Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

HΠΑ Μπάιντεν: Κάνει «σοβαρό λάθος» επιβάλλοντας την εντολή για στρατιωτικό εμβόλιο covid, προειδοποιούν οι Ρεπουμπλικάνοι

HΠΑ Μπάιντεν: Κάνει «σοβαρό λάθος» επιβάλλοντας την εντολή για στρατιωτικό εμβόλιο covid, προειδοποιούν οι Ρεπουμπλικάνοι

«Αυτή είναι η σειρά μας να αγωνιστούμε για αυτούς και να βεβαιωθούμε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν θα καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικές σταδιοδρομίες».

HΠΑ Μπάιντεν: Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι, με επικεφαλής τον βουλευτή της Καλιφόρνια Ντάρελ Ίσα, είπαν στον Πρόεδρο Μπάιντεν την Τρίτη ότι διέπραττε ένα «σοβαρό λάθος» επιβάλλοντας μια εντολή εμβολίου σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ. Σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο που έλαβε το Fox News, ο Issa παρακαλεί τον πρόεδρο ως πατέρα στρατιωτικού μέλους. “Ως πατέρας ενός ταγματάρχη στο Judge Advocate General Corps που υπηρέτησε τιμητικά το έθνος μας σε ένα ξένο θέατρο μάχης, μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως και μοναδικά τις θυσίες που κάνουν οι βετεράνοι μας για την Αμερική”, έγραψε ο Issa.

Το Υπουργείο Άμυνας έχει αναφέρει ποσοστό εμβολιασμού 90%. Ο Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια μαζί με τους εκπροσώπους του GOP Ronnie Jackson του Τέξας, Doug Lamborn από το Κολοράντο, Neal Dunn από τη Φλόριντα και Tracy Mann από το Κάνσας, προέτρεψαν τον πρόεδρο να μην “τιμωρήσει και να αποβάλει” όλα τα μέλη των υπηρεσιών που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Το Υπουργείο Άμυνας έχει αναφέρει ποσοστό εμβολιασμού 90%, σε συνδυασμό με ποσοστό εμβολιασμού 95% μεταξύ των μελών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Ο Ίσα είπε ότι το να υπολείπεται το ποσοστό εμβολιασμού 10% δεν πρέπει να θεωρείται ως έλλειψη, αλλά ως «ίσως το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα χρήσης της υγείας στην ιστορία του έθνους μας».

«Από σήμερα, ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, ναύτες, αεροπόροι και πεζοναύτες βρίσκονται στο χείλος της απόλυσης από την υπηρεσία επειδή διαφωνούν με την εντολή σας ή επιδιώκουν θρησκευτική εξαίρεση», έγραψαν οι βουλευτές στον πρόεδρο.

Οι νομοθέτες προειδοποίησαν ότι εάν τα μέλη του στρατού απολυθούν για την αποτυχία τους να δεχτούν εμβολιασμούς, άλλοι είπαν ότι και αυτοί θα εγκαταλείψουν τον στρατό.

«Δεν υπάρχει απλώς κανένας καλός λόγος να προωθήσουμε, να αρνηθούμε κάθε διαβούλευση και να βλάψουμε απερίσκεπτα –ίσως αμετάκλητα– την ασφάλεια και την ετοιμότητα δύναμης του έθνους μας», έγραψαν.

Οι νομοθέτες είπαν ότι «συμμερίζονται» την άποψη του προέδρου ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σημαντικό για τους Αμερικανούς. Ωστόσο, προέτρεψαν επίσης τον Μπάιντεν να ανατρέψει την εντολή του και αντ’ αυτού να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εκπαίδευση των μελών της υπηρεσίας σχετικά με την ασφάλεια και τα οφέλη του εμβολίου.

Η επιστολή έρχεται καθώς η Πολεμική Αεροπορία φέρεται να απέλυσε 27 εν ενεργεία μέλη της υπηρεσίας επειδή απέτυχαν να εμβολιαστούν μέχρι την προθεσμία του Νοεμβρίου.

Ο Στρατός έχει ορίσει ως προθεσμία την 15η Δεκεμβρίου για το ενεργό προσωπικό. «Κάθε μέλος του στρατού μας είναι έτοιμο να πολεμήσει για εμάς», είπε ο Issa στο Fox News.

«Αυτή είναι η σειρά μας να αγωνιστούμε για αυτούς και να βεβαιωθούμε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν θα καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικές σταδιοδρομίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο καταγγέλλων του εμβληματικού ιατρικού κέντρου του Στρατού των ΗΠΑ ...Walter Reed θέλει να ενισχυθεί ο στρατός με εμβόλια covid-19

11 πολιτείες των ΗΠΑ εναντίον Μπάιντεν για το επιχειρηματικό εμβόλιο covid-19

Νέοι κανόνες Μπαιντεν από 4 Ιανουαρίου 2022 για τις εντολές εμβολιασμού covid-19

Η νέα εντολή Mπάιντεν θα επηρεάσει περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανούς

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι μια απαίτηση εμβολίου για αεροπορικά ταξίδια είναι ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων

Δημοκρατικοί πιέζουν τον Μπάιντεν να δώσει εντολή εμβολιασμού μελών του στρατού που διστάζουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Επισημάνσεις για τις ελλείψεις γιατρών στο σύστημα Υγείας της Περιφέρειας σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το γραφείο δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων όπου θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση των προβλημάτων και των λύσεων. Χρειαζόμαστε ενωμένους, δυνατούς Ιατρικούς Συλλόγους».

Close Icon