Πολιτική Υγείας

Γιάννης Σωτηρίου: Είμαστε ήδη σε αναζήτηση για την εξορθολόγηση των φαρμάκων σε έλλειψη

Γιάννης Σωτηρίου: Είμαστε ήδη σε αναζήτηση για την εξορθολόγηση των φαρμάκων σε έλλειψη

Γιάννης Σωτηρίου: Το ΙΦΕΤ είναι ένας σύνθετος οργανισμός με τεχνογνωσία και εμπειρία, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί και να αναζητήσει αποθέματα σε φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΙΦΕΤ, κ. Γιάννης Σωτηρίου, μίλησε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου για τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Όπως ανέφερε, το ΙΦΕΤ έχει ήδη ενεργοποιηθεί για την ανεύρεση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα.

Τι είπε ο κ. Γιάννης Σωτηρίου για τις ελλείψεις φαρμάκων;

Με συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΦ και σε πλήρη συνεργασία μαζί του, έχουμε ξεκινήσει να αναζητούμε τα φάρμακα που χρειάζεται η ελληνική αγορά. Αυτή η αναζήτηση περιλαμβάνει και παιδικά σιρόπια και εισπνεόμενα. Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τα φάρμακα αυτά, ακόμα και αυτά που είναι σε έλλειψη, για παράδειγμα τα εισπνεόμενα για τα οποία έχει γίνει μεγάλος ντόρος αυτές τις ημέρες. Το ΙΦΕΤ είναι μια φαρμακαποθήκη. Πρόκειται για έναν σύνθετο οργανισμό με την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία, έτσι ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και να αναζητήσει αποθέματα σε φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Πώς θα καλυφθούν οι ελλείψεις φαρμάκων

Έκτακτη ενημέρωση  από το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ελλείψεις φαρμάκων: Προτεραιότητα του ΣΦΕΕ η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

ΠΕΦ: "Εάν δεν υπήρχε εγχώρια παραγωγή φαρμάκων οι ελλείψεις θα ήταν 5πλάσιες"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγνοώντας τους ειδικούς, η ξαφνική έξοδος της Κίνας από τη στρατηγική μηδενικού COVID-19 κόστισε ζωές

Η απόφαση να ανοίξει ξανά ξαφνικά ξάφνιασε τη χώρα. «Ακόμα και τρεις ημέρες ειδοποίησης θα ήταν καλό», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του CDC της Κίνας. «Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν απλά απίστευτος»

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.