Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Πώς να καταλάβετε τι μέγεθος προφυλακτικού χρειάζεστε

Σεξουαλική υγεία: Πώς να καταλάβετε τι μέγεθος προφυλακτικού χρειάζεστε

Σεξουαλική υγεία: Η χρήση λανθασμένου μεγέθους μπορεί να επηρεάσει την προστασία από λοιμώξεις, τον έλεγχο των γεννήσεων και την άνεση για αυτό εδώ σας έχουμε έναν πίνακα μεγεθών.

Ένα από τα πιο βασικά βήματα για τη σωστή χρήση προφυλακτικών είναι η επιλογή του σωστού μεγέθους προφυλακτικού. Το να φοράτε ένα εξωτερικό προφυλακτικό  που είναι πολύ μεγάλο μπορεί να το κάνει να γλιστρήσει και το να φοράτε ένα πολύ μικρό μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο του. Για μέγιστη προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και την εγκυμοσύνη, χρειάζεστε ένα προφυλακτικό που να εφαρμόζει με ασφάλεια και άνεση. Υπάρχουν πολλά γραφήματα μεγεθών προφυλακτικών εκεί έξω που προσφέρουν μια επιλογή μεγεθών για να διαλέξετε, αλλά, για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να κάνετε περισσότερα από το “βλάτρο του ματιού”. Πρέπει να κάνετε τις σωστές μετρήσεις του πέους σας.

Λαμβάνοντας τις μετρήσεις σας

Τα εξωτερικά μεγέθη προφυλακτικών καθορίζονται από το πλάτος και το μήκος ενός πέους σε στύση . 1 Μόλις επιτύχετε μια στύση, εδώ είναι ο απλούστερος τρόπος για να λάβετε τις ακριβείς μετρήσεις:

  • Για μήκος: Κρατήστε τη μία πλευρά ενός χάρακα ή μεζούρα στο ηβικό οστό σας (το οστό που βλέπει προς τα εμπρός στο κέντρο της λεκάνης σας) και μετρήστε μέχρι την άκρη του πέους σας.
  • Για πλάτος (περίμετρος): Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι σπάγκου ή μια μαλακή μεζούρα και τυλίξτε το απαλά γύρω από το παχύτερο μέρος του πέους σας σε στύση. Μετρήστε το μήκος του κορδονιού ή της μεζούρας.
  • Μόλις κάνετε αυτές τις δύο μετρήσεις, ελέγξτε διαφορετικές μάρκες για να επιλέξετε ένα εξωτερικό προφυλακτικό που ταιριάζει περισσότερο στο μέγεθος του πέους σας σε στύση.

Εξωτερικά μεγέθη προφυλακτικών

Οι κατασκευαστές εξωτερικών προφυλακτικών χρησιμοποιούν ελαφρώς διαφορετικούς όρους για να περιγράψουν το εξωτερικό μέγεθος προφυλακτικού. Αυτό μπορεί να κάνει την επιλογή του σωστού μεγέθους πρόκληση. Μια μάρκα μπορεί να αποκαλεί ένα εξωτερικό προφυλακτικό «μεγάλο», ενώ μια άλλη μπορεί να χαρακτηρίσει ένα προφυλακτικό ίδιων διαστάσεων ως «τυπικό».

Εξωτερικό πλάτος προφυλακτικού

Το εξωτερικό πλάτος του προφυλακτικού είναι σημαντικό επειδή επηρεάζει το πόσο καλά παραμένει το προφυλακτικό. Εάν είναι πολύ σφιχτό, μπορεί να είναι άβολο και να σπάσει εύκολα. Εάν είναι πολύ χαλαρό, μπορεί να γλιστρήσει μέσα στον κόλπο ή το ορθό και μπορεί να μην το παρατηρήσετε καν.

Για εξωτερικό πλάτος προφυλακτικού, χρησιμοποιήστε αυτούς τους γενικούς οδηγούς:

  • Τα τυπικά εξωτερικά προφυλακτικά έχουν πλάτος 1,75 ίντσες έως 2 ίντσες.
  • Τα άνετα εξωτερικά προφυλακτικά έχουν πλάτος κάτω από 1,75 ίντσες.
  • Τα μεγάλα εξωτερικά προφυλακτικά έχουν πλάτος πάνω από 2 ίντσες.

Εξωτερικό μήκος προφυλακτικού

Το μήκος είναι επίσης σημαντικό γιατί το εξωτερικό προφυλακτικό πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το πέος σας και να αφήνει αρκετό χώρο στην άκρη για να συλλέξει τυχόν σπέρμα που εκσπερματίζετε . Για εξωτερικό μήκος προφυλακτικού, χρησιμοποιήστε αυτούς τους γενικούς οδηγούς:

  • Τα τυπικά εξωτερικά προφυλακτικά έχουν μήκος 7,25 ίντσες έως 7,8 ίντσες.
  • Τα άνετα εξωτερικά προφυλακτικά έχουν μήκος από 7 ίντσες έως 7,8 ίντσες.
  • Τα μεγάλα εξωτερικά προφυλακτικά έχουν μήκος 7,25 ίντσες έως 8,1 ίντσες.

Όταν συγκρίνετε εξωτερικές μάρκες προφυλακτικών, ελέγξτε τη συσκευασία ή τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να δείτε εάν υπάρχει οδηγός αναφοράς που περιγράφει ποια είναι τα διαφορετικά μεγέθη σε ίντσες. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Τι είναι η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία;

Μπορεί το σεξ να χτίσει ή να γκρεμίσει μια σχέση;

Συμβουλές κολπικής υγιεινής που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

8 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε πριν κάνετε σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Σεξ tips για να αποκτήσετε παιδί

Εγκυμοσύνη: Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη σεξουαλική σας ζωή για τις δυνατότητες δημιουργίας μωρών.

Γιατί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο;

Τρανς: Τα άτομα που βιώνουν δυσφορία φύλου μπορεί να αισθάνονται ότι το φυσικό τους σώμα δεν ταιριάζει με την εσωτερική τους αίσθηση για το ποιοι είναι ή ότι δεν επιθυμούν την ταυτότητα φύλου που τους δόθηκε κατά τη γέννηση.

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Κολπική ξηρότητα: Ονομάζεται επίσης κολπική ατροφία, συμβαίνει όταν ο κόλπος δεν λιπαίνεται όσο θα έπρεπε, γεγονός που κάνει τα κολπικά τοιχώματα να γίνονται λεπτά, ξηρά και λιγότερο ελαστικά.