Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Γεωργιάδης Άδωνις: “Μέσα στο καλοκαίρι τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία”.

Γεωργιάδης Άδωνις: “Μέσα στο καλοκαίρι τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία”.

Γεωργιάδης Άδωνις: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σχολίασε την επικαιρότητα και έδωσε απαντήσεις για πολλά πράγατα που ενδιαφέρουν άμεσα τον ελληνικό λάο.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σχολίασε την επικαιρότητα και έδωσε απαντήσεις για πολλά πράγατα που ενδιαφέρουν άμεσα τον ελληνικό λάο. O ίδιος ξεκίνησε μιλώντας για τους γιατρούς σε νησιά, για τα απογευματινά χειρουργεία, για τις καθυστερήσεις στον ΑΣΕΠ αλλά και για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας και τρόπους για να εξαληφθεί.

Για τα κίνητρα στους γιατρούς σε νησιά:

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσίασα μία νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς που θέλουν να εργαστούν σε νησιά το καλοκαίρι. Θα τους δίνουμε επιπλέον 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους και ο κάθε Δήμαρχος θα μπορεί να τους
πληρώνει και τα έξοδα κατοικίας τους, έτσι ώστε να έχουν και δωρεάν σπίτι και επιπλέον πάνω από ένα μισθό. Σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει στους γιατρούς να ασκούν και ιδιωτικό έργο στο νησί που θα πάνε, θα μπορούν να συγκεντρώνουν πλέον ένα πολύ μεγαλύτερο εισόδημα». Συνέχισε λέγοντας: «Η δυνατότητα να έχουμε παντού το σύνολο του προσωπικού που χρειαζόμαστε δεν είναι εφικτή, διότι όπως ξέρετε υπάρχει έλλειμμα γιατρών. Πολλοί γιατροί δεν θεωρούν ελκυστικό το να δουλέψουν σε ένα νησί, κυρίως γιατί θεωρούν ότι τους μειώνει την εξέλιξη που έχουν ως γιατροί. Εμείς αυξάνουμε τα κίνητρα και θα αλλάξουμε και άλλο το πλαίσιο. Είμαστε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για μία αναμόρφωση του πλαισίου για το πώς θα μπορούμε να κάνουμε πιο ελκυστική την επιλογή ενός νησιού ή μιας άγονης περιοχής για έναν γιατρό».

Για τα απογευματινά χειρουργεία:

«Είχαμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση που θα την κρίνουμε στον ένα χρόνο. Ωστόσο έχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Τον πρώτο μήνα που μόλις είχαν ξεκινήσει, έγιναν 300 χειρουργεία. Το δεύτερο μήνα έγιναν 1.000, τον τρίτο
πλησιάσαμε τα 2.000. Άρα, έχουν πολύ μεγάλη αύξηση». Συνέχισε λέγοντας: «Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μία διέξοδος για κάποιον που αντί να πάει στο ιδιωτικό νοσοκομείο και να δώσει 1.000 ευρώ, πάει στο ΕΣΥ στα απογευματινά
χειρουργεία και δίνει 400 ή 500 ευρώ. Όταν πάρουμε την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, την οποία αναμένω μέσα στο καλοκαίρι, θα μπορούμε να βάλουμε μπρος και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία».

Για τις καθυστερήσεις στον ΑΣΕΠ:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τον ΑΣΕΠ ως Οργανισμό και τον κύριο Παπαϊωάννου ως πρόσωπο τους σέβομαι πάρα πολύ. Δεν θέλω να επιρρίψω καμία ευθύνη στον ΑΣΕΠ. Όμως είναι ευθύνη της Κυβερνήσεως να βρει μια λύση πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Να φέρω ένα παράδειγμα. Έχουμε διαδικασία εξελίξεως προσλήψεως 2.500 νοσηλευτών 3 χρόνια. Αυτό δεν γίνεται να μην το λύσουμε γιατί έχω προκηρύξει φέτος άλλους 2.500 νοσηλευτές. Είναι μία διαδικασία διαφανής που
πρέπει να υπάρχει, όμως πρέπει να είναι και γρήγορη. Το ότι δεν είναι γρήγορη δημιουργεί πρακτικά προβλήματα. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει η Κυβέρνηση να τα ρυθμίσει διότι η διαφάνεια είναι το ένα θέμα, η λειτουργία του κράτους όμως είναι το άλλο. Δεν μπορεί το κράτος να σταματήσει να λειτουργεί. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, δεν μπορεί να κρατάνε τόσο πολύ. Δεν μπορεί ένας νοσηλευτής να κάνει να διοριστεί τρία ή τέσσερα χρόνια, τέρμα».

Για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας:

«Σε μία χώρα που γίνεται όλη αυτή η δημόσια συζήτηση για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε τον νόμο Φλωρίδη, τον οποίο δεν έχει ψηφίσει η αντιπολίτευση. Ο νόμος Φλωρίδη τι προβλέπει; Προβλέπει ότι ο γιατρός που εμπλέκεται στην εξέταση μιας γυναίκας που έχει τραύματα μπορεί να καταγγείλει ότι είναι προϊόν βίας και όχι ενός ατυχήματος χωρίς να μπορεί μετά να διωχθεί για αυτή την άποψη. Με το νόμο λοιπόν του
Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Φλωρίδη πλέον διώκεται αυτεπαγγέλτως η βιαιοπραγία αν το κρίνει ο γιατρός. Αυτό είναι μια κολοσσιαία μεταβολή στο δίκαιό μας που επί της ουσίας είναι στο πλάι των γυναικών που πέφτουν θύμα βίας χωρίς
την υποκρισία αριστερής εμπνεύσεως που φωνάζουν για όλα, αλλά όταν κυβερνήσανε δεν ήξεραν να κάνουν ούτε αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γεωργιάδης: Τα χειρουργεία στο ΕΣΥ επέστρεψαν στα επίπεδα προ πανδημίας και ακόμη καλύτερα

Γεωργιάδης: Πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας των χειρουργείων στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έντονη διαμαρτυρία του ΠΙΣ για τις επιτάξεις γιατρών και τη διακοπή συνταγογράφησης

Ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί μέσω του Προέδρου του κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συγκαλέσει διάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. Θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη τύπου, της οποίας την ακριβή ημέρα και ώρα θα ενημερώσουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου».

ΚΕΠΑ: Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Επιπλέον, θα μειωθεί το διοικητικό βάρος για την Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), μιας και δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

ΚΠΨΥ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες και ακατανόητες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού και ότι είναι απαράδεκτες και παρελκυστικές.

Σύσκεψη στα Χανιά για τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί Πλατανιά και Κίσσαμο

Όπως επισημάνθηκε, οι επικείμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας είναι σημαντικές για να μπορέσουν να καλυφθούν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, οι αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ και είναι επιτακτική ανάγκη η Κρήτη να διεκδικήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες.

Close Icon