Σεξουαλική Υγεία

Σεξ προφύλαξη: Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά σε νέους

Σεξ προφύλαξη: Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά σε νέους

Σεξ προφύλαξη: Σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Γαλλίας, το 15% των ανθρώπων που ανακάλυψαν ότι ήταν θετικοί στον ιό HIV το 2021 ήταν κάτω των 26 ετών.

Η Γαλλία άρχισε την Κυριακή να προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά σε άτομα κάτω των 25 ετών, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι μπορούν να παραλάβουν προφυλακτικά αλλά και αντισυλληπτικά δωρεάν από τα φαρμακεία.

Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κίνηση τον περασμένο μήνα, η οποία αρχικά στόχευε σε ηλικίες 18-25 ετών. Ωστόσο, επεκτάθηκε σε ηλικία κάτω των 18 ετών μετά από κριτική ότι οι ανήλικοι δεν καλύπτονταν. Ο Μακρόν είπε τότε ότι η Γαλλία δεν έκανε καλή δουλειά στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

“Η πραγματικότητα απέχει πολύ, πολύ μακριά από τη θεωρία. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε καλύτερα τους δασκάλους μας σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να τους ευαισθητοποιήσουμε ξανά”, είπε. Αν και άνδρες και γυναίκες μπορούν να παραλάβουν προφυλακτικά, η δωρεάν προσφορά ισχύει μόνο για ανδρικά προφυλακτικά.

Τα προφυλακτικά είναι ήδη διαθέσιμα δωρεάν σε γαλλικές ομάδες νέων και σε ορισμένα γυμνάσια και γυμνάσια. Ο Philippe Besset, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Ενώσεων της Γαλλίας (FSPF) δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι δεν υπάρχει χαμηλότερο όριο ηλικίας. «Αλλά αν ένα εξάχρονο ζητήσει ένα κουτί προφυλακτικά, φυσικά, δεν θα του το δώσουμε», πρόσθεσε.

Η Γαλλία επιδιώκει να περιορίσει τις μολύνσεις από τον ιό HIV

Οι νέες διαγνώσεις HIV στη Γαλλία παρέμειναν σταθερές το 2021 σε περίπου 5.000. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Γαλλίας, το 15% των ανθρώπων που ανακάλυψαν ότι ήταν θετικοί στον ιό HIV το 2021 ήταν κάτω των 26 ετών. Τα σύγχρονα φάρμακα βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο HIV δεν εξελίσσεται πλέον σε AIDS και σχεδόν βέβαιο θάνατο, με πολλά άτομα με τον ιό να ζουν φυσιολογικά.

Ωστόσο, ορισμένοι αντιμετωπίζουν ισχυρές παρενέργειες από το φάρμακο και η κακή τήρηση μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στα φάρμακα. Οι ομάδες υποστήριξης του HIV-AIDS έχουν ζητήσει την ευρύτερη χρήση φαρμάκων προφύλαξης πριν από την έκθεση (PrEP) για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό HIV. Ωστόσο, το PrEP δεν προστατεύει από άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Η Γαλλία πέρυσι έκανε τεστ για HIV-AIDS δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή. Το αντισυλληπτικό χάπι και άλλα αντισυλληπτικά, όπως το σπιράλ ήταν δωρεάν για γυναίκες κάτω των 25 ετών τον περασμένο χρόνο. Πριν από αυτό, μόνο τα κορίτσια κάτω των 18 ετών δικαιούνταν δωρεάν συνταγή για χάπι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για ποια πράγματα λέμε ψέματα στο σεξ;

Κάντε την σεξουαλική σας επαφή πιο ασφαλή

Το νέο ανδρικό αντισυλληπτικό δεν περιλαμβάνει ορμόνες

Πώς να καταλάβετε τι μέγεθος προφυλακτικού χρειάζεστε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η καλύτερη μέρα της εβδομάδας για να κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι σεξ;

Γάμος σεξ: Ο καθορισμός της καλύτερης ημέρας της εβδομάδας για ένα παντρεμένο ζευγάρι για να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα και μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι.

Το 14,6% των γυναικών στις ΗΠΑ υποβλήθηκαν σε υστερεκτομή το 2021

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 14,6 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 18 ετών και άνω είχαν υποβληθεί σε υστερεκτομή το 2021, με το ποσοστό να αυξάνεται με την ηλικία, από 2,8 σε 41,8 τοις εκατό για τις ηλικίες 18 έως 44 ετών και 75 ετών και άνω, αντίστοιχα. 

Ποιες είναι οι καλύτερες ατάκες γνωριμίας;

Ραντεβού tips: Ο στόχος δεν είναι απλώς να γνωρίσεις κάποιον νέο, αλλά να τον κάνεις να νιώσει ότι τον βλέπεις και τον εκτιμάς από την πρώτη κιόλας αλληλεπίδραση.

Το 25% των εγκύων δεν λαμβάνει αρκετά Ω-3 λιπαρά οξέα

Εγκυμοσύνη: Η χρήση συμπληρωμάτων ήταν λιγότερο συχνή μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν λιγότερα ψάρια, θέτοντας αυτήν την ομάδα σε ακόμη υψηλότερο κίνδυνο για ανεπαρκή πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Γιατί τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν τόσο μεγάλη αύξηση τον τελευταίο καιρό;

ΣΜΝ μετάδοση: Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα για διάφορους λόγους, λόγω ενός συνδυασμού συμπεριφορικών, βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων.