Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη. Ωστόσο, από τότε που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τα εμβόλια τον Σεπτέμβριο, μόνο το 13 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τους ενημερωμένους ενισχυτές, οι οποίοι στοχεύουν τόσο στο αρχικό στέλεχος COVID-19 όσο και στην έκδοση BA.5 της παραλλαγής omicron.

Τα καινούργια εμβόλια κατά του covid-19 είναι αποτελεσματικά

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι σχεδιάζει μια εκστρατεία έξι εβδομάδων για να ενθαρρύνει τους ενισχυτές, ειδικά για τους ηλικιωμένους, ανέφερε το Associated Press. Η κυβέρνηση ενέκρινε τους ενισχυτές πριν καταλάβουν ότι θα ήταν αποτελεσματικοί — αλλά τώρα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, που δείχνουν ότι λειτουργούν καλά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ερευνητές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανέλυσαν περίπου 360.000 τεστ για τον COVID-19 που χορηγήθηκαν σε φαρμακεία σε όλη τη χώρα για άτομα με συμπτώματα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα όσων είχαν λάβει τα νέα εμβόλια με αυτά που δεν είχαν λάβει.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η λήψη του αναμνηστικού προσέθεσε μεταξύ 30 και 56 τοις εκατό περισσότερη προστασία έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διέφεραν ανάλογα με το πόσες φορές ένα άτομο είχε προηγουμένως εμβολιαστεί, πόσο καιρό πριν και την ηλικία του. Οι άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ προηγουμένως ενισχυτή πήραν τη μεγαλύτερη ώθηση από τη νέα δισθενή λήψη, ανέφερε το AP. Αλλά ακόμη και εκείνοι οι άνθρωποι που είχαν λάβει προηγουμένως αναμνηστικό νωρίτερα το καλοκαίρι εξακολουθούσαν να έχουν 30 έως 40 τοις εκατό περισσότερη προστασία με το δισθενές εμβόλιο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν το νέο εμβόλιο.

Ακόμη και όταν κυριαρχούν νεότερα μεταλλαγμένα στελέχη, το αρχικό εμβόλιο εξακολουθεί να προσφέρει κάποια προστασία έναντι της σοβαρής ασθένειας και του θανάτου, αν και το κύμα BA.5 έχει μειώσει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ενισχυτικά που στοχεύουν σε νεότερες παραλλαγές είναι σημαντικά, είπαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Φυσικά, ο ιός κοροναϊού 2 του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου που προκαλεί το COVID-19 συνεχίζει να μεταλλάσσεται και νεότεροι υποτύποι που σχετίζονται με το BA.5 κυριαρχούν πλέον στον πληθυσμό. Ωστόσο, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna έχουν αναφέρει προκαταρκτικά στοιχεία αντισωμάτων που υποδηλώνουν ότι τα νέα εμβόλια μπορεί να προσφέρουν τουλάχιστον κάποια προστασία έναντι τυχόν νέων υποτύπων όμικρον που έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται από την κυκλοφορία των εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Νέα έρευνα εντοπίζει μια αυξανόμενη τάση αποφυγής αντισωμάτων από νέες υποπαραλλαγές του omicron

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.