Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης: “Μαζί στα καλύτερα” η προτροπή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Μητσοτάκης: “Μαζί στα καλύτερα” η προτροπή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Μητσοτάκης: Μήνυμα ολικής επανεκκίνησης έστειλε ο Πρωθυπουργός στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από τον χτεσινό ανασχηματισμό.

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό. Στην εισαγωγική του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών λέγοντας: «Οι πολίτες μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη». Τόνισε στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι «η αντιμετώπιση του κόστους ζωής, η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και η ενίσχυση της εκπαίδευσης είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μας».

«Έχουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών», σημείωσε. “Πατήστε το γκάζι και όχι τα φρένα, και σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, όχι να μας εναντιώνεστε. Αυτές είναι οι κατευθυντήριες αρχές μας στο πολιτικό μας έργο”, πρόσθεσε, τονίζοντας την ανάγκη για προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρωθυπουργός προέτρεψε τους υπουργούς του να στείλουν μήνυμα «ολικής επανεκκίνησης», τονίζοντας ότι παρά τις προκλήσεις της προεκλογικής εκστρατείας, «η επόμενη μέρα βρίσκει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο προβάδισμα και την Ελλάδα ως πυλώνα. της σταθερότητας στην Ευρώπη».

Και ο Πρωθυπουργός έκλεισε την εισήγησή του με τα ακόλουθα: “Έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα, τους πραγματικούς μας αντιπάλους, πιο δυναμικά. Ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι, οι μεταρρυθμίσεις μας θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο, πείθοντας τους δύσπιστους πολίτες για τις προθέσεις μας, ενώ χτίζουμε την ισχυρή Ελλάδα που οραματιζόμαστε για το 2027.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ανασχηματισμός: Καμία αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 ανακοινώνεται η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Η αποχή στη Δημοκρατία δεν λύνει τα προβλήματα

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έντονη διαμαρτυρία του ΠΙΣ για τις επιτάξεις γιατρών και τη διακοπή συνταγογράφησης

Ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί μέσω του Προέδρου του κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συγκαλέσει διάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. Θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη τύπου, της οποίας την ακριβή ημέρα και ώρα θα ενημερώσουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου».

ΚΕΠΑ: Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Επιπλέον, θα μειωθεί το διοικητικό βάρος για την Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), μιας και δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

ΚΠΨΥ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες και ακατανόητες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού και ότι είναι απαράδεκτες και παρελκυστικές.

Σύσκεψη στα Χανιά για τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί Πλατανιά και Κίσσαμο

Όπως επισημάνθηκε, οι επικείμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας είναι σημαντικές για να μπορέσουν να καλυφθούν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, οι αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ και είναι επιτακτική ανάγκη η Κρήτη να διεκδικήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες.

Close Icon