργεια που έκαναν οι νομοθέτες του Κονέκτικατ μετά την ανατροπή του Roe εναντίον Wade.

Την 1η Ιουλίου, λίγες μέρες μετά την ιστορική ανατροπή, οι νομοθέτες θέσπισαν νόμο για το «ασφαλές λιμάνι» του Κονέκτικατ.

Η νομοθεσία προστατεύει τους ιατρικούς παρόχους εντός της πολιτείας από νομικές ενέργειες που απορρέουν από τους νόμους περί αμβλώσεων εκτός πολιτείας. Προστατεύει επίσης ασθενείς που ταξιδεύουν στο Κονέκτικατ για να ζητήσουν άμβλωση, ακόμη κι αν προέρχονται από μια πολιτεία με περιορισμούς.

Εκτός από την επέκταση της δεξαμενής των επαγγελματιών γιατρών, επέτρεψε την παροχή ορισμένων τύπων αμβλώσεων σε εγγεγραμμένες νοσοκόμες, νοσοκόμες μαίες και βοηθούς ιατρών προχωρημένης πρακτικής.

Ο επίτροπος του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας ενίσχυσε τη δέσμευση του νομοθέτη για την παροχή αμβλώσεων, λέγοντας ότι το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει να κάνει μια «ασφαλή έκτρωση» παραμένει στο επίκεντρο της πολιτείας.

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν υπογράφει διάταγμα προστασίας των μετακινήσεων για άμβλωση

Η νομοθεσία των ΗΠΑ περί υγειονομικής περίθαλψης προστατεύει την επείγουσα άμβλωση

Οι ψηφοφόροι του Κάνσας καταρρίπτουν τη τροποποίηση για το δικαίωμα στην άμβλωση

Η πλειονότητα των Αμερικανών θέλει τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων από το Κογκρέσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.