Πολιτική Υγείας

Γιάννης Σωτηρίου: Είμαστε ήδη σε αναζήτηση για την εξορθολόγηση των φαρμάκων σε έλλειψη

Γιάννης Σωτηρίου: Είμαστε ήδη σε αναζήτηση για την εξορθολόγηση των φαρμάκων σε έλλειψη

Γιάννης Σωτηρίου: Το ΙΦΕΤ είναι ένας σύνθετος οργανισμός με τεχνογνωσία και εμπειρία, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί και να αναζητήσει αποθέματα σε φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΙΦΕΤ, κ. Γιάννης Σωτηρίου, μίλησε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου για τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Όπως ανέφερε, το ΙΦΕΤ έχει ήδη ενεργοποιηθεί για την ανεύρεση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα.

Τι είπε ο κ. Γιάννης Σωτηρίου για τις ελλείψεις φαρμάκων;

Με συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΦ και σε πλήρη συνεργασία μαζί του, έχουμε ξεκινήσει να αναζητούμε τα φάρμακα που χρειάζεται η ελληνική αγορά. Αυτή η αναζήτηση περιλαμβάνει και παιδικά σιρόπια και εισπνεόμενα. Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τα φάρμακα αυτά, ακόμα και αυτά που είναι σε έλλειψη, για παράδειγμα τα εισπνεόμενα για τα οποία έχει γίνει μεγάλος ντόρος αυτές τις ημέρες. Το ΙΦΕΤ είναι μια φαρμακαποθήκη. Πρόκειται για έναν σύνθετο οργανισμό με την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία, έτσι ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και να αναζητήσει αποθέματα σε φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Πώς θα καλυφθούν οι ελλείψεις φαρμάκων

Έκτακτη ενημέρωση  από το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ελλείψεις φαρμάκων: Προτεραιότητα του ΣΦΕΕ η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

ΠΕΦ: "Εάν δεν υπήρχε εγχώρια παραγωγή φαρμάκων οι ελλείψεις θα ήταν 5πλάσιες"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.