Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, προς την πρόεδρο της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Κρίστιαν Μίτσκοσκι, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την προκλητική στάση που έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα. «Όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Και αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η πορεία προς την Ευρώπη «περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «είχα πει πριν από δύο χρόνια ότι ‘σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις’. Και σε αυτόν τον δρόμο έχει προσέλθει τώρα και ο κ. Ερντογάν». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «λύση-πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «κάποιοι σε Ελλάδα και Τουρκία τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση». Για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας, είπε, «ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών. Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους τούρκους επισκέπτες». Πρόσθεσε ότι η θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο είναι κρίσιμη, επισημαίνοντας τη σημασία της αντιπαράθεσης ή της προσπάθειας συνύπαρξης με τον γείτονά μας, όταν η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας που συζητήθηκε στη Βουλή, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς. Αντιτάσσοντας εθνικές παρεμβάσεις και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα ενισχύσουν την οικονομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση με έντονο ψηφιακό στίγμα

Μητσοτάκης ΚΑΤ: Κορυφαία υποδομή στον τομέα της κλινικής μικροχειρουργικής

Μητσοτάκης: Έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Εκλογές το 2027 με το πέρας της 4ετίας είπε ο πρωθυπουργός της χώρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άδωνις Γεωργιάδης - Βήματα προόδου της χώρας μας στην εισαγωγή των ψηφιακών υπηρεσιών στην υγεία

Πριν από 10 χρόνια, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία είχαν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους ψηφιακά συστήματα και κυρίως τελείως διαφορετικά η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια με την άλλη, που δεν μπορούσε να συνδεθεί το ένα νοσοκομείο με το άλλο ψηφιακά».

ΠΟΥ Ευρώπης: Εκδηλώσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Αυτή η σειρά συναντήσεων έχει ως στόχο να εξετάσει σε βάθος φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην πρόληψη, μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων πολιτικών αλλά και αναδιαμόρφωση αυτών για την προστασία των παιδιών. 

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 ανακοινώνεται η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Ήταν προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο για τις 11:00, το οποίο εκτάκτως ακυρώνεται. Στη θέση του έρχονται οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης στις 11:30 από τον Παύλο Μαρινάκη. 

Η βοήθεια στην Ουκρανία και οι φιλοδοξίες την Κίνα στην ατζέντα των G7

G7 Ιταλία: Εκτός από την Μελόνι, οι ηγέτες των άλλων έξι εθνών -Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Καναδάς- αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά δεινά που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εξουσία τους.

Close Icon