Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης: Έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Μητσοτάκης: Έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Μητσοτάκης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μία επαναστατική κίνηση που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για αλλαγή, ειδικά στον τομέα της Υγείας και της ψηφιακής Υγείας στην Ελλάδα».

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μία επαναστατική δύναμη που θα μετασχηματίσει τα πάντα και ανοίγει νέες προοπτικές για την Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας και της ψηφιακής Υγείας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στη σημασία των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στον υγειονομικό τομέα κατά την εισαγωγική του ομιλία στο 5o Συνέδριο Υγείας – Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διεξήχθη επίσης μια συζήτηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο ΜΙΤ, και τον Μιχάλη Μπλέτσα, ερευνητή και διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, ο οποίος είναι και διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προωθούμε επενδύσεις ΑΙ στον τομέα της Υγείας

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μία επαναστατική κίνηση που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για αλλαγή, ειδικά στον τομέα της Υγείας και της ψηφιακής Υγείας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας τις επερχόμενες επενδύσεις στον τομέα. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως το ελληνικό σύστημα υγείας βαστάει τα βάρη του παρελθόντος, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, και τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να διορθώσουμε τις κρίσιμες αδυναμίες του συστήματος, ώστε να εξασφαλίσουμε ποιοτικότερες συνθήκες νοσηλείας», είπε. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «προχωρούμε με ένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση του συστήματος Υγείας με σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και να αντιμετωπίσουμε τις υφιστάμενες ελλείψεις».

Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε την προώθηση σημαντικών επενδύσεων για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγειονομική πράξη. Τέλος, τόνισε την αξία της Τεχνητής Νοημοσύνης ως εργαλείο που θα απελευθερώσει χρόνο για τους γιατρούς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η στήριξη στις μητέρες είναι διαρκής και έμπρακτη

Εκλογές το 2027 με το πέρας της 4ετίας είπε ο πρωθυπουργός της χώρας

Μητσοτάκης για Αττικόν: Δημιουργούμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα

Μητσοτάκης: Έντονη δυσαρέσκεια για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: Να αναπτύξουμε τις υποδομές για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: "Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις της νόσου και να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό".

Κικίλιας: "Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι"

Κικίλιας: Σήμερα συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι.

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Close Icon