Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη 100 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για να τροφοδοτήσει την έρευνα για την υγεία των γυναικών στις ΗΠΑ. «Θα οικοδομήσουμε ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που θα θέτει τις γυναίκες και τις βιωμένες εμπειρίες τους στο επίκεντρό του», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου που ανακοινώνει την πρωτοβουλία. «Όπου καμία γυναίκα ή κορίτσι δεν χρειάζεται να ακούσει ότι «είναι όλα στο μυαλό σου» ή «είναι απλώς άγχος».» Όπου οι γυναίκες δεν είναι απλώς μια εκ των υστέρων σκέψη, αλλά μια πρώτη σκέψη. Όπου οι γυναίκες δεν επιβιώνουν απλώς με χρόνιες παθήσεις, αλλά ζουν μακρά και υγιή ζωή».

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι η επιστήμη δεν έχει δώσει αρκετή προσοχή στις συνθήκες υγείας που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. «Η έρευνα για την υγεία των γυναικών ήταν πάντα υποχρηματοδοτούμενη, πολλές ιατρικές μελέτες επικεντρώνονταν στους άνδρες και άφησαν τις γυναίκες εκτός, πολλές από τις δόσεις φαρμάκων, τις θεραπείες, τα εγχειρίδια ιατρικής σχολής βασίζονται στους άνδρες και το σώμα τους — και αυτές οι πληροφορίες δεν είναι πάντα ισχύει για τις γυναίκες», πρόσθεσε. «Υπάρχουν μεγάλα κενά στην έρευνα για ασθένειες και καταστάσεις που επηρεάζουν μόνο τις γυναίκες, που επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες ή που επηρεάζουν διαφορετικά τις γυναίκες και τους άνδρες».

Η χρηματοδότηση είναι το πρώτο συγκεκριμένο βήμα που έγινε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών, η οποία ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφερε το Associated Press. Τα χρήματα προέρχονται από το Advanced Research Projects Agency for Health, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Πού ακριβώς θα πάνε τα χρήματα; Τα 100 εκατομμύρια δολάρια θα χρηματοδοτήσουν το έργο «που αλλάζει τη ζωή» που γίνεται από ερευνητές υγείας γυναικών και νεοφυείς εταιρείες που δεν μπορούν να λάβουν ιδιωτική υποστήριξη για την έρευνα και την ανάπτυξή τους, είπε ο Μπάιντεν.

Η πρωτοβουλία ήταν το πνευματικό τέκνο μιας συνάντησης που είχε με τη Μαρία Σράιβερ, υπέρμαχος της υγείας των γυναικών και πρώην πρώτη κυρία της Καλιφόρνια, είπε η Μπάιντεν. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η Σράιβερ μίλησε για την ανάγκη για μια προσπάθεια δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για να καλυφθούν κρίσιμα κενά στην έρευνα για την υγεία των γυναικών, πρόσθεσε η Μπάιντεν. Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ψυχολογικές διαταραχές της μητέρας αυξάνουν το ποσοστό θνησιμότητας στις ΗΠΑ

10 μητροπόλεις των ΗΠΑ με τα χαμηλότερα ποσοστά κενών ιατρείων

Singles in America: Πώς να σπάσετε τον πάγο στα ραντεβού με AI

Femtech: Μπορούν οι εφαρμογές υγείας να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.