Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη. Ωστόσο, από τότε που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τα εμβόλια τον Σεπτέμβριο, μόνο το 13 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τους ενημερωμένους ενισχυτές, οι οποίοι στοχεύουν τόσο στο αρχικό στέλεχος COVID-19 όσο και στην έκδοση BA.5 της παραλλαγής omicron.

Τα καινούργια εμβόλια κατά του covid-19 είναι αποτελεσματικά

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι σχεδιάζει μια εκστρατεία έξι εβδομάδων για να ενθαρρύνει τους ενισχυτές, ειδικά για τους ηλικιωμένους, ανέφερε το Associated Press. Η κυβέρνηση ενέκρινε τους ενισχυτές πριν καταλάβουν ότι θα ήταν αποτελεσματικοί — αλλά τώρα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, που δείχνουν ότι λειτουργούν καλά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ερευνητές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανέλυσαν περίπου 360.000 τεστ για τον COVID-19 που χορηγήθηκαν σε φαρμακεία σε όλη τη χώρα για άτομα με συμπτώματα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα όσων είχαν λάβει τα νέα εμβόλια με αυτά που δεν είχαν λάβει.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η λήψη του αναμνηστικού προσέθεσε μεταξύ 30 και 56 τοις εκατό περισσότερη προστασία έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διέφεραν ανάλογα με το πόσες φορές ένα άτομο είχε προηγουμένως εμβολιαστεί, πόσο καιρό πριν και την ηλικία του. Οι άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ προηγουμένως ενισχυτή πήραν τη μεγαλύτερη ώθηση από τη νέα δισθενή λήψη, ανέφερε το AP. Αλλά ακόμη και εκείνοι οι άνθρωποι που είχαν λάβει προηγουμένως αναμνηστικό νωρίτερα το καλοκαίρι εξακολουθούσαν να έχουν 30 έως 40 τοις εκατό περισσότερη προστασία με το δισθενές εμβόλιο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν το νέο εμβόλιο.

Ακόμη και όταν κυριαρχούν νεότερα μεταλλαγμένα στελέχη, το αρχικό εμβόλιο εξακολουθεί να προσφέρει κάποια προστασία έναντι της σοβαρής ασθένειας και του θανάτου, αν και το κύμα BA.5 έχει μειώσει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ενισχυτικά που στοχεύουν σε νεότερες παραλλαγές είναι σημαντικά, είπαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Φυσικά, ο ιός κοροναϊού 2 του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου που προκαλεί το COVID-19 συνεχίζει να μεταλλάσσεται και νεότεροι υποτύποι που σχετίζονται με το BA.5 κυριαρχούν πλέον στον πληθυσμό. Ωστόσο, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna έχουν αναφέρει προκαταρκτικά στοιχεία αντισωμάτων που υποδηλώνουν ότι τα νέα εμβόλια μπορεί να προσφέρουν τουλάχιστον κάποια προστασία έναντι τυχόν νέων υποτύπων όμικρον που έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται από την κυκλοφορία των εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Νέα έρευνα εντοπίζει μια αυξανόμενη τάση αποφυγής αντισωμάτων από νέες υποπαραλλαγές του omicron

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.