Πολιτική Υγείας

Η Ινδία, οι άμεσες επενδύσεις και οι εγκρίσεις φαρμακευτικών προϊόντων

Η Ινδία, οι άμεσες επενδύσεις και οι εγκρίσεις φαρμακευτικών προϊόντων

Της Γεωργίας Αθ.Σκιτζή

Η κυβέρνηση της Ινδίας άρχισε να εξετάζει τρόπους στήριξης ξένων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός γρήγορου μηχανισμού για την εκκαθάριση εφαρμογών εταιρειών, ιδίως στον φαρμακευτικό τομέα, που βλέπουν την Ινδία με τις ΗΠΑ να ωθούν τις εταιρείες τους να μετεγκατασταθούν από την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Προώθησης Βιομηχανίας και Εσωτερικού Εμπορίου (DPIIT) σκοπεύει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για όλες τις εφαρμογές άμεσων ξένων επενδύσεων, ερωτήματα από επενδυτές και τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει, προκειμένου να δημιουργήσει εμπιστοσύνη σε παγκόσμιους επενδυτές, ότι η αντίδραση της Ινδίας είναι γρήγορη.

Ζήτησε από εμπειρογνώμονες και δικηγορικά γραφεία να εντοπίσουν μειονεκτήματα και κακή χρήση της πολιτικής άμεσων ξένων επενδύσεων της χώρας για να συνδέσουν τα κενά, σημειώνοντας πώς λείπει ο ορισμός της πραγματικής ιδιοκτησίας από τον νόμο περί άμεσων ξένων επενδύσεων. «Εξετάζουμε ολόκληρο το μοντέλο άμεσων ξένων επενδύσεων, ειδικά τρόπους ενίσχυσης των επενδύσεων στον φαρμακευτικό τομέα και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά. Μελετάμε διαφορετικά παγκόσμια μοντέλα φαρμακευτικών προϊόντων άμεσων ξένων επενδύσεων», δήλωσε ένας αξιωματούχος που γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Η Ινδία επιτρέπει 100% άμεσες ξένες επενδύσεις 100% στο Greenfield, ή νέα, φαρμακευτικά έργα υπό την αυτόματη διαδρομή. Για τη φαρμακοβιομηχανία ή για επενδύσεις σε υπάρχουσες εταιρείες, επιτρέπεται έως και το 74% άμεσων ξένων επενδύσεων με την αυτόματη διαδρομή, ενώ απαιτείται έγκριση πέραν αυτού του ποσοστού. Επιπλέον, οι άμεσες ξένες επενδύσεις σε φαρμακευτικά προϊόντα, τόσο με αυτοματοποιημένους τρόπους όσο και με κυβερνητικούς τρόπους έγκρισης, υπόκεινται σε συμμόρφωση με όρους, όπως η διατήρηση του επιπέδου παραγωγής των φαρμάκων στον Εθνικό Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων αναλώσιμων και η προμήθειά τους στην εγχώρια αγορά εκείνη τη στιγμή της επαγωγής των άμεσων ξένων επενδύσεων και των δαπανών Ε & Α.

Η Ινδία, ωστόσο, επιτρέπει Άμεσες Ξένες Επενδύσεις έως και 100% κάτω από την αυτόματη διαδρομή για την κατασκευή ιατρικών συσκευών. Σε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Piyush Goyal την περασμένη εβδομάδα, νομικές εταιρείες πρότειναν ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει το 100% άμεσων ξένων επενδύσεων στην φαρμακευτική και να καταργήσει τους όρους. Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη αναμένει ότι οι παγκόσμιες άμεσες ξένες επενδύσεις θα συρρικνωθούν κατά 30% κατά το FY21 λόγω της πανδημίας Covid-19. Οι εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων της Ινδίας υποχώρησαν κατά 1,44% σε ετήσια βάση στα 10,67 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση ανησυχεί επίσης ότι ελάχιστες άμεσες ξένες επενδύσεις ανήκαν στον ασφαλιστικό τομέα , αφού το όριο αυξήθηκε στο 49%. Η Ινδία ανέθεσε πρόσφατα εκ των προτέρων εκκαθάριση για επενδύσεις από χώρες με τις οποίες μοιράζεται χερσαία σύνορα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA προχώρησε την Πέμπτη στην έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η Ομάδα Εργασίας για τις Προληπτικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ δίνει σχετικές με τη χρήση της ασπιρίνης οδηγίες

Η ασπιρίνη χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αραιωτικό αίματος που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για θρόμβους αίματος αλλά έχει κινδύνους ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, συμπεριλαμβανομένων ελκών ή αιμορραγίας στο πεπτικό σύστημα. Μια χαμηλή δόση ασπιρίνης είναι 81 χιλιοστόγραμμα έως 100 χιλιοστόγραμμα, σύμφωνα με τους New York Times.

Τα rapid test covid-19 είναι ελλιπή λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους εργοδότες σύμφωνα με την εντολή Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος την προηγούμενη εβδομάδα διπλασίασε τον αριθμό των τοπικών φαρμακείων στο δωρεάν πρόγραμμα δοκιμών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οπότε υπάρχουν περίπου 30.000 ιστότοποι για πρόσβαση σε ένα δωρεάν γρήγορο τεστ COVID-19.