Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη. Ωστόσο, από τότε που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τα εμβόλια τον Σεπτέμβριο, μόνο το 13 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τους ενημερωμένους ενισχυτές, οι οποίοι στοχεύουν τόσο στο αρχικό στέλεχος COVID-19 όσο και στην έκδοση BA.5 της παραλλαγής omicron.

Τα καινούργια εμβόλια κατά του covid-19 είναι αποτελεσματικά

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι σχεδιάζει μια εκστρατεία έξι εβδομάδων για να ενθαρρύνει τους ενισχυτές, ειδικά για τους ηλικιωμένους, ανέφερε το Associated Press. Η κυβέρνηση ενέκρινε τους ενισχυτές πριν καταλάβουν ότι θα ήταν αποτελεσματικοί — αλλά τώρα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, που δείχνουν ότι λειτουργούν καλά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ερευνητές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανέλυσαν περίπου 360.000 τεστ για τον COVID-19 που χορηγήθηκαν σε φαρμακεία σε όλη τη χώρα για άτομα με συμπτώματα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα όσων είχαν λάβει τα νέα εμβόλια με αυτά που δεν είχαν λάβει.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η λήψη του αναμνηστικού προσέθεσε μεταξύ 30 και 56 τοις εκατό περισσότερη προστασία έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διέφεραν ανάλογα με το πόσες φορές ένα άτομο είχε προηγουμένως εμβολιαστεί, πόσο καιρό πριν και την ηλικία του. Οι άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ προηγουμένως ενισχυτή πήραν τη μεγαλύτερη ώθηση από τη νέα δισθενή λήψη, ανέφερε το AP. Αλλά ακόμη και εκείνοι οι άνθρωποι που είχαν λάβει προηγουμένως αναμνηστικό νωρίτερα το καλοκαίρι εξακολουθούσαν να έχουν 30 έως 40 τοις εκατό περισσότερη προστασία με το δισθενές εμβόλιο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν το νέο εμβόλιο.

Ακόμη και όταν κυριαρχούν νεότερα μεταλλαγμένα στελέχη, το αρχικό εμβόλιο εξακολουθεί να προσφέρει κάποια προστασία έναντι της σοβαρής ασθένειας και του θανάτου, αν και το κύμα BA.5 έχει μειώσει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ενισχυτικά που στοχεύουν σε νεότερες παραλλαγές είναι σημαντικά, είπαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Φυσικά, ο ιός κοροναϊού 2 του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου που προκαλεί το COVID-19 συνεχίζει να μεταλλάσσεται και νεότεροι υποτύποι που σχετίζονται με το BA.5 κυριαρχούν πλέον στον πληθυσμό. Ωστόσο, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna έχουν αναφέρει προκαταρκτικά στοιχεία αντισωμάτων που υποδηλώνουν ότι τα νέα εμβόλια μπορεί να προσφέρουν τουλάχιστον κάποια προστασία έναντι τυχόν νέων υποτύπων όμικρον που έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται από την κυκλοφορία των εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Νέα έρευνα εντοπίζει μια αυξανόμενη τάση αποφυγής αντισωμάτων από νέες υποπαραλλαγές του omicron

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.