Πολιτική Υγείας

Γαλλία: Το σύστημα υγείας υπό την πίεση των αυξανόμενων απαιτήσεων

Γαλλία: Το σύστημα υγείας υπό την πίεση των αυξανόμενων απαιτήσεων

Γαλλία: Το σύστημα υγείας της Γαλλίας λυγίζει υπό το βάρος των ελλείψεων προσωπικού και της έλλειψης κρεβατιών και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση.

Το σύστημα υγείας της Γαλλίας λυγίζει υπό το βάρος των ελλείψεων προσωπικού και της έλλειψης κρεβατιών και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση. Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτούνται τα νοσοκομεία της και να απαλλάξει τους γιατρούς από τη χρονοβόρα διοίκηση, σε μια προσπάθεια να σπάσει αυτό που αποκάλεσε «αίσθηση ατέρμονης κρίσης» στις υπηρεσίες υγείας της.

Μια σειρά από εντυπωσιακά μέτρα τα τελευταία χρόνια – όπως τα μπόνους εγγραφής 50.000 ευρώ για τους γενικούς ιατρούς σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές και ο τερματισμός του ανώτατου ορίου στον αριθμό των φοιτητών ιατρικής στη Γαλλία – απέτυχαν να καλύψουν τα κενά της υγειονομικής περίθαλψης. Η πίεση τόσο στα νοσοκομεία όσο και στους γενικούς ιατρούς συνέχισε να αυξάνεται με μια τριπλή σύγκρουση χειμερινών ασθενειών, με αποτέλεσμα το ιατρικό προσωπικό να ονομάζει αυτόν τον μήνα «Μαύρο Ιανουάριο».

Μετά από χρόνια Covid, και με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει, πολλοί λένε ότι οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και οι αυξανόμενες απαιτήσεις καθιστούν αδύνατη τη δουλειά τους και απειλούν το γαλλικό σύστημα υγείας. Ορισμένα νοσοκομεία αναφέρουν έως και το 90% του προσωπικού τους σε «διαμαρτυρία αναρρωτικής άδειας» για τις συνθήκες. Και το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο υγείας της Γαλλίας κήρυξε «απεριόριστη απεργία» αυτή την εβδομάδα, μετά από μια δεκαπενθήμερη απεργία των Γάλλων γιατρών. Η Τζούλια Βεντουρίνι, οκτώ χρόνια μετά το πτυχίο της στην ιατρική, συμμετείχε σε ένα ράλι γιατρών στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

«Έκανα αυτή την επιλογή [να γίνω γενικός γιατρός] αλλά τώρα έχω πολλές ερωτήσεις για το μέλλον μου», ανέφερε. “Είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος και το σκάφος είναι τώρα σαν τον Τιτανικό. Όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πέφτουν, οι γενικοί γιατροί πέφτουν και τα νοσοκομεία – το σύστημα υγείας στη Γαλλία είναι πραγματικά ραγισμένο”. Τα αίτια της κρίσης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Γαλλία είναι πολύπλοκα, αλλά η μακροπρόθεσμη πίεση ενός γηράσκοντος πληθυσμού μαζί με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού τέθηκε έντονα στο επίκεντρο της πανδημίας της Covid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φόβοι για τις γαλλικές μπαγκέτες καθώς οι τιμές του ρεύματος καίνε τους αρτοποιούς

Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του γαλλικού συστήματος υγείας

Νέα, πιο επιθετική υποπαραλλαγή του κορωνοϊού έρχεται στην Ευρώπη αλλά με μια καθυστέρηση...

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Μίνα Γκάγκα: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας: τα κυλιόμενα ωράρια, η αργή επαγγελματική εξέλιξη, όπως και οι απολαβές που είναι χαμηλότερες από αυτές άλλων κλάδων.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.