Ρεπορτάζ Υγείας

Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων

Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων

Συνέντευξη Τύπου για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα, θα παραχωρήσουν σήμερα στις 17:00 στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου.

Με δυσκολία θα εξασφαλίσει η χωρά μας την επάρκεια φαρμάκων  στους επόμενους μήνες, καθώς εντείνονται τα προβλήματα σε επίπεδο υλικών συσκευασίας και πρώτων υλών.Η χώρα μας προσπαθεί να διατηρήσει κάποια αποθέματα σε φάρμακα ώστε να μην αυξηθούν οι ελλείψεις και σύμφωνα με πληροφορίες για 777 σκευάσματα οι φαρμακαποθήκες δίνουν μόλις από ένα κουτί σε κάθε φαρμακείο ανά παραγγελία.

Τα σκευάσματα αυτά τα οποία έχουν τεθεί σε καθεστώς «ελεγχόμενης διανομής», αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αγοράς φαρμάκων το οποίο εκτιμάται στο 36% και σε συνδυασμό με τα ελλειπτικά φάρμακα, για τα οποία ήδη έχουν απαγορευτεί οι εξαγωγές, φαίνεται πως υπάρχει δυσκολία για πάνω από 900 σκευάσματα. Τα σκευάσματα αυτά λοιπόν αποτελούν το 55% της συνολικής αγοράς σκευασμάτων.

Ο υπουργός Υγείας στην Συνέντευξη Τύπου, θα αναλύσει διεξοδικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων, θα εξηγήσει τις αιτίες του προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστολή Υπουργού Υγείας για ελλείψεις φαρμάκων στην Ε.Ε.

Επικαιροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων

Ελλείψεις φαρμάκων: Προτεραιότητα του ΣΦΕΕ η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

ΠΕΦ: "Εάν δεν υπήρχε εγχώρια παραγωγή φαρμάκων οι ελλείψεις θα ήταν 5πλάσιες"

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Για τρίτη φορά έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

Πλεύρης φάρμακο: Παρέμβαση για στήριξη της παραγωγής και καινοτομίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΣΠ: Απαράδεκτα συκοφαντικές και προσβλητικές οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά ιατρών μελών μας

ΙΣΠ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καταδικάζει ομόφωνα τις απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά ιατρών μελών μας. 

Ο SARS-CoV-2 είναι απίθανο να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

Στη μελέτη, η επίπτωση του διαβήτη τύπου 1 στους Φινλανδούς κάτω των 15 ετών συγκρίθηκε με τρεις προηγούμενες περιόδους αναφοράς ίδιας διάρκειας. Τα αντισώματα SARS-CoV-2 σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1 αναλύθηκαν σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Olli Vapalahti. Μεταξύ των 785 παιδιών και εφήβων που διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 1 κατά την περίοδο της πανδημίας, αντισώματα SARS-CoV-2 που προκλήθηκαν από μόλυνση βρέθηκαν μόνο σε πέντε άτομα, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση των δυνητικά θανατηφόρων βακτηριακών λοιμώξεων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

"Πρόκειται για μια εργασία-ορόσημο που όχι μόνο συνδέει την παγκόσμια κλιματική αλλαγή με την ασθένεια, αλλά παρέχει ισχυρές αποδείξεις για την περιβαλλοντική εξάπλωση αυτού του εξαιρετικά θανατηφόρου βακτηριακού παθογόνου".

Η Ισημερινή Γουινέα επιβεβαιώνει 8 νέα κρούσματα του ιού Μάρμπουργκ

Χωρίς θεραπεία, ο ιός Μάρμπουργκ μπορεί να αποβεί μοιραίος σε ποσοστό έως και 88% των ανθρώπων που νοσούν από την ασθένεια. Κρούσματα Marburg και μεμονωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν στην Αγκόλα, το Κονγκό, την Κένυα, τη Νότια Αφρική, την Ουγκάντα και την Γκάνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.