Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Fauci: Κατηγορεί την «ιδεολογική ακαμψία» και το πολιτικό χάσμα στη συζήτηση για τον εμβολιασμό

ΗΠΑ Fauci: Κατηγορεί την «ιδεολογική ακαμψία» και το πολιτικό χάσμα στη συζήτηση για τον εμβολιασμό

Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούμε πολύ είναι ότι έχουμε κάποιο σχίσμα μεταξύ ορισμένων κρατών και ορισμένων περιοχών που έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού, πράγμα που είναι πραγματικά ατυχές επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι προστατεύονται για τη δική τους ασφάλεια και τη δική τους ζωή, αλλά και αυτήν της οικογένειάς τους στην κοινότητά τους ", πρόσθεσε

ΗΠΑ Fauci: Ο Fauci κατηγορεί την «ιδεολογική ακαμψία» και το πολιτικό χάσμα στη συζήτηση για τον εμβολιασμό: «Απλώς δεν το καταλαβαίνω». Ο Fauci χαρακτήρισε επίσης σκηνές από τη Διάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης CPAC ως «τρομακτικές». Ο Δρ Anthony Fauci κατηγόρησε την «ιδεολογική ακαμψία» ως αποτρεπτική για τις προσπάθειες εμβολιασμού εν όψει της αυξανόμενης απειλής πιο μολυσματικών παραλλαγών COVID-19. Ακριβώς κάτω από το ήμισυ όλων των επιλέξιμων Αμερικανών έχουν λάβει πλήρη εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, αλλά οι παραλλαγές Delta και Lambda απειλούν αυτήν την πρόοδο.

Η διοίκηση του Μπάιντεν συνέχισε να παροτρύνει τους Αμερικανούς να λάβουν τους εμβολιασμούς το συντομότερο δυνατό, αλλά σε ορισμένες πολιτείες η ζήτηση για εμβόλια έχει μειωθεί, ακόμη και με άφθονη προμήθεια που είναι τώρα διαθέσιμη.

Ο Fauci κατηγόρησε την πολιτική για την αποτροπή μιας άλλως επιτυχημένης προσπάθειας εμβολιασμού, με την πλειονότητα των πολιτειών και των εδαφών των Η.Π.Α. να χορηγούν το 75% των πρώτων δόσεων εμβολίου ή άνω του, σύμφωνα με το CDC.

“Θέλω να πω, είναι ιδεολογική ακαμψία”, δήλωσε ο Fauci στο “State of the Union” του CNN. “Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν. Γιατί έχουμε κόκκινες πολιτείες και μέρη στον Νότο που είναι πολύ ιδεολογικά με έναν τρόπο και δεν θέλουν να κάνουν εμβολιασμούς – οι εμβολιασμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική.”

Ο Fauci επισήμανε επίσης σκηνές από τη Συντηρητική Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης (CPAC) αυτού του Σαββατοκύριακου “τρομακτικές” όταν οι συμμετέχοντες επευφημούσαν μετά από ένα σχόλιο ότι η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς 90%. “Είναι τρομακτικό”, είπε ο Fauci.

“Εννοώ, ζητωκραυγάζουν για κάποιον που λέει ότι είναι καλό για τους ανθρώπους να μην προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους.” “Δεν το καταλαβαίνω”, πρόσθεσε. “Δεν το καταλαβαίνω.” Ο Fauci υπηρετεί τώρα ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν.

Έχει επανειλημμένα επισημάνει πολιτικά ζητήματα τον περασμένο χρόνο ως επιπλοκές στην καταπολέμηση του ιού και την έναρξη εμβολιασμών.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Gallup έδειξε ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς δεν έχει κανένα σχέδιο να εμβολιαστεί καθόλου. Μέρος της ανησυχίας των υπαλλήλων υγείας είναι η αυξημένη μολυσματικότητα των νέων παραλλαγών:

Η παραλλαγή Delta εκτιμάται ότι είναι περίπου 40-60% πιο μολυσματική – αν και τα εμβόλια διατηρούν πάνω από 90% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτου – ενώ η παραλλαγή Lambda έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή στο Περού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεν την έχουν ακόμη χαρακτηρίσει ως  παραλλαγή ανησυχίας.

“Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, θα πρέπει να ανησυχείτε”, δήλωσε ο Fauci στο ABC “This Week”. «Γνωρίζουμε από την εκτεταμένη εμπειρία, όχι μόνο στη χώρα μας, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε άλλες χώρες, ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε λειτουργούν πολύ καλά ενάντια στην παραλλαγή Delta, ιδίως στην πρόληψη της προχωρημένης νόσου που θα οδηγήσει σε νοσηλεία και πιθανότατα σε θάνατο σε ορισμένες περιπτώσεις.”

“Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούμε πολύ είναι ότι έχουμε κάποιο σχίσμα μεταξύ ορισμένων κρατών και ορισμένων περιοχών που έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού, πράγμα που είναι πραγματικά ατυχές επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι προστατεύονται για τη δική τους ασφάλεια και τη δική τους ζωή, αλλά και αυτήν της οικογένειάς τους στην κοινότητά τους “, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Fauci λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να «κάνουν τα περισσότερα μίλια» και να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.